Študij: EF - Ljubljana

Od šolanja do uresničitve karierne poti.
Odgovori
Uporabniški avatar
Kala*
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Kala* »

Živjo, mena pa zanima, na katero smer hodite, oz. katera smer se vam zdi najbolj perspektivna. Sama namreč ne vem katero bom vpisala (če se mi uspe vpisati), tako da je vsaka informacija dobrodošla. :D
Ja nekako me najbolj zanimajo trženje, turizem ali pa mednarodna eko.
muffin
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a muffin »

Predn boš sprejeta na željeno smer dokončno, boš mogla opravt kšn izpit - nej bi blo tko, da tm, kjer je več navala, morš opraut več izpitov z boljšimi ocenami, tm kjer je pa še plac, se pa sploh ni treba sekirat, če kšnga sploh nrdiš. Na vsaki smeri je omejeno število mest, sam se velikrat zgodi, da jih sprejmejo tut, če je kšn preveč. Zdej na trženju je vedno fuuul vpisanih, sicr za letos ne vem, a so bli vsi sprejeti al ne :gruebel: na turizmu jih ni tolk, sam so mesta vseen več kt 100% zapolnjena, za mednarodno ekonomijo je pa tut ful gužva pa še slišala sm, da je dost zaj****a smer.
Odloč se predvsem na podlagi tistga, kar te zanima! :wink:
klarica
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a klarica »

...
Zadnjič spremenil klarica, dne 11. Jun. 2010 11:44, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
*pikiča*
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a *pikiča* »

Sem 4.letnik ekonomske šole (smer ekonomski tehnik) in ker se približujejo informativni dnevi in s tem tudi vpis na fakultete, me zanima nekaj stvari v zvezi z novimi bolonjskimi programi, ki potekajo na EF v Ljubljani.

zanima me namreč, kaj je razlika v stopnji izobrazbe, ko končaš 3+2 visoke poslovne šole in 3+2 univerzitetnega programa? Razumem, da je po dodiplomskem študiju razlika kar velika, zanima pa me, kaj je razlika po opravljenem magistrskem študiju (+2), na katerega se vpišejo tako diplomanti visokošolske in univerzitetne smeri? Kakor sem jaz brala, spraševala in zasledila, se po teh 2 letih bolonjskega magistrskega programa stopnja izobrazbe med "visokošolci" in med študenti univerzitetnega programa izenači (oboji dobijo naziv magister....)

To me zanima zato, ker bi se rada vpisala na ta faks, na univerzitetno smer, a bi morala delati še 5. predmet.
Sprašujem pa vas, če se mi to sploh "splača", če je stopnja izobrazbe po 5 letih med obema programoma enaka? ne zdi se mi logično, ampak tako naj bi bilo.

Kaj ve menite o tem? Ali je to res?
Vem, da sem malo zakomplicirala vse, a to me zeeelo zanima, saj mi tudi profesorji na šoli niso mogli dati odgovora!

LP
Uporabniški avatar
*pikiča*
Komunikatorka
Komunikatorka

Ali res nobena ne ve, kaj je razlika med novimi programi (vpš in univerzitetni)???
freaky
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a freaky »

Žal ti ne morem povedati za EF, sem pa našla na Ministrstvu za šolstvo razpredelnico, kjer je prikazana razlika, in razlaga. Mogla bi veljati tudi za EF.

http://www.mvzt.si/index.php?id=11789

Upam, da sem ti kaj pomagala :wink:
How many years can some people exist before they're allowed to be free?
The answer, my friend, is blowin' in the wind.
Uporabniški avatar
linkica
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a linkica »

sam tole je pa zalostno gledati, ker so stopnje skoraj vse 6.
marypa
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a marypa »

[quote="*pikiča*"]Ali res nobena ne ve, kaj je razlika med novimi programi (vpš in univerzitetni)???[/quote]

----

Kaj je razlika??

Poglej si predmetnike.. uni je bolj obsežen študij, maš npr. 2 jezka, nemščino, angleščino..

Ljudje z uni majo višjo plačo kot tisti z vpš, tudi če opravljajo isto delo.. Če se motim, naj me kdo popravi.:)

Pri vpš.. maš baje več izbirnih predmetov.. oz se lahko izogneš matematiki, ki se ji na uni ne moreš itd. Pojdi na informativni PA VPRAŠAJ, če te ni sram.
Uporabniški avatar
°°°ČeŠnYa°°°
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a °°°ČeŠnYa°°° »

na vpš se pa res ne moreš izogniti matematiki.. je obvezni predmet v prvem letniku..

eh jz jim nič več ne verjamem.. ko sem bla sama na informativcu so nam govoril ulala in še več.. 7 stopnja obljubljena bla bla... največja fakulteta v sloveniji (že mogoče, samo to je največji minus možen- to se šele zdej zavedam)... zdej mamo samo 6 stopnjo pa še neki zraven.. sej sploh ne vem...

tko da .. ne verjemte vsega kar slište no.. morte vedt da vam bojo ju3 sam dobre stvari serviral na pladnju... kako je dejansko je pa že druga štorija ;)
Uporabniški avatar
Kala*
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Kala* »

hm, glede plače... zdej je baje fora samo to, kakšno delovno mesto imaš. Npr. za eno delovno mesto je potrebna ta pa ta stopnja in dobiš plačo za to stopnjo, pa tudi če imaš višjo izobrazbo
Ne vem, če to velja za vse firme, baje se to ponekod prakticira.
Uporabniški avatar
*pikiča*
Komunikatorka
Komunikatorka

danes sm bila na informativcu. Razlike v stopnji izobrazbe med vpš in uni ni več, razlika je samo v tem, da da če hočeš it na +2 (magister) na UNI programu ne rabiš delati diplome, na VPŠ pa jo moraš. Razlika je seveda tudi luknja v znanju, ko prideš na podiplomski študij, saj UNI program vsebuje več teorije. V dodiplomskem študiju, torej v stopnji izobrazbe pa razlike ni, kar pa mi ni logično.

Seveda so grooozno hvalil, da je to mednaroden, full dobr faks bla bla bla.....Najhujša laž pa je bila, ko so povedali da 98% študentov, ki doplomira, dobi v 1letu po diplomi zaposlitev. ja mogoče jo res dobijo, ampak kakšno? Mislim no, kot da smo dijaki tako neumni, da nam to lažejo!

Ah na koncu koncev, pa se viidmo oktobra :)
MucaCopatarica
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a MucaCopatarica »

*pikiča* napisal/-a:...razlika je samo v tem, da da če hočeš it na +2 (magister) na UNI programu ne rabiš delati diplome, na VPŠ pa jo moraš.

Hm tole, da ni treba na UNI programu delat diplome, se mi zdi zelo vprašljivo oz. nekak je skregano z logiko; sploh ko pogledaš pogoje za vpis na podiplomca in ti piše, da je potrebo predložit tudi kopijo diplome ter oceno diplome dodiplomskega študija...
Uporabniški avatar
*pikiča*
Komunikatorka
Komunikatorka

vem, ampak so nam na inf. dnevu povedali, da lahko namesto diplome opravljaš neke izbirne predmete, ne vem točno katere. Seveda, če misliš nadaljevati na podiplomskem študiju. Če pa misliš s tem končati svoje šolanje, pa je potrebna diploma. (vsaj tako sem jaz razumela)
MIGRENA
Cosmofrik
Cosmofrik
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a MIGRENA »

Kokr jest vem je po novem tako, da, če greš po 3 letih delat magisterij ne rabiš delat diplome, če pa zaključiš s študijem se pa seveda ne moreš izogniti diplomi. Kar se pa stopnje tiče sta sedaj UNI in VPŠ enakovredna.
Ljubav je kao šah, uvjek te zajebe neki konj dok osvajaš kralja.
Uporabniški avatar
*pikiča*
Komunikatorka
Komunikatorka

ja to je res, samo če hočeš na magisterij moraš, če si na vpš-ju, narest diplomo. Res je, da sta programa enakovredna, je pa profesor na faksu rekel, da je magisterij za večino, ki pride iz visokošolskega programa velik šok, ker imajo luknje v znanju, ker na visokošolskem študiju ni toliko teorije kot na univerzitetnem.
Odgovori