mary-kate and ashley bigg napisal/-a:mene tudi pag zanima... kje so najlepše plaže? kam se najbolj splača it?
plaže so lepe celotno pot od novalje do mesta pag (na levi strani ceste), ker je en tak ogromen zaliv razdeljen na manjše in ne moreš sfalit na katerokol plažo greš! meni osebno zrče kot plaža niso všeč, ker ponoči vidiš svašta tam, kaj folk počne na plaži, kaj vse meče/izloča v morje in na samo plažo, tako da meni ravno ne ustreza, je pa ena od treh plaž v tem koncu z modro zastavo + najdražja parkirnina je prav v zrčah, ker so lani začeli zaračunavati parkirnino na uro, medtem ko imaš na drugih plažah parkirnirno tam med 10 in 12 kun nekje za cel dan, pa še manj folka je in nabijajoče muske iz vsakega lokala posebaj. meni na primer sta full bolj všeč plaži prnjica ali pa čista.
kar se tiče dogajanja ga je seveda največ v novalji, predvsem plaža zrče (do katere moraš z avtom ali takim mini busom, ki vozi iz novalje, straškega in gajca), tam imaš 3 lokale, vsi trije so ql, folka je seveda ogromno do jutranjih ur. en lokal je sicer tudi v sami novalji. drugače imaš seveda glavno gradsko rivo s štanti in vso možno kramo, vsake toliko je tudi kakšen koncert sredi novalje (kakšna lokalna skupina/klapa), pa mal se prošetaš zvečer gor in dol (je polno folka).
kar se tiče ostalih krajev na otoku, je nekaj več dogajanja samo še v mestu pag, drugje pa praktično nič. pag ima konec julija tudi en festival (trenutno se ne spomnim kako se imenuje) na isto foro kot je pust februarja in so vsi namaškarani-fajn za vidt.
kot je že ena omenila sence ni, razen če greš npr. v camp straško (tam jo imaš kolikor hočeš), pa mislim da je nekaj sence tudi v gajcu, medtem ko na že omenjenih plažah sence ni, tako da moraš imeti senčnik ali kaj podobnega, če hočeš preživeti. drugače pa so plaže res lepe, od peska do majhnih kamenčkov, dostop v vodo je lahek, voda je resnično kristalno modra in čista, le mogoče malenkost bolj mrzla, ker je polno sladkovodnih izvirov, ki se mešajo s slano vodo in jo hladijo.