Lejte. Zadeva je bila napačna prej in je napačna zdej. Vsakič nekdo nastrada. Problem tiči samo v tem, da ni bil plan zakona ugoditi potrebam VSEM, ampak samo nekadilcem. Pa čeprav bi se lahko zavarovalo obe strani.
Predlogi za rešitve so bili različni zgledujemo se lahko tudi po drugih državah. naš zakon je eden najbolj strogih že sprejetih zakonov, če gledamo po celem svetu.
Ideje, ki so maširale med kadilci, ki s(m)o hoteli rešiti tudi svojo kožo, so bile ločeni lokali in za tem stojim trdno. Če bi se to izvedlo, bi bili usi srečni. Ali pač?
Kolega iz druge celine je opozoril na možnost po urah ločenih lokalov na kadilske in nekadilske. To pomeni, da je recimo od 8ih do 4ih za ene, od 4ih do 10ih za druge. Ta ideja me je bolj kot ne nazabavala, ker se mi zdi to sicer neizvedljivo. On je sicer to nekje videl (pozabila sem kje) in je rekel, da se ljudje niso pritoževali.
Opozorila bi samo še na to, da (ker pač že dobro leto sledim skoraj samo temu kurčevemu zakonu) sama čez nekadilce nikoli nisem pizdila kakor pizdijo nekadilci čez mene. In mislim, da so mi tudi zato kratene človekove pravice in temeljne svoboščine. Bom doma pogledala v ustavo, da naštejem točno katere