prepoved kajenja tudi v Sloveniji?

Vse o politiki od svetovne do domače
Zaklenjeno

Ali ste za prepoved kajenja?

da
239
69%
ne
107
31%

Skupaj glasov: 346

no angel
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: vzhodno od LJ

Neprebrana objava Napisal/-a no angel »

Dagi napisal/-a:
MissRap napisal/-a:Saj glaven razlog za uvedbo tega zakona je ravno v tem,da se nebi več škodovalo zdravju zaposlenih v lokalih.
LP

spet ena sama diskriminacija... Kaj pa zaposleni v tovarnah, kjer mrgoli kemikalij, azbesta, lepilnih hlapov... Kaj pa prometni policisti... sej je lih zanč pisal koko jim smog škoduje... Pa če smo že pr zaposlenih v lokalih... Pol nej pa še za njihovo mentalno zdravje poskrbijo, pa prepovejo vstop zakompleksanim pa nadutim, priskrbijo nej jim solzilce al pa krkol podobnga za zaščito pred agresivnimi pa še bi lah naštevala... Če je to kašn dober argument kao da se zaščiti zdravje zaposlenih sm js pajo patak...

Ja to je pa res, ta kao zaščita delavcev je krneki, itak je tok drugih delovnih mest kjer so delavci ogroženi, pa se nč ne nardi ... Ampak OK, js se nad zakonom seveda ne pritožujem :D, sam mi je blo pa npr. ful smešno včeri, sm prvič šla na pijačo odkar so uvedli ta zakon, pa je drugač v tisti gostilni not vedno vse polno, včeri pa čist prazno, medtem ko je bla terasa tak nabita da ni blo sploh placa, ko še nikol ni blo prej tak. Se kr pozna, ja, pa sej itak je logično.:)
little dandelion
let your heart keep time
now the clouds are gone
all of your tomorrows shine
MissRap
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a MissRap »

Dagi kar sem napisala je letelo na to,ko je ena punca rekla,da bi se dalo vse rešit, tako da bi bili vsi veseli in bi blo za vse prov.
LP
Dagi
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: ...

Neprebrana objava Napisal/-a Dagi »

MissRap napisal/-a:Dagi kar sem napisala je letelo na to,ko je ena punca rekla,da bi se dalo vse rešit, tako da bi bili vsi veseli in bi blo za vse prov.
LP

ni letel nč nate, ni panike... ker vem da tist argument ni tvoj sam sm mogla napisat kaj si mislm o njem...
Always look on the bright side of life!
Uporabniški avatar
Temptress
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Temptress »

No, jst pa ne bom nič moralizirala s kakim zdravjem in kolk kadilci men škodite, pasivno kajenje blabla. Preprosto nagnusno smrdite! :D Končno smo se vas losal. To je vse kar je šlo men na živce pred tem zakonom.
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *purple* »

a sm že omenila, da če bi tazga kej srečala/slišala da bi mu z veseljem puhala v glavo? :D kaj naj rečem potem na to, da morbit dišijo dekleta ki nase zlijejo celo flašo naomi parfuma?jaja one dišijo..a fuj :heul:

missrap..če bi hoteli bi se dalo rešit tako, da bi ble obedve strani zadovoljne.
Dagi
Kofetarica
Kofetarica

*purple* napisal/-a:a sm že omenila, da če bi tazga kej srečala/slišala da bi mu z veseljem puhala v glavo? :D kaj naj rečem potem na to, da morbit dišijo dekleta ki nase zlijejo celo flašo naomi parfuma?jaja one dišijo..a fuj :heul:

missrap..če bi hoteli bi se dalo rešit tako, da bi ble obedve strani zadovoljne.

purple kaj se razburjaš no... enim pač bl švic sede... :D :wink:
kai
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a kai »

Veste kaj. Ideja o ločenih lokalih vsekakor JE izvedljiva. Več držav je točno tak način tudi uvedlo in RES ne vem zakaj mi tega ne bi mogli. Meni ni jasno, zakaj trdite, da bi bili potem vsi lokali kadilski, če je pa toliko nekadilcev, ki nočejo v kadilske lokale? Govorite kot da ste nekaka manjšina, pa vsekakor niste. Zakaj je potemtakem logično, da bodo lokali kadilski, če zakon zapove procentualnost nekadilskih lokalov? Ko sem bila 4 leta nazaj v Londonu, je bilo veliko lokalov striktno nekadilskih, več kakor kadilskih definitivno. Pa je bilo za vse prav. Sploh ne vidim tukaj nečesa nemogočega. S tem, da že apriori zanikate možnost izvedbe, dokazujete samo lastno netoleranco oz. sebičnost. Tudi če ni tako mišljeno.

Drugače pa čisto iz osebnega vidika pišem svoja mnenja in se mi zdi neznansko grdo, da se očita, da gledam na zadevo sebično, ker sem bila VEDNo tolerantna do nekadilcev in jim vsekakor nisem pihala dima v nos oz. sem še celo pazila, kako sem preklet čik postavla v pepelnik, da se ja ni kadil kam, kjer ni bilo dobrodošlo. WTF no. Zadeva bi se LAHKO rešila tako, da bi bilo VSEM ok, fora je samo v tem, da tega NOČETE.
bounce around kai like bunniez
N1N0
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Piran

Neprebrana objava Napisal/-a N1N0 »

Sori, sam vsi kadilci, ki se zdej tako na vse pretege pritožujete nad novim zakonom, ste mal sebični! Nekadilci kadilcem nikoli niso škodili, obratno pa... Dobro vemo kako škodlivo je vdihavati cigaretni dim...

Zelo lepo od tebe, da ljudem ne pihaš dima v nos (sicer pa mislim, da tega starejši od 15 let tako ali tako ne počnejo...), vendar je že zakajen prostor dovolj, da se moja pljuča kvarijo zaradi vaše razvade in da grem na kavo in prismrdim iz lokala, da se ne upam niti pribljižati puloverju z nosom...

Kar se ločenih lokalov tiče; jaz še vseeno ne verjamem, da bi to lepo teklo, pa tudi če bi, še vedno mi nisi pojasnila, kako naj grem potem jaz na kavo s kolegi, ki kadijo... Jaz bi šel v nekadilski lokal, oni v kadilskega... Kam torej? Ali naj se preprosto ne družimo več?
kai
Komunikatorka
Komunikatorka

A vi pa potem niste sebični glede na to, da nam ne privoščite polovice lokalov?

'Piham v nos' je bil sinonim za pazljivost pri kajenju. Žal nisi razumel.

Sem mislila, da je problem zdravje in ne to, da smrdijo obleke?

Hja ne vem kakšne kolege maš ti to, jaz sem s svojimi nekadilskimi večkrat šla v nekadilski del lokala, ker ne kadijo. Očitno nimaš tolwerantnih kolegov. Oz. sploh niso kolegi.
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

N1N0 napisal/-a:Sori, sam vsi kadilci, ki se zdej tako na vse pretege pritožujete nad novim zakonom, ste mal sebični! Nekadilci kadilcem nikoli niso škodili, obratno pa... Dobro vemo kako škodlivo je vdihavati cigaretni dim...

Zelo lepo od tebe, da ljudem ne pihaš dima v nos (sicer pa mislim, da tega starejši od 15 let tako ali tako ne počnejo...), vendar je že zakajen prostor dovolj, da se moja pljuča kvarijo zaradi vaše razvade in da grem na kavo in prismrdim iz lokala, da se ne upam niti pribljižati puloverju z nosom...

Kar se ločenih lokalov tiče; jaz še vseeno ne verjamem, da bi to lepo teklo, pa tudi če bi, še vedno mi nisi pojasnila, kako naj grem potem jaz na kavo s kolegi, ki kadijo... Jaz bi šel v nekadilski lokal, oni v kadilskega... Kam torej? Ali naj se preprosto ne družimo več?

jst ne vidm nobenga da bi se na vse pretege pritoževal nad zakonom...jebat ga, mi smo to pač sprejeli normalno, drugega itak nimamo kej..sam fora pa je v tem, da določeni kadilci smo obzirni in znamo zadeve narest brez da bi kogarkoli pretežno motli, za razliko od določenih nekadilcev tukaj ki ne znajo drugega kot žalit...
in prosm..delala sem v lokalu, dolgo časa, pa mi obleke še nikol niso tok smrdele kot ti omenjaš.to je pač vaša fiksna ideja...sej smrdi ne rečem, ampak noben pa ne pomisli da smrdijo tudi zaradi smoga,kuhanja, različnih vonjav po prostorih in tako naprej.

kako greš na kavo s kolegi?vidim da nisi prilagodljiv človek...morm rečt, da jaz s tem nikoli nisem imela problemov.prvič zato ker nekadilci pač razumejo nas kadilce in se jim ni bilo težko namestit v prostoru za kadilce.drugič, se tudi meni nikoli ni bilo težko namestit v prostoru za nekadilce...pač enkrat tu, drugič tam...kot sm pa že omenila jst nebi mela s tem rpoblemov, ker mam kul kolege ki se ne obremenjujeo za vsak klinčev drek in bi brez problema, brez mojga povoda, šli v lokal za kadilce v kolikor bi blo tko narjen...
in prosm nehte že s tem zdravjem, ker to ni bitka za zdravje, ampak bitka da ste dosegli svoje..sicer pa niste vi dosegli svoje, ampak je pač tako mati evropa rekla.sigurno pa ne zarad naštetih razlogov s strani vlade..v čem je point, se bo pa sščasoma ugotovili.
in glede na to, daste nekateri vztrajno trdili, da se promet ne bo zmanjšal, je čas da odprete oči.če ima lokal pet zunanjih miz in notr petnajst, jih bo zunej pet polnih, ostalo prazno...izguba je velika in se prekleto pozna.
še mal pa se bodo davki zvišal, ker bo treba nekje socialen denar dobit za propadle gostince...potem boste pa vsi vriskali od sreče.
Dagi
Kofetarica
Kofetarica

*purple* napisal/-a:še mal pa se bodo davki zvišal, ker bo treba nekje socialen denar dobit za propadle gostince...potem boste pa vsi vriskali od sreče.

... pa pijača po gostilnah tud... nekje bodo mogl dobit notr vso izgubo...
no angel
Cosmofrik
Cosmofrik

*purple* napisal/-a:če bi hoteli bi se dalo rešit tako, da bi ble obedve strani zadovoljne.

To bi se dalo nardit tud že zdavni prej, ko smo skoz mi bli na slabšem, pa se ni ... Sej, takrat je blo fer, zdej pa ni, logično ja.
little dandelion
let your heart keep time
now the clouds are gone
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

no angel napisal/-a:
*purple* napisal/-a:če bi hoteli bi se dalo rešit tako, da bi ble obedve strani zadovoljne.

To bi se dalo nardit tud že zdavni prej, ko smo skoz mi bli na slabšem, pa se ni ... Sej, takrat je blo fer, zdej pa ni, logično ja.

kdo je reku pa da je blo prej fer? :roll: mislm fak ljudje, kok vi to obračate besede :roll:
ni blo fer ne pej, ni fer ne zdej.lahko bi pa nardil tko, da bi blo in prej fer in zdej fer.
če pa hočeš vse počet na princip milo zažajfo, je pa primitivno, ker nismo kadilci krivi tega, ampak država, tko da najboljš da vse pritožbe naslovite na parlament...mi smo kadil če smo lahko, seveeda zakaj pa ne?kdo se je še nečemu odpovedal če se mu ni blo treba?
je treba mal razmislt, ne pa takoj neki napadat pa nas v koš slabih ljudi in krivcev za vse metat.

Dagi, afkors...hmal bodo take cene, da tud nekadički na vsežem zrakcu v lokalu noujo več sedel.
kai
Komunikatorka
Komunikatorka

NI BLO fer, noben ni reku, da je blo fer! Samo zato, ker se vi niste bunili, še ne pomeni, da se ne smemo mi.
no angel
Cosmofrik
Cosmofrik

kai napisal/-a:NI BLO fer, noben ni reku, da je blo fer! Samo zato, ker se vi niste bunili, še ne pomeni, da se ne smemo mi.

Haha, ti se kr dej, sam ne vem če boš kej dosegla. ;)
Mah sej, brezveze se kregat, itak je logično da se ne bomo nikol strinjal. Zakon pač je, lahk bi nardil tak da bi blo za vse fer, pa pač niso, jebiga.
little dandelion
let your heart keep time
now the clouds are gone
Zaklenjeno