Tramvaj v ljubljani
-
- Cosmopolitanka
- Kraj: Poletje
uf, tole sploh ni tok slaba ideja, ne naložba..zihr boljš kot tista bedna vzpenjača k je krneki
men so tramvaji ful ušeč..Že na dunaju ko sem se vozila, so mi prec prerasl h srcu...klimo majo, lepo gretje, lepi so, udobni, predvsem pa loh normalno stojiš brez da te kam odnaša tko kot na naših staromodnih avtobusih
vsekakor bi bla to dobra poteza..razbremenil bi se promet z osebnimi avtomobili, promet čez mesto bi se tud zmanjšal, pa še ljubljana bi zgledala bolj sexi
sploh nevem zakaj so tramvaj odstranl no...

men so tramvaji ful ušeč..Že na dunaju ko sem se vozila, so mi prec prerasl h srcu...klimo majo, lepo gretje, lepi so, udobni, predvsem pa loh normalno stojiš brez da te kam odnaša tko kot na naših staromodnih avtobusih

vsekakor bi bla to dobra poteza..razbremenil bi se promet z osebnimi avtomobili, promet čez mesto bi se tud zmanjšal, pa še ljubljana bi zgledala bolj sexi

sploh nevem zakaj so tramvaj odstranl no...

*purple* napisal/-a:uf, tole sploh ni tok slaba ideja, ne naložba..zihr boljš kot tista bedna vzpenjača k je krneki![]()
men so tramvaji ful ušeč..
1. naložba v tramvaje je velika: potrebno je postaviti tračnice, potrebno je postaviti električno napeljavo za pogon, in oboje je tudi skazitev mesta. predstavljajte si tračnice in napeljavo na prešernovem trgu, wolfovi ulici, itd.
2. ljubljana je premajhno mesto za tramvaj! bi postavila tudi tramvaj na progi npr. št. 14 - Savlje-Vrhovci??? tam so ozke ceste, cesta bi bila ena sama tračnica...
3. ne vem, kakšno direktno povezavo ima tramvaj z vzpenjačo, da bi jih lahko direktno primerjala...

1.kje sem pa napisala da naložba ni velika?seveda je velika, kakor so vse ljubljanske naložbe velike, pa nobene še ni narjene (razen seveda pomembne vzpenjače)
2.v tem primeru da je ljubljana nekoč že imela tramvaj, ne vidim nobenga problema da ga nebi mela še...seveda bi zraven potrebovali še mestne avtobuse, ker tko kot praviš, nekje pač nebi mogu vozit...
3.nima direktne povezave ima pa to povezavo da bi blo velik boljš če bi nardil tramvaj al pa vsaj vse stare znucane avtobuse menjal, kot pa tista vzpenjača ki so jo nardil k je čist brez veze...zame je vzpenjača denar vržen v smeti.
2.v tem primeru da je ljubljana nekoč že imela tramvaj, ne vidim nobenga problema da ga nebi mela še...seveda bi zraven potrebovali še mestne avtobuse, ker tko kot praviš, nekje pač nebi mogu vozit...
3.nima direktne povezave ima pa to povezavo da bi blo velik boljš če bi nardil tramvaj al pa vsaj vse stare znucane avtobuse menjal, kot pa tista vzpenjača ki so jo nardil k je čist brez veze...zame je vzpenjača denar vržen v smeti.
že možno...sej pravim, če ne drugega lahko vseeno zamenjajo trole pa zaprejo mestno jedro da bo center manj razbremenjen in to..vem tud da je ful velika in draga naloba, ampak hočem povedat da je vseeno boljša in bolj koristna kot pa vzpenjača....res pa je da smo premajhni in se ne mormo primerjat npr. z Dunajom, kjer se voziš na vse dele naokoli in to kr nekej časa..škoda, ker to res verjetno nikol ne bodo nardil..
-
- Cosmopsiho
- Kraj: Lj