Matura [Združena tema]
gemini napisal/-a:Babnce, zdej pa dost. Pol ure pavze pa dihatRes. Jst sm mela vsa 4 leta obup probleme z matematiko, lani na maturi pisala en procent do 5.
Panika v nobenem primeru ne koristi.
Pa srečno.
Ej pr men je blo čist enako, vsa leta eno ubogo dvojko, pol pa na konc procent do petke

Jochie

Jochie napisal/-a:punchka napisal/-a:
1. Kateri pozitivni večkratniki števila 27 so delitelji števila 1188? (mislim, saj lahko to naredim s poskušanjem, samo ziher obstaja kak postopek?)
jaz bi to naredil takole:
najprej bi delil 1188 z 27 in dobil 44
potem bi našel vse delitelje št. 44, ki so:
1, 2, 4,11, 22, 44
in te številke bi pomnožil s 27, ter dobil:
27, 54, 108, 297, 594, 1188 - tole je rezultat.
Ja, tko je prov

Ne vem če na splošno govorite, samo lanska matura je bla zeloooo lahka tko da ne posploševat...
Itaq nam bošlo, ne se sekirat

Self-respect is the fruit of discipline; the sense of dignity grows with the ability to say no to oneself.
A. J. Heschel
A. J. Heschel
Jao, jz mam mato ustnega šele 26. pa sm misnla un vikend prej it na morje. Bo propadlo to. Damn.
Drgač pa dojčo ustni naslednjo soboto, anglo 20., slovo pa 21. junija.
Tale mata gre pa tkoo počas .. kr ne premaknem se nikamor.
Pa ugotovla sem, da sem ful stvari že pozabila. Učenje zadnji dan pred testom naredilo svoje.
Ah ja, bo že neki.
Drgač pa dojčo ustni naslednjo soboto, anglo 20., slovo pa 21. junija.
Tale mata gre pa tkoo počas .. kr ne premaknem se nikamor.
Pa ugotovla sem, da sem ful stvari že pozabila. Učenje zadnji dan pred testom naredilo svoje.
Ah ja, bo že neki.

Listen to the energy within. Go confidently in the direction of your dreams. Live the life you've imagined!
jst sm pa mal nardila napako ker sm šla uno knjigo zbirk pol za maturo kr od začetka delat (snovi so povrsti) namesto vsakega mal...in sm predelala polovico knjige čist...sam nažalost lažjo polovico (ki men osebno še zdaleč ni lahka). O drugi polovici se mi pa zelo zelo malo sanja...tistih sin,cos,tan tko ne maraam
upam da mi uspe kej predelat.
Da ne govorimo o tem da statistike v šoli SPLOH delal nismo
Spet se bom zanašala da tega ne bo 

Da ne govorimo o tem da statistike v šoli SPLOH delal nismo

andr3ya napisal/-a:Da ne govorimo o tem da statistike v šoli SPLOH delal nismoSpet se bom zanašala da tega ne bo
Statistike je čisto malo, pa še to je bolj osnovno, če si imela na maturi psihologijo/sociologijo, bi jo morala že mal znat ker je u bistvo skor isto

A katera kaj sumi kaj bi blo na matematiki na višji ravni?

jaz upam, da ne bo kake kombinatorike(čeprav jo zdaj znam) al pa smotanih vektorskih v povezavi z ravnino...
A ste se kje učil računat obrestni račun? ker mormo to baje znat.
Self-respect is the fruit of discipline; the sense of dignity grows with the ability to say no to oneself.
A. J. Heschel
A. J. Heschel
A je že bil obrestni račun pa statistika kdaj ?
Js šele zdej vidm kok nimam pojma heh. Bi blo bolš če bi uzela osnovni. Sej mata mi nikol ni delala težav, samo sem se je pa vseen mal več kot zadnji večer pred testom učila. Kotne funkcije so mi pa sploh glupe in jih nikol nisem preveč znala.
Za višji nivo močno upam da bodo kakšne krivulje II. reda al pa kej

Js šele zdej vidm kok nimam pojma heh. Bi blo bolš če bi uzela osnovni. Sej mata mi nikol ni delala težav, samo sem se je pa vseen mal več kot zadnji večer pred testom učila. Kotne funkcije so mi pa sploh glupe in jih nikol nisem preveč znala.
Za višji nivo močno upam da bodo kakšne krivulje II. reda al pa kej
Anxious napisal/-a:A je že bil obrestni račun pa statistika kdaj ?![]()
Od statistike je blo se mi zdi sam 1x al 2x, pa še to "statistika wannabe". Iz povprečja neki računat, zihr bi zanle k je blo ful izi

A znaš ti obrestnega

Ja jz tud upam na krivulje drugega reda al pa kako racionalno pa kak ne tok zajeban vektorski..Lani je bla ful lahka, ko bi bla vsaj tud letos

A. J. Heschel
A. J. Heschel
- In Love Girl
- Komunikatorka
- Kraj: Kranj
recmo da se mi lih da
drugač je bla pa tale naloga na poskusni
(1+i)z+2i=1
(1+i)(a+bi)+2i=1
a+bi+ai+bi2+2i=1 --> za bi2(na kvadrat) dobiš da=-b
vzameš tiste brez i in tiste z in daš skupaj:
a-b=1
ai+bi+2i=0/:i
a+b=-2
daš v sistem, kar je krepko:
a-b=1
a+b=-2
dobiš a=-1/2
vstaviš v npr. a-b=1
-1/2-b=1
b=-3/2
Re z= -1/2
Im z= -3/2
ok, upam da se boš znajdla

(1+i)z+2i=1
(1+i)(a+bi)+2i=1
a+bi+ai+bi2+2i=1 --> za bi2(na kvadrat) dobiš da=-b
vzameš tiste brez i in tiste z in daš skupaj:
a-b=1
ai+bi+2i=0/:i
a+b=-2
daš v sistem, kar je krepko:
a-b=1
a+b=-2
dobiš a=-1/2
vstaviš v npr. a-b=1
-1/2-b=1
b=-3/2
Re z= -1/2
Im z= -3/2
ok, upam da se boš znajdla

...I`m a good girl!...(Only when I`m sleeping!)