Občutljivi zobje

Za dušo in telo.
KittyKiss
Debatorica
Debatorica

Občutljivi zobje

Neprebrana objava Napisal/-a KittyKiss »

Zadnje par tednov me grozn skelijo sprednji zobje ampak ne ob toploti al pa ledenih pijačah itd, kr tko.. se dotaknem zgornjih zob s spodnjimi pa je res tak čuden občutek, pa sem in tja me kr samo od sebe zaskeli..proti koncu zoba, ne proti korenini..mogoče ma kej veze to, da so čiiiiist mal obkrušeni..ampk to mi do pred kratkim ni delal blemov..skeli pač :( ful bedni občutki vglavnem :? A se keri mogoče sanja o čem govorim?
Res nebi rada zdj polet hodila k zobozdravnici :roll: /oz. sploh kdaj.. če ve kera kej..
Uporabniški avatar
any_any
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a any_any »

Imas tak obcutek tudi ko si umivas zobe?

Meni se je dogajalo tudi neki takega, sla sem k zobozdravnici pa mi sploh ni verjela oz. sploh ni vedela kje gledat. Mi je pa po nekaj dneh nehal ta obcutek, samo je bilo res neprijetno takrat.
KittyKiss
Debatorica
Debatorica

Ne, ko umivam ne..
Pr men traja zdj že kake dva tedna :( neprijetno ful
Uporabniški avatar
densy
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a densy »

mogoče maš vneto dlesen. Jest bi šla na tvojem mestu do zobozdravnice, da preverim če je vse ok.
KittyKiss
Debatorica
Debatorica

Pa če dlesn nima veze :D Skeli me v konicah zob.
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *purple* »

to je mene, pa sm mela en zob gnil, čist stran od teh taskelečih..ko so mi un zob uštimal je bil mir..to se vse prenaša in vsepovprek boli...
pejt h zobarju da ti popravi..
Uporabniški avatar
densy
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a densy »

KittyKiss napisal/-a:Pa če dlesn nima veze :D Skeli me v konicah zob.

ups.. površno prebrala :oops: (sam možn da tut kej dlesn vpliva na konice zob, to se itak vse povezuje :P)
KittyKiss
Debatorica
Debatorica

*purple* napisal/-a:to je mene, pa sm mela en zob gnil, čist stran od teh taskelečih..ko so mi un zob uštimal je bil mir..to se vse prenaša in vsepovprek boli...

wtf!
:( nee.
Bi bla potem lahko kšna povezava z modrostnim zobom, k mi ravno raste spodej levo...Sicr ne boli no..
blue eye
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a blue eye »

Hm mislm da maš sam bl občutlive zobe..a te skeli pri določeni hrani?
Za dežjem vedno posije sonce!!
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

KittyKiss napisal/-a:
*purple* napisal/-a:to je mene, pa sm mela en zob gnil, čist stran od teh taskelečih..ko so mi un zob uštimal je bil mir..to se vse prenaša in vsepovprek boli...

wtf!
:( nee.
Bi bla potem lahko kšna povezava z modrostnim zobom, k mi ravno raste spodej levo...Sicr ne boli no..

čist možno, modrostni so itak taki neumesni k zarad njih pol use boli..sicer sm mela jst luknco v spodnji petki, pol me je pa najprej postopoma brez logike, zaela desna zgornja čeljust skelet in postopoima se je pol bolečina (skelel me je ubistvu no) prenesla na celo zobovje.jst sicr nism vedla kaj ej to, sm škla h zobarju je vidla pač lukno na unmu zobu, mi ga odprla, pa ni nč več skelel.
zdej ej lahko to, al pa seveda tud kej druzga..sam priporočam ti pa obisk zobozdravnika, ker ko enkrat zob začne ornk bolt, takrat pa ne vidš sam zvezd ampak vse galaksije ki obstajajo :?
Uporabniški avatar
Aphrodite
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Aphrodite »

lep pozdrav!
jaz imam pa drug problem...namreč, ko si umivam zobe, mi dlesni krvavijo...pa tudi ko jem npr. sendvič al pa karkoli na kruhu...

se da to odpravit s kako zobno pasto?

hvala za odgovor
LP
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

za začetek bi pomoje mogla zamenjat zobno ščetko za kšno blago z blagimi ščetinami.
men so tud dlesni krvavele pri umivanju zob, pa sm kupla pol Curaprox (KLIK) zobno ščetko in je problem rešen.Niti ekrat odkar jo mam mi niso krvavele dlesni.
zdej za medtem ko ješ, pa nevem točno kaj bi lahko blo. :?
mirella
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a mirella »

si probala mogoce tisto zobno pasto Paradontax al neki??
moji kolegici je pomagala..
Life is not the amount of breaths you take,
it's the moments that take your breath away.
Uporabniški avatar
Blossom
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Blossom »

Obstajajo zobne paste pa tudi ustne vodice, ki so namenjene občutljivim dlesnim, krvavenju itd.
Uporabniški avatar
Vermilion
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Kranj

Neprebrana objava Napisal/-a Vermilion »

za občutljive dlesni obvezno parodontax ...sicer ma full nagravžen okus, ampak se ga s časoma navadiš, moja mami so krvavele dlesni ko si jih je umivala, zdaj pa uprablja to zobno pasto pa je ql...

ja pa priporočam tud curaprox al kaj je že zobno ščetko, jst druge sploh uporabljat več ne znam ker se mi zdi tok ogromna in groba...
Odgovori