Matura [Združena tema]

Od šolanja do uresničitve karierne poti.
Zaklenjeno
Anja89
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Anja89 »

še eno uprašanje mam glede slovenščine (ja,tko je to k sm se šele zdej začela učit :oops:): a če dobiš pesmco, tm k dobiš tekst, ti dajo celo al sam ed del pesmce,pa morš ugotovit kera je pa autorja in use ostalo? če slučajn kera kej ve..
slivica
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a slivica »

**SiMoN@** napisal/-a:Aja? Tut na POM?
Pr naših k so mel psiho je še pred njimi rezal vprašanja, katere jim je on dal na pripravah. Nisem vedla da za ustne tut na RIC-u pripravljajo vprašanja.

Za POM niso vprasanja iz RIC-a. Vsaj pred dvema letoma, ko sem jaz delala POM niso bla. Se prav spomnim, da smo mi meli na slovenscini neke stare liste, napisane se na oni stroj (tipkalni?) - ojej, sploh se ne morem spomnit kak se mu rece :lol:
Na splosni maturi pa so bla iz RIC-a in tud pisalo je gor.
Uporabniški avatar
sonč|ka
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Maribor

Neprebrana objava Napisal/-a sonč|ka »

pri nas so dobli celo pesmico, če je bla kratka..vem pa da je en dobo samo Magistrale aja pa zgoraj mas ime+priimek avtorja..ter letnico rojstva&smrti :D
Uporabniški avatar
DOra.
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a DOra. »

pa se njegov zivljenjepis verjetno ne? :D

ju3 slo- mene je tak strah sn sele pr 20 vprasanju pa od preserna mi se kozla....cankar pa na klancu dobim in sn zmagala...pa ja salome se tud ne bi pritozevala... na konci pa kake gobice dobim pa se vstrelim :eek: :D
slivica
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a slivica »

Ko sem jaz mela ustnega slovenscino se je prav lepo skozi vidlo pesem od Menarta - Croquis (se napise tak?:)). Pa mi je blo nerodno to vzet, ker sem mislila, da stara tak vidi, da se vidi, in kaj si bo mislila. Pol sem se pa hotla kr vstrelit, ker sem potegnila Cakajoc Godota - sploh nisem bla v soli, ko smo to delali, pa se cisto na koncu je blo pa sem si bolj malo pogledala. Ah, pa se je vseeno super izslo.

Drzim pesti za vse, da uspesno opravite.
Uporabniški avatar
DOra.
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a DOra. »

[quote="DOra."]bo ze...zdrzmo zaj teh par dni "moji zlati cosmo maturanti" :D :cool:

citiram sama sebe :D
Anja89
Sramežljivka
Sramežljivka

:o aja a d autorja tut dobiš... to mij pa ušeč,k to mej tut kr skrbel,k je tok tega in mimgrede zamešaš... :)
srečno usm,sj bo res kmau mim :wink:
Uporabniški avatar
sonč|ka
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a sonč|ka »

aaaa...mene je tut ful strah ju3 slo..ker naša prof zahteva VSE :cry: morš znat oba besedila, ki sta tam po ali, blah..komaj čakam, da je ju3 ura 10h pa bo to za mano..nekaj bom pa ze znala :)
punchka
Kofetarica
Kofetarica
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a punchka »

jaz pa komi čakam da bo ura 4 popoldne. ker slova...marš...al pa če rajši sploh ne grem tja :P
to infinity and beyond!
Uporabniški avatar
little bee
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a little bee »

joj mene je tud tok mate strah k jo mam jutr. :pale: :pale: :pale: kar sm do zdej pršla skoz se mi zdi, da si nism čist nč zapomlna. zihr bom tok živčna tam pred prfokso, da vsaka čast če bom spravla kej pametnga s sebe!!!
pa kaj mi bojo te definicije koristle v življenju!!! a mi lahko kdo pove... :motz:
punchka
Kofetarica
Kofetarica
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a punchka »

little bee napisal/-a:joj mene je tud tok mate strah k jo mam jutr. :pale: :pale: :pale: kar sm do zdej pršla skoz se mi zdi, da si nism čist nč zapomlna. zihr bom tok živčna tam pred prfokso, da vsaka čast če bom spravla kej pametnga s sebe!!!
pa kaj mi bojo te definicije koristle v življenju!!! a mi lahko kdo pove... :motz:

mata je ful simpl. itak dobiš primer in na tistem primeru razložiš definicijo. pač opišeš, kako si rešila in to je to. tko da ne bit živčna, saj znaš :)
to infinity and beyond!
smotkA
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a smotkA »

Js sm mim slovo in anglo ... Oboje mi je šlo res ful dobr, slova 20 pik (je sošolka za mano pogledala), angla pa tut pomojem, da bo ene 19-20. :D
Čist u izi res ... Zdej mam še matematiko v torek, pol pa koneeec!
E una vita sola non pu bastare,
per dimenticare una storia che vale,
dei tuoi occhi che mi stanno guardare, non dimenticare ...
Anja89
Sramežljivka
Sramežljivka

ooo kok sm ti js fouš :oops: mene pa še use čaka :? u soboto mta, tork slova pa sredo angleščina :? in najbol od usega me psihira lih slova,k jo je tolk.. sam sj se tolažm d bo ratal,pa d prfoksi ne grizejo :lol:
iziris
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a iziris »

.. eeee... preživela sem mato, anglo in slovo.. sam še uzg me čaka.. roko na srce lahko bi se več učila.. oz v primeru angleščina ustni danes - bi se učila.. :) vse se da.. sam mal je treba zblefirat, kao da to je pa ja lahko in da znaš.. :) punce, še mal, šeee čissst maaal :) (in bomo čez "zrelostni izpit"... :P )

stiskam pesti:)
Love rules the court, the camp, the grove and men below, and saints above; For love is heaven and heaven is love. Sir Walter Scott
ma|ick4
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a ma|ick4 »

Jaz mela tudi včeraj slo in mi ni šlo najbolj,ker sem se glih tam nehala učit :x Dobla sem pavčka ali krakarja ali še eden,3.vprašanje pa je blo renesančno pripovedništvo(vsaj tu sem nekaj vedla),tričetrt pa je tak ona govorla jaz pa samo kimala :) Št. 15 drugače
Ju3 pa mat.Zanašam se na to,da bom potegnla tak listek,ki ga znam(in da so listki po vrsti zloženi,ker drugače to ne bo vredu :!: )
Zaklenjeno