Matura [Združena tema]
-
- Kofetarica
- a si sama izbere predmete a mora nujno slovo mato anglo?
Izbere si predmete, ki bi jih rada zvisala. Ce je to eden, je eden. Ce bi rada vse, so pa ti trije na splosni maturi se vedno obvezni (razen na nekaterih podrocjih lahko namesto slovenscine vzames italijanscino ali madzarscino).
- a gre lahko avgusta zviševat in se potem vpiše, al mora čakat do naslednje spomladi?
Teoreticno da. Ampak doslej na psihologiji v drugem roku se ni bilo prostih mest in resno dvomim, da bodo letos ali v bliznji bodocnosti.
- pa točkovanje se ponavadi zviša če gre za dvopredmetni vpis ane?
Ni nujno. Potrebujes pac toliko tock, kolikor jih je najvec potrebnih - torej moras priti na oba programa. Primer: hoces studirati ITA in ANG. Na prvem je omejitev 80 tock, na drugem pa 85. da si sprejeta jih potrebujes najmanj 85.
Ampak psihologije se ne da studirat dvopredmetno.
Upam, da sta dobili odgovore, ki sta jih iskali.
Izbere si predmete, ki bi jih rada zvisala. Ce je to eden, je eden. Ce bi rada vse, so pa ti trije na splosni maturi se vedno obvezni (razen na nekaterih podrocjih lahko namesto slovenscine vzames italijanscino ali madzarscino).
- a gre lahko avgusta zviševat in se potem vpiše, al mora čakat do naslednje spomladi?
Teoreticno da. Ampak doslej na psihologiji v drugem roku se ni bilo prostih mest in resno dvomim, da bodo letos ali v bliznji bodocnosti.
- pa točkovanje se ponavadi zviša če gre za dvopredmetni vpis ane?
Ni nujno. Potrebujes pac toliko tock, kolikor jih je najvec potrebnih - torej moras priti na oba programa. Primer: hoces studirati ITA in ANG. Na prvem je omejitev 80 tock, na drugem pa 85. da si sprejeta jih potrebujes najmanj 85.
Ampak psihologije se ne da studirat dvopredmetno.
Upam, da sta dobili odgovore, ki sta jih iskali.
- little bee
- Komunikatorka
little bee napisal/-a:joj jst mislm da se vse preveč zafrkavam s to maturo! sam sploh se ne morem učit! enostavno mi primankuje koncentracije in pika.
sicer so pa že vsi to maturo nekak nardil jo bomo pa še mi!!!![]()
Znano mi je to!!!Pa sm si rekla, da za maturo se bom pa ful učila.

How many years can some people exist before they're allowed to be free?
The answer, my friend, is blowin' in the wind.
The answer, my friend, is blowin' in the wind.
- **SiMoN@**
- Kofetarica
freaky napisal/-a:little bee napisal/-a:joj jst mislm da se vse preveč zafrkavam s to maturo! sam sploh se ne morem učit! enostavno mi primankuje koncentracije in pika.
sicer so pa že vsi to maturo nekak nardil jo bomo pa še mi!!!![]()
Znano mi je to!!!Pa sm si rekla, da za maturo se bom pa ful učila.
Punce, niste edine. Jst sm od začetka leta oblublala, da se bom začela februarja, najkasneje marca aktivno učit, pa ni nč od tega. Danes sem rešila2 poli za angleščino, na priprave sem pa hodila samo zarad zajebancije. Pa se tolažm da enkrat bom nardila

- little bee
- Komunikatorka
Hehe, sej to je pomoje usak let tko
Js sm že zjutr k se zbudim tok utrujena in sploh nimam koncentracije. Še pospravlam rajš k da bi se učila.
Gefe, mate, angle, slove še pogledala nism
Pr bajli sm nekak celico predelala pa še to bol tko.
Pa usi pravjo: " sej itak boš nardila". Ja u to ne dvomim ane, ker že brez učenja bi blo use min 2, sam js rabm pikeeeeee

Js sm že zjutr k se zbudim tok utrujena in sploh nimam koncentracije. Še pospravlam rajš k da bi se učila.
Gefe, mate, angle, slove še pogledala nism
Pr bajli sm nekak celico predelala pa še to bol tko.
Pa usi pravjo: " sej itak boš nardila". Ja u to ne dvomim ane, ker že brez učenja bi blo use min 2, sam js rabm pikeeeeee

Uf ja mene tud že vest peče, glede na to da se ne učim nč
Pa še vsi bi radi d sm neka zlata maturantka, ja itq...kdu se bo pa kej uču
Mam to smolo, da vsaku jutru mislm da je še dost cajta za vse se navadt, čez dan nč ne nardim, zvečer pa paničarim in se do 2h "učim". In to čist vsak dan
Pa lepo slišat da nism edina taka
tolažilnu

Mam to smolo, da vsaku jutru mislm da je še dost cajta za vse se navadt, čez dan nč ne nardim, zvečer pa paničarim in se do 2h "učim". In to čist vsak dan

Pa lepo slišat da nism edina taka

Sure I can accept that we're going nowhere, but one last time let's go there...
- little bee
- Komunikatorka