Kakšen avto vozite?

Klepetalnica, info, humor in ogromno drugih zanimivih reči...
Odgovori
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a Jochie »

ice-red napisal/-a:
Yazmeen napisal/-a:No bom še enkrat povedala, da velikost avta nima nobene zveze z varnostjo!!! Čeprov to 80% folka misl.

rada bi vidla tebe ko se zaletiš s smartom, al pa z enim mal večjim avtom, pri isti hitrosti. mislem da ni kej dost govort. samo logika

pri kateri hitrosti? pod katerim kotom? kam se zaletiš?
meje so zelo nizke... in pri kaksni hujši nesreči je boljše biti na mestu mrtev kot kakšen težek invalid se mučiti skozi življenje...

imam občutek, da mislite, da če se boste z velikim avtom pri hitrosti 100km/h pod kotom 90 stopinj zaletele v zid, boste ostale nepoškodovane...
jaz pa vam povem, da boste mrtve ali v najboljšem primeru napol mrtve... :wink:
mimogrede, zdi se mi, da se pri testih, kjer lahko vidite lutke, avtomobili zaletavajo v zid s hitrostjo 60km/h :wink:
Uporabniški avatar
ice-red
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: primorska

Neprebrana objava Napisal/-a ice-red »

mislem da gre tle za eno povprečje, in ne govorim o nekih ekstremnih hitrostih. nevem zakaj je tko težko zastopt nekaj, kar je povsem logičnega. sam glavo uporablite pa bo vse bol jasn. majhno je majhno. veliko je pa le veliko. majhno ni ENAKO veliko
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho

če se avtomobila čelno zaletita pri hitrosti 50km/h vsak....ok, upajmo samo, da se nam kaj podobnega ne zgodi...
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *purple* »

jochie, ti daješ same take primerjave kjer je skorej gotova smrt...
poglejmo recimo če oplaziš eno metersko ograjo z avtom...kje boš prej poškodovan, v nizkem in majhnem avtu ali v visokem terencu?
nevem, neki hočte zdej izpodbijat to tezo, ampak je že samo po sebi logično da so večji avti bolj varni...
no jochie, kaj pa če se zaletita taureg in smart v zid obadva 50 na uro?od katerga ostane več?mislm da maš v tauregu še možnost preživetja (zdej se gre za preživetje-bilokakšno, kar šteje), medtem ko je smart en kos pločevinkice ratu :?
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho

*purple* napisal/-a:no jochie, kaj pa če se zaletita taureg in smart v zid obadva 50 na uro?od katerga ostane več?mislm da maš v tauregu še možnost preživetja (zdej se gre za preživetje-bilokakšno, kar šteje), medtem ko je smart en kos pločevinkice ratu :?

purple, mislim, da bi bil marsikdo na forumu za to, da zberemo denar, ti kupimo enega tuarega, da se boš z njim zabila v zid. mislim, da bo to odrešenje za človeštvo... :roll:

če bi razmišljal, kaj se mi lahko v življenju zgodi naslednji trenutek, bi se ubil....sam....

in zakaj bi ograje plazil??? saj nisem nia! :D

ja, tuareg je bolj varen kot smart, to je dejstvo....je pa tudi večja verjetnost, da ti ga ukradejo....
torej kaj bomo vozili? tuarega ali smarta???? :D
ciber_girl
Kofetarica
Kofetarica
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a ciber_girl »

Jochie napisal/-a:
*purple* napisal/-a:no jochie, kaj pa če se zaletita taureg in smart v zid obadva 50 na uro?od katerga ostane več?mislm da maš v tauregu še možnost preživetja (zdej se gre za preživetje-bilokakšno, kar šteje), medtem ko je smart en kos pločevinkice ratu :?

in zakaj bi ograje plazil??? saj nisem nia! :D

:rofl:

Pa mislim, da velikost tako ali tako nima veze s tem ali si bolj poškodovan ali ne ali kakorkoli že...... :roll:
Kika
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a Kika »

bom dala sam en primer, da spodbijem mal to vašo tezo: večje je zagotovo in miljon procentno bolj varno: novi twingo in nova dacia logan: ob enakovrednem srečanju se bo zihr bol godilo twingiču, pa je dacia kr precej večja. je pa narjena tko za en k... da ti celo mašino in volan ob najmanjšem trku prpali v naročje. :?

Očitno pa kompromisa tukile ne bo, tko da predlagam, da se neha ta trapasta debata, ki očitno ne vodi prav nikamor... :D
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

ne želi drugemu kar ne želiš da bi se zgodilo tebi :wink:

khm, zakaj bi oplazil?nikoli ne veš, lahko da zato da se nesreči izogneš ali karkoližepač...verjamem pa da se lahko še vsaka nesreča in še tako neumna stvar kot se nekatere tebi zdijo, zgodijo marsikomu...se mi zdi da si mal preve polen ega in vsega in mal preveč misliš v tem stilu da si nesmrten...dale od tega jochie :wink:

ukradejo?verjetno imaš kasko, pa ti že vrnejo denar :)
če bi pa na to gledala bi pa skos peš hodila, glede a to da danes kradejo že prav vse...

ciber....namen je bil ta da če oplaziš ograjo in se ti vrata udrejo...taureg je višji, smart nižji...večja verjetnost poškodbe je v smartu kot pa tauregu...
Uporabniški avatar
densy
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a densy »

Kika napisal/-a:bom dala sam en primer, da spodbijem mal to vašo tezo: večje je zagotovo in miljon procentno bolj varno: novi twingo in nova dacia logan: ob enakovrednem srečanju se bo zihr bol godilo twingiču, pa je dacia kr precej večja. je pa narjena tko za en k... da ti celo mašino in volan ob najmanjšem trku prpali v naročje. :?

Očitno pa kompromisa tukile ne bo, tko da predlagam, da se neha ta trapasta debata, ki očitno ne vodi prav nikamor... :D

ma jest tej dačiji sploh neb rekla avto :lach:
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Kika napisal/-a:bom dala sam en primer, da spodbijem mal to vašo tezo: večje je zagotovo in miljon procentno bolj varno: novi twingo in nova dacia logan: ob enakovrednem srečanju se bo zihr bol godilo twingiču, pa je dacia kr precej večja. je pa narjena tko za en k... da ti celo mašino in volan ob najmanjšem trku prpali v naročje. :?

to je itak res....valda je tud velik procent varnosti it tega kako je vato narjen in kdo ga dela...
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho

purple, jaz tebe ne razumem...tukaj blodiš o varnih avtomobilih, voziš pa se z biciklom! imaš sploh izpit za avto? koliko km z avtom si že naredila??? in v ekstremnih razmerah???

za varnost na cesti so potrebni 3. pogoji:
- voznik (izkušnje, sposobnost, itd.)
- izpravnost vozila
- sreča (da ne naletiš na cepca oz. on nate)

varnost vozila je le eden od dejavnikov, ki skuša omiliti situacijo, če eden od dejavnikov odpove....

mimogrede, ko se boš s tuaregom zabila v ograjo, ga sicer poškodovala, vendar ostala neopraskana, boš z nizkim športnim avtomobilom pri isti hitrosti zvozila ovinek.... :wink:
Zadnjič spremenil Jochie, dne 17. Maj. 2007 23:12, skupaj popravljeno 1 krat.
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

kakorkoli...res se vozim z biciklom, ampak to še ne pomeni da nič ne vem o tem...dost spremljam vožnjo, vedno ko se vozim gledam z voznikom...večkrat sem bila tudi jaz tista katera sem zagledala srne, mačke, pse na cesti ali kakšne druge ovire...ne morem trdit do potankosti vendar osnove dobro poznam...tudi vem v katerem avtu bi bila bolj varna...
in nevem zakaj nebi s tauregom zvozila ovinka?v kolikor bi vozila primerno in po omejitvah, mislim da te bojazni da bi zletela iz ovinka, nebi bilo, razen če naletim na cepca, kot praviš...nesreča pa lahko nastane kadarkoli...nekak ne moreš primerjat z ovinkom.
ampak poglej..že eden dejavnik je dosti za preživetje...nevem, jst pač gledam na tak način, bolje nekej kot nič..oziroma bolje večji avto kot manjši...
je pa res potem odvisno od vsega...ampak preventiva je preventiva, kdaj se pač tudi en izkaže za dobro...nažalost :?
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho

*purple* napisal/-a:večkrat sem bila tudi jaz tista katera sem zagledala srne, mačke, pse na cesti ali kakšne druge ovire...

upam, da v teh trenutkih ne kričiš, vpiješ ali kakorkoli drugače strašiš voznika, kot to rade počnete ženske! :D

to je namreč zelo nevarno! :lol:
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

se poskušam zadržat :D
drgač pa kar precej hitro povem v sobni jakosti in pomaga :)
ponavadi pa itak vozniki s katerimi se vozim kar dost pazijo na to...razen moja mami kdaj mogoče pretirava, ko zagleda mačko 10 metrov stran se do nje in mimo nje pelje dvjst, da sluajno nebi kej blo :D ampak jst ji dam prav, čeprav folk sitno trobi za nama...
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho

*purple* napisal/-a:in nevem zakaj nebi s tauregom zvozila ovinka?v kolikor bi vozila primerno in po omejitvah, mislim da te bojazni da bi zletela iz ovinka,

:D pozimi, v dežju, ponoči in v kakšnih drugih razmerah je bolje ne držati se omejitev...kaj hitro te lahko fizika zajebe.... :wink:

purple, priporočam ti, da svojo energijo preusmeriš v kakšen topic, kjer bodo tvoje misli kaj vredne, kajti tukaj klobasaš neumnosti! :D

mimogrede, zakaj so formule nizke? čisto pri tleh? zakaj niso skonstruirane kot tuareg??? :wink:

zato, ker so tako stabilnejše, se bolj držijo proge/ceste, tako lahko ovinke zvozijo z večjo hitrostjo, itd....
in kar sem ti odgovoril v prejsnjem postu pa nisi razumela:
verjetno obstaja kaksen ovinek....če bi šla vanj s tuaregom s hitrostjo 100km/h, bi te zabrisalo s ceste, s ferrarijem ali pa kaksnim drugim sportnim avtomobilom bi ga pa zvozila brez problemov.... ko boš imela izpit, ko boš imela nekaj izkušenj, ko boš vozila različne avtomobile, ti bo jasno, o čem pišem....
Odgovori