alina napisal/-a:jaz sem ateist in v vse te verske neumnosti (pa ne me zdaj napadt, ampak zame so neumnosti) ne verjamem. enostavno ne verjamem v nič kar mi ne more nihče dokazati, prav tako ne v RKC kot institucijo. najbolj na živce mi pa gre, da se ta cerkev vmešava v čisto vse: v politiko, v šolstvo, v gospodarstvo... povsod bi rabi bili zraven in imeli glavno besedo. potem naj me pa še kdo poskuša prepričati, da je vera tu zato, da človeku daje duhovno podporo. kakšno že? a tako, da mu župnik v cerkvi ukaže koliko denarja mora dati vsako nedeljo pri maši??? pa da mu pove koga naj voli???
seveda pa spoštujem vsakega posameznika, ki pripada katerikoli veri že...samo naj mene ne prepričuje v karkoli...
pa še to...zakaj se vsi toliko obremenjujete s tem kam gremo ko umremo? tak je pač razvoj človeka. se rodiš, živiš, umreš. tako pač je. tak je naravni proces. enak za ribe, muhe, pse in ljudi. za vsa bitja je to dejstvo enako. enostavno sistem odpove. zaradi starosti, bolezni, česarkoli tretjega. tako pač je!
Jaz se s tem popolnoma strinjam, samo bi rada še dodala, da ko doživiš kakšno travmatično izkušnjo, ki je ne boš mogel nikakor pozabiti, se stvar malo spremeni. Sicer nisem verna ampak VERJAMEM.