srčica* napisal/-a:mene zanima kako različni ste si s svojimi partnerji
midva sva si popolnoma različna. kar imam jaz rada, on ne mara in obratno. sploh ne vem, če imava kakšno skupno točko. da je najina najljubša barva črna mogoče.. (oz. da so Črne obleke najlepše) pa kje se najdejo tudi skupne glasbene želje... ampak kar redko. pri določenih vonjih se še ujameva, pri hrani se stepeva, tako tudi pri interesih, čeprav naju zanima vsaka malenkost drug drugega. on ima rad pse, jaz obožujem mačke. on je bolj za party sceno, jaz za motozbore. lahko bi naštevala do onemoglosti pa še ne bi do konca prišla.
srčica* napisal/-a:ali stavek: nasprotja se privlačijo sploh drži?
to sigurno. privlačijo se (je tudi fizikalno dokazano

srčica* napisal/-a:ali drugačnost odnos poživi ali privede do "predčasnega" razida...
je pa nekaj drugega - koliko časa bo ta privlačnost trajala. midva skupaj lepo funkcionirava eno leto, od časa do časa tudi pride do kakšnih trenj, ampak znava se prilagajati drug drugemu, znava popuščati, sklepati kompromise, znava upoštevati mnenje drug drugega - to pa je zelo pomembno pri nasprotjih

je pa prednost pri tem, da sta si dva karakterno različna - nekdo kolerik, drugi flegmatik. dva kolerika na kupu... razmerje bi bilo sicer strastno, kar sicer ni narobe (ni dolgočasja), ampak preveč strastno razmerje pa, kot vemo, postane kar utrujajoče.