Matura [Združena tema]
¤MiSsY¤ napisal/-a:Ali ima slučajno katera kakšne zapiske od tem za angleščino, vsaj tok da približno veš o čem govort?????
No, za to se pa tut js priporočam, ker nimam blage, o čem govort.

How many years can some people exist before they're allowed to be free?
The answer, my friend, is blowin' in the wind.
The answer, my friend, is blowin' in the wind.
- **SiMoN@**
- Kofetarica
freaky napisal/-a:¤MiSsY¤ napisal/-a:Ali ima slučajno katera kakšne zapiske od tem za angleščino, vsaj tok da približno veš o čem govort?????
No, za to se pa tut js priporočam, ker nimam blage, o čem govort.
Jz tut...ce ma kera

Pa se to me zanima, ce mas pr ustnem pr mati pr vsakem vprasanju se primer zraven (k nm je nasa foxa to neki cudn razlozila in mi ni nc jasn)

Even though you’re love is gone,
Even though it’s said and done,
You’re still the only one,
It’s all for you...
Even though it’s said and done,
You’re still the only one,
It’s all for you...
Vsej enih 20, pa še to sama grozna...jst sm trenutno na 40 strani, se preavi bom zelo težko pršla do konca. Pa še od vsega kar sm že predelala se ne spomnim kej dosti
Zdej pa vse odvisno od sreče in izvlečenih listkov
Aja, kaj kdo ve kaj je zdej s temi primeri zraven? Mormo znat tud vse formule za reševanje nalog poleg vprašanj?

Aja, kaj kdo ve kaj je zdej s temi primeri zraven? Mormo znat tud vse formule za reševanje nalog poleg vprašanj?
Sure I can accept that we're going nowhere, but one last time let's go there...
punkie_ napisal/-a:a lahko kšna napiše kšne konkretne napake iz knjige književnost na maturi? a mislte slovnične napake al vsebinske? meni se ne zdi tok narobe d se zdej nebi mogla iz tega učit
Vsebinske napake so ... Recimo pri Antigoni: Kreon ni sin Polinejka in Eteokla; potem nekje piše da je deus ex machina bog kot stroj kar je totalno narobe, ker pri tragediji pomeni deus ex machina, da je ponavadi na oder prišel bog in spremenil situacijo (namreč močno dvomim da so Grki poznali stroj

Ok, pravopisnih napak je tudi veliko, vsebinskih je pa even more.. In se mi zdi nesramno od avtorjev, ki dajo knjigo vsako leto v ponatis, da se stvari ne popravijo, sicer pa knjiga sploh ni potrjena s strani ministrstva in poznam primere, ko so se fajn zafrknili zaradi te knjige. Nočem strašiti, lahko imate tudi srečo, samo če imate možnost se učite po zapiskih in Branjih oz. Svet književnosti ali pa od Janka Kosa ...
Recimo pri Antigoni: Kreon ni sin Polinejka in Eteokla
kako pa bi Polinejk in Eteokel mela sina?
ne vem, jst sem tko pri Sofoklejevi kot pri Smoletovi Antigoni prebrala da je Kreon Jokastin brat in Antigonin stric
pomoje kšne očitne napake itak pogruntaš, če si med letom delal kukr tok sproti, pa mal berilo še preletiš da pokontroliraš. to slovenščino se je težko učit, če nimaš kje nečesa konkretno zbranega, ne pa malo tam malo tu in potem več ne veš kam kej gre. če mi bojo pa težil na maturi bom pa rekla, nej se kr na gdč. Jesenoves in g. Lenardiča obrnejo, ker sta se onadva spravla pisat tko pomembno reč in uzela v roke usodo slovenskih maturantov

drgač ke ga. Jesenovec
me uči slovenščino namreč, pa tud mi uporablamo to književnost na maturi... ne vem so napake ja,... in najbol mi je butast to recmo, d se učiš iz knjige svet književnosti in pol neki napišeš v kontrolno ona pa reče d ni prov, d je prov to kr je v književnosti na maturi
tko d ta kniga je kul, če ne cilaš na ne vem kakšne visoke ocene, k neki maš not pa tud fino je k je vse skp, pa skrajašan, ampak d bi se pa 100% zanašou na to pa ni lih najbolš pomoje 

To pomoje nima nihce..na en dan vec ustnih..Jaz mam sicer v sredo 20 - matematiko, 21 - anglescino in v petek 22 slovenscino...
Slo se mislim ucit iz izpiskov in me prav nic ne briga kdo je kaj mel prav..kr ni treba tolk komplicirat...vsaj jaz ne mislim..Anglescino preberem se drugo knjigo do konca pa zmagam...pripravlat kaj vec se ne mislim...Matematiko pa mislim cez vikend celo obdelat tko da s primeri delam posebej pa se zravn snov berem in ponovim lepo vse...Baje ni mus, da vse to tko strogo poves..in da se da zlo simple razlozit, ce poves kak si prisel do rezultata..pa ce so kaksne pomembne formule in pa neke definicije, ki jih je pac potrebno vedet..sicer pa se da tud s primera lepo razlozit..Na to cilam...
Se mi pa zdi, da povsod dobis primer zravn (pri vseh treh vprasanjih) - pri matki seveda:)
joj vso sreco tistim, ki ze imate ju3 prakso oz. kaj imate....bom pomisla na vas, ko sem bom ucila in si misla, da pa vi sigurno bol trpite
drzte se pa javte kak je slo!!!!
Slo se mislim ucit iz izpiskov in me prav nic ne briga kdo je kaj mel prav..kr ni treba tolk komplicirat...vsaj jaz ne mislim..Anglescino preberem se drugo knjigo do konca pa zmagam...pripravlat kaj vec se ne mislim...Matematiko pa mislim cez vikend celo obdelat tko da s primeri delam posebej pa se zravn snov berem in ponovim lepo vse...Baje ni mus, da vse to tko strogo poves..in da se da zlo simple razlozit, ce poves kak si prisel do rezultata..pa ce so kaksne pomembne formule in pa neke definicije, ki jih je pac potrebno vedet..sicer pa se da tud s primera lepo razlozit..Na to cilam...
Se mi pa zdi, da povsod dobis primer zravn (pri vseh treh vprasanjih) - pri matki seveda:)
joj vso sreco tistim, ki ze imate ju3 prakso oz. kaj imate....bom pomisla na vas, ko sem bom ucila in si misla, da pa vi sigurno bol trpite

drzte se pa javte kak je slo!!!!