Matura [Združena tema]

Od šolanja do uresničitve karierne poti.
Zaklenjeno
¤MiSsY¤
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Litija
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a ¤MiSsY¤ »

me veseli, da mamo vsi podobne rezultate :D :D bojo % nižji :D
punchka
Kofetarica
Kofetarica
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a punchka »

ja se strinjam :P
ma meni je bilo vse skupaj kar nekaj... o slušnem sploh ne bi nič razpravljala, true/false sem tudi imela par cvetk. ene so bile res dvoumne - npr. tam ko je bilo da je ta tip (z medvedi) zaslovel s tv šovi. v besedilu je pa pisalo, da je zaslovel z ENIM tv šovom. tukaj res nisem vedla kaj bi :? potem sem dala false, samo ne vem če je prav :(
to infinity and beyond!
Uporabniški avatar
**SiMoN@**
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a **SiMoN@** »

No, jst sm pa pisala POM, in je blo kar nekej, ko smo imeli priprave, je profesor reku, da pač tam, k so meli sestanek glede POM, je blo rečeno da unu tvorjenje besed ne bo pač noter, in pol je bla glih ta naloga, in je bla pasje težka, drugu je blo pa kar. Bomo videli 9.julija kaj smo rešil ;D
Uporabniški avatar
little bee
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a little bee »

OMG!!! :eek: :eek: :eek:

pa sej niso resni no!!! men je bla full teška! sicer sm vedla da bo šla angla bl na srečo kot na znanje sam tole je bla pa katastrofa!!! kaj bi dala da bi spravla skupi za tisto bogo 2...sej več nočem bom s tem čist zadovolna!
men se je vse zdel tok zaj****! sicer vem da sm antitalent za anglo sam so se vsi precej prtožval! sploh nad drugim delom slušnega. aja pa mi smo mel pr slušnem v ozadju še mal shakire pa plestenjaka...naši talenti ne znajo naštimat da bi radijo fajn lovil... :?
freaky
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a freaky »

No, še ena tuki, ki ji je bla matura ful težka. Že tko al tko sm antitalent za anglo, tko de sm kr lepo ugibala. Slušnega razumevanja (ta drugi del) sploh ne bom komentirala. Esej mi vsaj mal zvišuje povprečje. Bomo vidli, kako bo.
How many years can some people exist before they're allowed to be free?
The answer, my friend, is blowin' in the wind.
Uporabniški avatar
barby*
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a barby* »

men je blo tud ful težko(in tud vsem ostalim, s katerimi sem govorila). Da o 2.delu slušnega sploh ne govorim, mi smo se vsi začel režat po prvem poslušanju :lol: Bedno :evil: .
Self-respect is the fruit of discipline; the sense of dignity grows with the ability to say no to oneself.
A. J. Heschel
~Mishka~
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a ~Mishka~ »

pr men je blo isto kt pr In Love Girl, Lizzyki* in tmis_
uglavnm KR NEKI :cry:
Even though you’re love is gone,
Even though it’s said and done,
You’re still the only one,
It’s all for you...
wantyka
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a wantyka »

zmešal se jim je...res je bla težka, pa sm rešila kar dosti nalog iz prejšnih let, pa mi niti ena ni bla tooolk težka.... razn slušni 1. del je bil kul.... pa naslov eseja ne ravno slab....
čist vsi so rekl da je blo težko...no ma bomo vidli....me prav zanimajo rezultati
Uporabniški avatar
little bee
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a little bee »

^^ja sej to se men full ne zdi pošteno da so ene naloge tok teške druge pa skor otročje lahke... sicer vem da je full težko en srednji nivo najdt sam lahko bi se mal bl potrudil. pa ne govorim to sam za današnjo maturo ampak tud k sm delala pole iz prejšnjih let...
Anja89
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Anja89 »

tole je prou fino brt,da se mau potolažš... :) tut pr nm je blo tko kt pousod - usm se je zdela težka.. pa pr nm je pr slušnmu pr tadrugmu delu še mau helikoptr okol letou,tko da... sam tut prej nism kej velik zastopla, tko da :? edin ta pru deu mam isto T pa F,tko d to bomo že mel prou :wink:
zej pa naprej učit se za pondelk :?
¤MiSsY¤
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Litija
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a ¤MiSsY¤ »

ja, men se zdi da so pr unem 2.delu slušnega preveč hitr se menjaval, lohka bi dal vsaj 2 sekunde predaha umes, tok je blo našopan, pa nč skupi povezan da je blo med prvim poslušanjem težko razbrt temo povedanga. grozn res.
cebelcca
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a cebelcca »

Uf ja slušni del ta drug je bil grozen, ma kaj šele gap fill na višjem :cry: sm šla prvičl prebrat, sm jih znala 5 rešt, vse ostale sm pa ugibala... groza, vsem je bla res težka matura. Pa baje da bo tud mata težka, glede na to kuk lahka je bla poskusna :evil:
Sure I can accept that we're going nowhere, but one last time let's go there...
Uporabniški avatar
FairyAngel
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Svet mojih sanj :)
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a FairyAngel »

Eh punce, ne sekirajte se in ne premlevajte stvari za nazaj. Pred vami so še ostali preizkusi, raje se osredotočite na njih. Ko boste dobile rezultate, boste presenečene ...

Z maturo iz angleščine je tako, da se težavnost skozi leta dejansko stopnjuje - če pogledate zbirko nalog iz preteklih matur, so na začetku bile občutno lažje naloge. Je pa res, da se tista povprečna vrednost znanja srednješolcev vedno bolj dviga, ker vedno več ljudi dobro obvlada jezik. To je ravno tako kot pri ostalih predmetih, morda gre pri jeziku le hitreje - ko sem začela hoditi v gimnazijo, mi je mamina sošolka povedala, da se je ona v prvem letniku faksa učila take stvari, kot smo se jih mi učili pri biologiji v prvem letniku gimnazije.

Skratka, osredotočite se na predmete, ki so še pred vami, in se ne sekirajte zaradi vsake posamezne točke. Če ste šle skozi srednjo šolo brez problemov in brez, da bi vam na veliko popuščali, potem tudi matura ne bo problem. Držim vam pesti! :wink:
Tu stojim ponosno s teboj, ti povem misli jasno na glas ... Saj veš, ljubim te do neba.
ma|ick4
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a ma|ick4 »

Ja to je že mogoče res,da se povprečna vrednost znanja dviga,samo letos se pri ang zagotovo ne bo,ker so prav vsi po vrsti jamrali,jaz seveda med njimi.
Saj,tisto kar je blo letos na poskusni lahko bo zdaj,ko gre zares,kar težje,tak da se lahko kar pripravim na to,kaj bom pri mat vidla.
Drugač pa me še najbolj skrbi zgodovina,ker se jo že 2 tedna spravljam učit,pa se nikak ne morem,mam pa samo še 11 dni :( :cry:
smotkA
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a smotkA »

Men je kr šlo, edin slušni del (2. besedilo) sm zafrknla, ker res nism nč dojela, ampak ostalo pa upam, da bo... Drugač pa na naši gim je bil folk res ful ful šokiran, vsem se je zdelo ful težko, tko da, glede na to, da je tuki isto govorite, bo pol tud temu primerna gaussova...
Zdej pa slova.... :)
E una vita sola non pu bastare,
per dimenticare una storia che vale,
dei tuoi occhi che mi stanno guardare, non dimenticare ...
Zaklenjeno