prepoved kajenja tudi v Sloveniji?

Vse o politiki od svetovne do domače
Zaklenjeno

Ali ste za prepoved kajenja?

da
239
69%
ne
107
31%

Skupaj glasov: 346

kai
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a kai »

N1N0 napisal/-a:
norolescentka napisal/-a:
kai napisal/-a:Lejte. Zadeva je bila napačna prej in je napačna zdej. Vsakič nekdo nastrada. Problem tiči samo v tem, da ni bil plan zakona ugoditi potrebam VSEM, ampak samo nekadilcem. Pa čeprav bi se lahko zavarovalo obe strani.

evo, točno to. tut prej bi se dal drugače uredit, sej moj namen ni v prvi vrsti zlobno zastrupljat nekadilcev ampak uživat ( v kajenju pač). tko kot prej nekadilci niste mogl v gostilno brez da vas ne bi zastrupljal, tko so nas sedaj dobesedno čist ven vrgli. in ni blo prav prej, ne zdej.

ampak, kot sm že rekla...bo že...js ne mislim sivih lasov zarad tega fasat.

Se sicer strinjam, sam jst na zadevo gledam tako: ker za obe strani ne moreš narediti prav, se odločiš po nekem kriteriju, konkretno v tem primeru: zdravje oz. zastrupljanje. Prej so kadilci zastrupljali nekadilce, zdaj pa pač nihče nikogar... Za moje pojme je to podobn, kot ne moreš ugodit dirkačem na cesti in tistim, ki želijo varno na cilj... Tudi drikači pač uživajo v hitrosti in s tem ogrožajo druge... In seveda bomo omejili hitrost, ne moreš rečt, da so zdej pa drikači zapostavljeni al pa kej... In kot dirkači lahko grejo na dirkališče, so za kadilce zdej ločene kadilnice...

Tko si jst vse skupej predstavljam...

Fora je glih v tem, da se da zadevo rešt tko, da bi bli oboji zadovoljni. Z ločenimi lokali. Pa še manj bi stalo, prav tako bi bilo manj nasprotovanj vladi in manj bankrotov lokalov, ki nas ne bodo več videli.

P.S. Kok je smešn zdej na šihtu, ko nenadoma nisem več edina, ki hodi na parkirišče :D
bounce around kai like bunniez
kai
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a kai »

AJA! Še boljša rešitev, sem skoraj pozabila nanjo. Kaj pa, če bi naši dragi organi dejansko IZVAJALI že prej sprejeti zakon, ki ŽE omejuje kajenje? Če bi se tistega zakona držali vsi gostinski lokali oz. bi jih država prisilila, kot prisiljuje zdaj, potem do vsega tega sranja sploh nebi prišlo!
bounce around kai like bunniez
the big red machine
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: gozd

Neprebrana objava Napisal/-a the big red machine »

Predlagam da legalizirajo marihuano ker če ne se bo folku zrolalo..

folku al tebi?

Jst osebno podpiram zakon.Me pa prav zanima kako bo v praksi to zgledalo, predvsem pozimi.
Dagi
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: ...

Neprebrana objava Napisal/-a Dagi »

kiki* napisal/-a:Predlagam da legalizirajo marihuano ker če ne se bo folku zrolalo... :P

js sm za... :D OMG tega nism napisala... :D
Always look on the bright side of life!
Uporabniški avatar
kiki*
Debatorica
Debatorica
Kraj: na eni zvezdici
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a kiki* »

The big red machine...

No no zdej se bomo pa na vsak moj post spotikali? Jst sm pa pač taka da se ne oziram dost na zakone in si ga zvijem kjer čm...Tok da ne, men se ne bo :cool:
gregalina
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: toti Maribor

Neprebrana objava Napisal/-a gregalina »

^^Te maš pa vlko dnara, da boš lah vsako kazn plačala, če te bodo inšpektorji dobil... :D
the big red machine
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: gozd

Neprebrana objava Napisal/-a the big red machine »

Ja itak, ona je full bogata :lol: . Če ma stalno za zvijat more met keša. :D
bejbika
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a bejbika »

Alo?! Mir vi2 oba ... in kiki in mašina ... če se imata tako rada, se dopisujta prek ZSjev ... mene vajina ljubezenska pisma niti malo ne zanimajo :P
zvezd(ic)a
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a zvezd(ic)a »

kai napisal/-a:
Fora je glih v tem, da se da zadevo rešt tko, da bi bli oboji zadovoljni. Z ločenimi lokali. Pa še manj bi stalo, prav tako bi bilo manj nasprotovanj vladi in manj bankrotov lokalov, ki nas ne bodo več videli.

Ločeni lokali, haha. Verjetno bi se res veliko gostincev odločilo za nekadilski lokal. Na koncu koncev takšni lokali že obstajajo, recimo kakšne slaščičarne, pa se bi vsi nekadilci težko strpali tja noter. Skratka, s takšnim zakonom se ne bi spremenilo NIČ.

Kar se tiče tistega o upoštevanju in izpolnjevanju prej veljavnega zakona pa se sicer strinjam s tem, da bi ga država morala bolj striktno uveljavljati, če ga je že sprejela. Ampak s tem bi itak gostinci meli po moje še več izgub kot z novim zakonom, ker bi morali tričetrt lokalov zapreti zaradi neprimerne ureditve ali pa jim nabasati kazni, sami kafiči in restavracije pa bi morali na veliko investirati v urejanje ločenih prostorov.

O diskriminaciji kadilcev pa sploh ne bi. Nekadilci kadilcem nis(m)o nikoli škodili, obratno pa je veljalo zelo dolgo. Kadilci boste sicer sedaj res manj uživali ob kavici, ampak mislim, da je moje zdravje veliko pomembnejše. Na koncu koncev je na javnih mestih prepovedan recimo tudi s..s, čeprav bi jaz lahko z mojim fantom sredi kafiča uživala še celo bolj kot kadilec s cigaretom... pa to ne bi nikomur pokvarilo zdravja... apetit pa bi v bližini sedeče minil ravno tak kot mene ob cigaretnem dimu. :lol:

Sicer pa se jaz niti ne sekiram. Kadilci dejansko (po mojem mnenju) tu mislite zgolj nase in ne vidite škode, ki jo povzročate drugim. Čez par let bo zakon (če bo preživel morebitno menjavo vlade) že tako ukoreninjen, da se ne bo nihče niti spomnil, kako je bilo prej. Vsaka sprememba pa je za nekoga boleča, ko se uvede...
N1N0
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Piran

Neprebrana objava Napisal/-a N1N0 »

kai napisal/-a:
N1N0 napisal/-a:
norolescentka napisal/-a:
kai napisal/-a:Lejte. Zadeva je bila napačna prej in je napačna zdej. Vsakič nekdo nastrada. Problem tiči samo v tem, da ni bil plan zakona ugoditi potrebam VSEM, ampak samo nekadilcem. Pa čeprav bi se lahko zavarovalo obe strani.

evo, točno to. tut prej bi se dal drugače uredit, sej moj namen ni v prvi vrsti zlobno zastrupljat nekadilcev ampak uživat ( v kajenju pač). tko kot prej nekadilci niste mogl v gostilno brez da vas ne bi zastrupljal, tko so nas sedaj dobesedno čist ven vrgli. in ni blo prav prej, ne zdej.

ampak, kot sm že rekla...bo že...js ne mislim sivih lasov zarad tega fasat.

Se sicer strinjam, sam jst na zadevo gledam tako: ker za obe strani ne moreš narediti prav, se odločiš po nekem kriteriju, konkretno v tem primeru: zdravje oz. zastrupljanje. Prej so kadilci zastrupljali nekadilce, zdaj pa pač nihče nikogar... Za moje pojme je to podobn, kot ne moreš ugodit dirkačem na cesti in tistim, ki želijo varno na cilj... Tudi drikači pač uživajo v hitrosti in s tem ogrožajo druge... In seveda bomo omejili hitrost, ne moreš rečt, da so zdej pa drikači zapostavljeni al pa kej... In kot dirkači lahko grejo na dirkališče, so za kadilce zdej ločene kadilnice...

P.S. Kok je smešn zdej na šihtu, ko nenadoma nisem več edina, ki hodi na parkirišče :D

Haha... (in to tak ful serkastičn haha)... To je bla tvoja prva misel ane...? Problem je v tem, da 1. nihče ne bi šou delat nekadilskega lokala, ker bi tako vrgu čez okno velik del dobička... Ker nekadilci smo tako ali tako že navajeni sedet v zakajenih lokalih, ker do sedaj drugače žal ni šlo, kadilci pa v nekadilskega seveda nebi šli... In to me pripelje do točke 2.: če bi jst in moj prijatelj, reciva mu Smrtko Kadilec, hotla ist skupi na pijačo, kam misliš da bi zavila... Točno tako... In nekadilski lokali bi vrjetno kaj klavrno propadli, tudi če bi slučajno res nastali...
N1N0
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Piran

Neprebrana objava Napisal/-a N1N0 »

zvezd(ic)a napisal/-a:
Ločeni lokali, haha. Verjetno bi se res veliko gostincev odločilo za nekadilski lokal. Na koncu koncev takšni lokali že obstajajo, recimo kakšne slaščičarne, pa se bi vsi nekadilci težko strpali tja noter. Skratka, s takšnim zakonom se ne bi spremenilo NIČ.

Kar se tiče tistega o upoštevanju in izpolnjevanju prej veljavnega zakona pa se sicer strinjam s tem, da bi ga država morala bolj striktno uveljavljati, če ga je že sprejela. Ampak s tem bi itak gostinci meli po moje še več izgub kot z novim zakonom, ker bi morali tričetrt lokalov zapreti zaradi neprimerne ureditve ali pa jim nabasati kazni, sami kafiči in restavracije pa bi morali na veliko investirati v urejanje ločenih prostorov.

O diskriminaciji kadilcev pa sploh ne bi. Nekadilci kadilcem nis(m)o nikoli škodili, obratno pa je veljalo zelo dolgo. Kadilci boste sicer sedaj res manj uživali ob kavici, ampak mislim, da je moje zdravje veliko pomembnejše. Na koncu koncev je na javnih mestih prepovedan recimo tudi s..s, čeprav bi jaz lahko z mojim fantom sredi kafiča uživala še celo bolj kot kadilec s cigaretom... pa to ne bi nikomur pokvarilo zdravja... apetit pa bi v bližini sedeče minil ravno tak kot mene ob cigaretnem dimu. :lol:

Sicer pa se jaz niti ne sekiram. Kadilci dejansko (po mojem mnenju) tu mislite zgolj nase in ne vidite škode, ki jo povzročate drugim. Čez par let bo zakon (če bo preživel morebitno menjavo vlade) že tako ukoreninjen, da se ne bo nihče niti spomnil, kako je bilo prej. Vsaka sprememba pa je za nekoga boleča, ko se uvede...

My sentiments exactly, sori, nism prej posta vidu...
MissRap
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a MissRap »

Z ločevanje lokalov na kadilske in nekadilske lokale,še zmeram ne rešimo problema zdravja natakarjev/ic.Saj glaven razlog za uvedbo tega zakona je ravno v tem,da se nebi več škodovalo zdravju zaposlenih v lokalih.
LP
no angel
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: vzhodno od LJ

Neprebrana objava Napisal/-a no angel »

N1N0 napisal/-a:Se sicer strinjam, sam jst na zadevo gledam tako: ker za obe strani ne moreš narediti prav, se odločiš po nekem kriteriju, konkretno v tem primeru: zdravje oz. zastrupljanje. Prej so kadilci zastrupljali nekadilce, zdaj pa pač nihče nikogar... Za moje pojme je to podobn, kot ne moreš ugodit dirkačem na cesti in tistim, ki želijo varno na cilj... Tudi drikači pač uživajo v hitrosti in s tem ogrožajo druge... In seveda bomo omejili hitrost, ne moreš rečt, da so zdej pa drikači zapostavljeni al pa kej... In kot dirkači lahko grejo na dirkališče, so za kadilce zdej ločene kadilnice...

Js se čist strinjam s tabo.
Ne vem, zdej je kao ful nefer in diskriminacija in ne vem kaj vse, ko se ne sme več kadit, a prej pa ni blo nefer do nas nekadilcev, jebiga, zdej vi več ne morte v miru spit kavice in pokadit čika zravn, prej mi nismo mogli v miru uživat ob pijači, smo se pač mogli prilagajat, isto kot vi zdej. Men je to čist fer. Če smo mogli prej mi bit na slabšem, se je zdej to pač (hvala bogu) obrnal.
little dandelion
let your heart keep time
now the clouds are gone
all of your tomorrows shine
Dagi
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: ...

Neprebrana objava Napisal/-a Dagi »

MissRap napisal/-a:Saj glaven razlog za uvedbo tega zakona je ravno v tem,da se nebi več škodovalo zdravju zaposlenih v lokalih.
LP

spet ena sama diskriminacija... Kaj pa zaposleni v tovarnah, kjer mrgoli kemikalij, azbesta, lepilnih hlapov... Kaj pa prometni policisti... sej je lih zanč pisal koko jim smog škoduje... Pa če smo že pr zaposlenih v lokalih... Pol nej pa še za njihovo mentalno zdravje poskrbijo, pa prepovejo vstop zakompleksanim pa nadutim, priskrbijo nej jim solzilce al pa krkol podobnga za zaščito pred agresivnimi pa še bi lah naštevala... Če je to kašn dober argument kao da se zaščiti zdravje zaposlenih sm js pajo patak...
Always look on the bright side of life!
Uporabniški avatar
*zeljka*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a *zeljka* »

jz sm prou vesela zakona pa ne, ker bi me kadilci motl kej, mi je čist usen.
sam ni mi blo všeč da sm navlekla čiste cunje nase, šla na pijačo za pou ure uro in pršla vn iz lokala čist zasmradena.

drgač pa tud mene zanima kako se bo obnesu zakon pozim oz. kako bo z lokali.

pa še k je en/a prej napisu da naj bi zdj nekadilci mogl sedet not, ker krademo kadilcem prostor!?! wtf??? sedela sm prej zuni pa tud zdj bom.
Zaklenjeno