Hrvaška
~NIA~ napisal/-a:Jochie napisal/-a:ŽuŽa napisal/-a:Sm šla mal čez temo in *Nia* ja na Lošinju v Nerezinah oz. Bučanjah je res najbolš. Letos sm šla že šestič tja (pred tremi dnevi sm dam pršla). In res mi je tm najbol ušeč. Use maš (trgovino, plac za odbojko,tenis,golf,košarko,biljard,lokalček pod borovčki, dokaj različne plaže za vse okuse,otok za ˝nagce˝). Do mesta Nerezin tud ni delč, glih en lep sprehodek. Pa še najbolše pice majo pr Mornarju
![]()
Dobr je tud to ker je celo naselje slovensko, folka je dost...Uglavnem Nerezin ne zamenam za nč
V Bučanju oz. v Krškem sem preživel celo otroštvo in mladost. najhuje je pa bilo, da si že prvo minuto prihoda videl someščana, ki ga doma celo leto nisi...
ah, jaz grem na dopust zato, da spremenim okolje, ne gledam poznanih ljudi, itd, tako da hvala lepa, da bi moral celo svoje mesto gledati še na morju!![]()
no, mogoče se je sedaj kaj spremenilo, ampak...
najverjetneje bo moja poletna baza ostala Biograd. Apartma zastonj je dobra zadeva!mi smo tud od skos hodil na Lošinj (kr sta mela tamaledva astmo pa un zrak dol ful pomaga, pa še dost blizu je) zdej ko sta (smo) tamala2 mal starejš (13, 15) gremo v dalmacijo..
pred leti (tam nekje 94, 95, 96...) je imelo šiviljsko podjetje Labod tud hišce v bučanju, sam je podjetje propadlo in nam jih niso več mogl zrihtat.. tk de pol smo nehal host dol.. zdej so pa itak samo iz KK in CE doltk da nobenga ne poznam..
KK, CE, NM, LJ iz tle je folk

Ne morem vrjet
Naselje Bučanje na Lošinju so hrvati zapečatli in letos sploh ne bo odprto. V najhujšem primeru se lahko zgodi, da bodo vse porušl
Nimam nč proti hrvatom, sam tole je pa višek. Use hočjo met, povsod se vtikajo.
Od mojga fanta majo dol apartma in sploh nič ne vejo kaj se dogaja. Halo kupl so to stvar in zdej misljo hrvati kr na izi vse lepo skenslat.

Od mojga fanta majo dol apartma in sploh nič ne vejo kaj se dogaja. Halo kupl so to stvar in zdej misljo hrvati kr na izi vse lepo skenslat.
ŽuŽa napisal/-a:Ne morem vrjet![]()
![]()
Naselje Bučanje na Lošinju so hrvati zapečatli in letos sploh ne bo odprto. V najhujšem primeru se lahko zgodi, da bodo vse porušl

kako je pa s papirji, a so gradbeno dovoljenje in vse ostalo imeli? sej ne bom sodila o tvojem primeru, ker ga pač ne poznam, ampak v medijih slatno govorijo o brihtnežih, ki so šli zidat brez dokumentov na obljubo, da bodo dovoljenja dobili kasneje. svaka jim čast
jullia_ napisal/-a:ŽuŽa napisal/-a:Ne morem vrjet![]()
![]()
dosti bolj logično, da hočejo hrvati vse imet in se vtikat, kot pa slovenci, glede na to, da je lošinj na hrvaškem.
kako je pa s papirji, a so gradbeno dovoljenje in vse ostalo imeli? sej ne bom sodila o tvojem primeru, ker ga pač ne poznam, ampak v medijih slatno govorijo o brihtnežih, ki so šli zidat brez dokumentov na obljubo, da bodo dovoljenja dobili kasneje. svaka jim čast
Mislm da gradbena dovoljenja so. Sam nekih drugih nimajo, mislm da za obratovanje (ampak nism čist prepričana). Pa tuki se ne gre za neko mejhno naselje, gre se za okol 800 apartmajev in hišk. In zihr niso grajene na črno, ker vem , da je en hotel sam mal spremenit oz. povišat višino svoje hiške to je tud naredu in je dubu denarno kazen pa tud prepoved da neki časa sploh ni mogu hodt tja.
Ok sej pa nej bo v lasti hrvatov , sam da tega ne podrejo al pa zaprejo za vedno, ker je škoda. Če bi bla tm bi vedla o čem govorim.
- metuljčica*
- Cosmofrik
Najbrž bi Jochie dal boljši odgovor
, sem pa tole skopirala iz ene od ponudb turističnih agencij, da vidiš, kam peljejo turiste:
Menda je v Zagrebu tudi zelo znan živalski vrt.

Popoldanski prihod v ZAGREB. Krožni ogled mesta /Slavonska avenija, stavba HTV, dvorana Cibone, botanični vrt, železniški kolodvor, Maksimir. Prosto v mestnem jedru za prvo spoznavanje mesta. Sledi namestitev v hotelu v mestu ali okolici. Večerja in nočitev. Možnost obiska diskoteke.
5. dan: Zajtrk. Ogled mesta. Peš se bomo podali od Narodnega gledališča, do Preradovičevega trga, pravoslavne cerkve, prečkamo Ilico in se povzpnemo s tirno vzpenjačo na Lotrščak, do Markovega trga, Banskih dvorov. Skozi »kamena« vrata , preko tržnice Dolac do Kapitlja in še ogled katedrale. Preko osrednjega Trga bana Josipa Jelačiča /spomenik banu in vodnjak Manduševac/ pridemo v »Donji grad«. Po pavzi za kosilo, sprehod, si bomo ogledali še zanimiv muzej Mimara. Popoldansko slovo od hrvaške prestolnice in odhod proti Sloveniji. Prihod v Slovenijo v večernih urah.
Menda je v Zagrebu tudi zelo znan živalski vrt.
no ja, na hrvaškem imaš v dubrovniku celo hotel verige Hilton Klik
drugače so pa kar kul hoteli.sem bla na Visu v hotelu, splitu, cresu itn..Pa je blo use čist lepo.ne lih tanajtahuj fensi ker tega ne rabmo, ampak ni blo pa nobene panike in nobene umazanije oziroma česarkoli pdoobnega.
je pa kr en kup hudih (pa tudi dragih) hotelov po hrvaški.ali pa pezion vile s svojim bazenom in tko..

drugače so pa kar kul hoteli.sem bla na Visu v hotelu, splitu, cresu itn..Pa je blo use čist lepo.ne lih tanajtahuj fensi ker tega ne rabmo, ampak ni blo pa nobene panike in nobene umazanije oziroma česarkoli pdoobnega.
je pa kr en kup hudih (pa tudi dragih) hotelov po hrvaški.ali pa pezion vile s svojim bazenom in tko..
- Sweet Princess
- Kofetarica
- Kraj: Ljubljana
Oh definitivno
Jst se bom konc mesca razvajala tukile: http://www.suncanihvar.com/amfora, sicer sam za 2 dan, ampak useen... 

Sweet Princess napisal/-a:Oh definitivnoJst se bom konc mesca razvajala tukile: http://www.suncanihvar.com/amfora, sicer sam za 2 dan, ampak useen...
Jst sm bla pred 3 leti v tem hotelu..baej so ga prenovil

V Makarski je velik žuranja.
js bi pa sam neki uprašala, mislm da paše pod to temo. na morje grem za 1 mesec in sem nameravala kupit eno predplačniško sim kartico za na hrvaško. imate že kakšne izkušnje s tem? katerega operaterja izbrati? kakšne so cene? se splača? se da to kupiti na bencinskih črpalkah?
Hvala za kakršnokoli pomoč :*
Hvala za kakršnokoli pomoč :*

ni hotel, je pa avtokamp...Kosirina na otoku Murterju (iz kopna vodi most, ni stroškov trajekta). z ženo sva bila lani en dan, čudovit zaliv, kristalno čisto morje, ni bilo veliko ljudi... no, le kamp je malo starejši, infrastruktura ni ravno nova... kakorkoli, če bosta našla kakšen hotel ali apartma v bližini, priporočam! cena dnevnega vstopa pa je lani bila 10kn.
http://www.avtokampi.si/kamp.asp?drzava=2&ID=171
http://www.avtokampi.si/kamp.asp?drzava=2&ID=171