Matura [Združena tema]
jz sm tut mela dons matematko in je kr slo...sicr ne prevec blestece (eno vprasanje sm mal zafrknla
) ampk bo uredu glede na to da zvecer sploh nism mogla zaspat in sm bla zju3 cist raztresena
mela sm pa tkole:
1. Kako resujemo linearne neenacbe z eno neznanko? Kaj so mnozice resitev?
2. Definirajte absolutno vrednost komplexnega st. in nastejte njene lastnosti.
3. POvejte geometrijsko def. hiperbole in zapisite enacbo hiperbole v srediscni legi. Opisite pomen polosi in asimptot.
Pa pr vsaki nalogi si meu primer za rest

mela sm pa tkole:
3. POvejte geometrijsko def. hiperbole in zapisite enacbo hiperbole v srediscni legi. Opisite pomen polosi in asimptot.

Even though you’re love is gone,
Even though it’s said and done,
You’re still the only one,
It’s all for you...
Even though it’s said and done,
You’re still the only one,
It’s all for you...
ja isto kot v knjigi
1. Lastnosti osnovnih računskih operacij v N? (+ 3 simple nalogice za zračunat in uporabit pravila)
2. Nariši pravokotni trikotnik in višino na hipotenuzo. Koliko podobnih trikotnikov dobiš? Utemelji. (+ dobiš podan kot alfa in moraš zračunat vse ostale)
3. Kako se racionalna/polinomska fja obnaša v okolici ničel, kako rešujemo racionalne/polinomske neenačbe? (+ racionalna neenačba za rešit)
Tooook lahko

1. Lastnosti osnovnih računskih operacij v N? (+ 3 simple nalogice za zračunat in uporabit pravila)
2. Nariši pravokotni trikotnik in višino na hipotenuzo. Koliko podobnih trikotnikov dobiš? Utemelji. (+ dobiš podan kot alfa in moraš zračunat vse ostale)
3. Kako se racionalna/polinomska fja obnaša v okolici ničel, kako rešujemo racionalne/polinomske neenačbe? (+ racionalna neenačba za rešit)
Tooook lahko

to infinity and beyond!
punkie_ napisal/-a:Recimo pri Antigoni: Kreon ni sin Polinejka in Eteokla
kako pa bi Polinejk in Eteokel mela sina?
ne vem, jst sem tko pri Sofoklejevi kot pri Smoletovi Antigoni prebrala da je Kreon Jokastin brat in Antigonin stric
Ja saj to sem napisala, da NI sin P. in E.
V knjigi pa piše ravno to ... Pa dobro, to napako še pogruntaš, ker je bizarna tako in drugače, ostalo je pa malo težje ...
punchka napisal/-a:waa jaz sem mela danes matematko - in sm razturalacan't believe it...matematika mi je šla od vsega najboljš na maturi, pa najslabše ocene sem mela vsa 4 leta. sicer me lahko občutek vara, ampak mislim, da bo kar fajn ocena.
slove me je pa strah za znoret

~Mishka~ napisal/-a:jz sm tut mela dons matematko in je kr slo...sicr ne prevec blestece (eno vprasanje sm mal zafrknla) ampk bo uredu glede na to da zvecer sploh nism mogla zaspat in sm bla zju3 cist raztresena
![]()
mela sm pa tkole:
js sm mela isto

vse se zgodi z razlogom, tako kot se tudi vse vrača in vse plača
- **SiMoN@**
- Kofetarica
JE mela že katera slovo na POM? jst se učim ku zmešana, mam v petek, pa je tega tolk preveč...do zdej sem predelala dvoje stezice+zapiski, pa še na polovici nisem
Če je katera mela, nej kako vprašanje pove
Drugač sem pa do zdej mela zagovor v soboto,in mi je šu perfektno dober, povedala sem svoje, vprašanj nisem dobila, prfoksa iz komisije mi je tko lepo požmignla, tku da mislm da bo fajn

Drugač sem pa do zdej mela zagovor v soboto,in mi je šu perfektno dober, povedala sem svoje, vprašanj nisem dobila, prfoksa iz komisije mi je tko lepo požmignla, tku da mislm da bo fajn