Matura [Združena tema]
Mislm, da prvo računaš tko da pogledaš s čim deliš 27 - to je 3 krat 9 - torej more bit deljivo s 3 - (večkratniki 3) in če uno številko, ki ki jo imaš lahko deliš s tri je to to:) 1+1+8+8 je 18 kar je deljivo s tri:)
nekak..
em.. torej 2ab je -b - okrajšaš b ne vsak istrani pa ti pride da je 2a je -1. S tega dobiš da je a minus ena polovica.. potem pa ta a vstaneš v drugo enačbico:) b je nekje koren s tri polovic..
nisem pa js nekdo, ki oblada.. ubistvu daleč od tega:)
tko da.. rešujte:)
nekak..
em.. torej 2ab je -b - okrajšaš b ne vsak istrani pa ti pride da je 2a je -1. S tega dobiš da je a minus ena polovica.. potem pa ta a vstaneš v drugo enačbico:) b je nekje koren s tri polovic..
nisem pa js nekdo, ki oblada.. ubistvu daleč od tega:)
tko da.. rešujte:)
Love rules the court, the camp, the grove and men below, and saints above; For love is heaven and heaven is love. Sir Walter Scott
Bajle je kooooonc. Kok je to dobr občutek
Ni bla tok težka, se je že skor dalo s splošnim znanjem drugo polo rešit. Tko da mislm da bi loh blo komot 4 (pol bo pa dve ane
)
Tiavanna a bi še meni prosim poslala? Ti pošljem mejl
Zdej pa še mata ki jo mam na višjem , učila se pa še nič nism. To bo polom ampak ok.

Ni bla tok težka, se je že skor dalo s splošnim znanjem drugo polo rešit. Tko da mislm da bi loh blo komot 4 (pol bo pa dve ane

Tiavanna a bi še meni prosim poslala? Ti pošljem mejl
Zdej pa še mata ki jo mam na višjem , učila se pa še nič nism. To bo polom ampak ok.
aaaaaaaaaaa ravnokar sm se uspela celo 2 uri učit matiko pa nč ne znam... mal neki unih osnovnih... drgač pa vektorji, kombinatorika, množice, integral, logaritmi... nula! tema! prazno!
nem naredla matike! aaaaaaaaaa
in namest da bi se učila s5 tu gor čepim! hvala za razlago, mi je zdj umes ž brat razložo (1. letnikj mu je to še čist sveže)

nem naredla matike! aaaaaaaaaa
in namest da bi se učila s5 tu gor čepim! hvala za razlago, mi je zdj umes ž brat razložo (1. letnikj mu je to še čist sveže)

punchka napisal/-a:
2. Sistem 2 enačb: 2ab=-b, a(na kvadrat)-b(na kvadrat)=a
ne uspe mi dobit tapravga rezultata
No, če se bo komu dal s tem ubadat bom zeloooo hvaležna
2ab=-b
a2-b2=a
vzameš 1. enačbo in jo malo premešaš tako da dobiš:
a=-b/2b
b pokrajšaš in dobiš a=-1/2
v drugo enačbo namesto a-ja vstaviš -1/2
(-1/2)na kvadrat - b2=-1/2
1/4-b2=-1/2
1/4+1/2=b2
3/4=b2
+-koren(3/4)=b
upam, da sem pravilno rešil!

punchka napisal/-a:
1. Kateri pozitivni večkratniki števila 27 so delitelji števila 1188? (mislim, saj lahko to naredim s poskušanjem, samo ziher obstaja kak postopek?)
jaz bi to naredil takole:
najprej bi delil 1188 z 27 in dobil 44
potem bi našel vse delitelje št. 44, ki so:
1, 2, 4,11, 22, 44
in te številke bi pomnožil s 27, ter dobil:
27, 54, 108, 297, 594, 1188 - tole je rezultat.
punchka napisal/-a:js 2 nalog ne morem pogruntat![]()
1. Kateri pozitivni večkratniki števila 27 so delitelji števila 1188? (mislim, saj lahko to naredim s poskušanjem, samo ziher obstaja kak postopek?)
a je druga rezultat a=-1/2, b=(koren)3/2; če je tko, pol najprej daš pr prvi enačbi 2b na drugo stran, pa se ti b okrajša in dobiš a=-1/2, pol pa samo vstavš v drugo enačbo a in dobiš b(kvadrat)=3/4 pa samo še korenš
uno taprvo morš pa vrjetn tist s prafaktorji delat sam to je blo pa v osnovni v 5. al pa 6. pa se ne spomnem več

Zadnjič spremenil Karja, dne 01. Jun. 2007 14:13, skupaj popravljeno 1 krat.
Karja napisal/-a:punchka napisal/-a:js 2 nalog ne morem pogruntat![]()
a je slučajn rezultat tadruge enak 0? zto k pol bobiš d je -b(kvadrat)=0 in pol je tud b=0 in če daš 2ax0=0 pa maš? js bi to tko nardilauno taprvo morš pa vrjetn tist s prafaktorji delat sam to je blo pa v osnovni v 5. al pa 6. pa se ne spomnem več
karja, napiši potek druge naloge pa bomo videli!