Vegetius napisal/-a:Čustva do bivše so še vedno močna in vem, da ne bodo izhlapela čez noč.
Odločil sem se, da z bivšo ohranim stike - vsaj tiste minimalne, tako da ostaneva "znanca" - to se pravi kakšna pijačka dve na leto in to je to.
Tudi poroka z zdajšnjo je sedaj prestavljena v prihodnost - ko bodo do bivše čustva popolnoma izginila, bom storil "usoden" korak, do tedaj pa ostajam samski (vsaj na papirju) :cool:
pa saj ti sploh nisi normalen

(če se lahko tako izrazim - namreč bolj primeren izraz, kot je ta, žal ne najdem). stalno omenjaš svojo bivšo punco izpred 13 let - le kje se je to prečudežno bitje skrivalo vsa ta leta? imaš punco/dekle/partnerico/osebo, ki je s tabo preživelo dolgih šest let! in ta oseba ti bo podarila otroka - najlepše darilo kar je možno. in ravno to
darilce je produkt šestletne zveze med vama. torej tukaj je:
* veza, ki traja že šest let;
* tu je ljubezen, ki jo to dekle čuti do tebe in ljubezen, ki bi jo ti moral čutiti do nje;
* tu so vsi dogodki, vzponi in padci, ki sta jih preživela skupaj;
* in kot najpomembnejše tu je
otrok - malo, še ne rojeno bitje, ki je na poti!
In otrok si zasluži tako očeta kot mater. Ti bi se moral krepko zresniti in priti k pameti. Namreč, ko nekdo bere tvoje poste dobi vtis, da pa ti ja sedanja partnerka nekaj že pomeni, ampak svoje bivše deklice iz še najstniških let, ki si jo en dan naključno srečal in z njo pokletepal par uric preprosto ne moreš pozabiti. In stalno moja bivša to, tisto.. namesto, da bi postavil karte na mizo in razčistil v svoji glavi nekaj konkretno pomembnih reči, ti samo v nedogled vlečeš temo - bivša da ali ne. Moral pa bi se:
* torej prvo se odločiti kaj ti več pomeni - sedanjost&prihodnost (dekle in otrok) ali preteklost (bivša)?
* kot drugo vprašati se ali si dejansko pripravljen postaviti vse na kocko in poskušati z deklico iz preteklosti, obenem pa izgubiti mati in otroka, ki ga ta nosi?
* in na koncu se končno odločiti in iskreno pogovoriti s svojo partnerko.
In prav jezi me ta tvoja bivša - mar ona ve za tvojo zvezo in otroka? namreč, če bi imela kanček slabi vesti bi se odločila namesto tebe in te lepo pustila na miru ter se te izogibala.