Jahanje konj

Vse od navijačev pa tja do primarnega športnega užitka.
Odgovori
LoLLypoop=))
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: =)) kr tuky

Neprebrana objava Napisal/-a LoLLypoop=)) »

*purple* napisal/-a:ja tm okol mal, pa tko, kaj jst vem :D
mau v center :D (hecam se)

jst osebno nebi dala konja nekomu, ki bi šel na teren brez da bi poznal prave poti-terena...
...sama sem že večkrat jahala čez mesto in se da, le če imaš primerno "pametnega" konja... :D

africangirl napisal/-a:mene pa zanima če kera ve ki bi se dalo western jahanje učit, tak z jahanjem mam kar izkušnje mamo dve kobilci pa žrebčka doma vsi spadajo pod slovensko toplokrvno sam za mojo vem da je pol hoštanjka po očetu pa mislim da je po mami ko jo mamo tud doma mal angležinja. nebi glih rekla da znam jahat, lahk rečem da mam z bol z mladimi konji izkušnje ko jih je treba redno jahat da se jim vse mišice izoblikujejo pa pridobijo kondicijo, sem ene parkrat tud probala skakat pa dol sn tud že padla večkrat

no u glavnem mene zanima če obstaja tak tečej western jahanja ki u okolici maribora, ker me ful to zanima sam ne vem če bi blo to glih dobro kr jas bi še naprej jahala tud navdno al kak naj rečem mislim je kaj možnosti da bi to zamenjevala

aja pa usi kak jahate neke vlke konje sej je usen kak je vlki moja kobilca je okrog 165 pa je čist vredu sam zaj je ne jaham, nimam placa, pa jaham tud kastrata ko je vlki tak 190(toplokrvni pa vem o čem govorim da nebodo pol komentarji da to ni možno, ker z njim tud skačejo) pa sn se tud navadla pa je vredu sam mal rajši skače, sn pa mela enkrat priložnost jaht ko smo ga meli glih na klubu enga male ga lipicanca mislim da ja mel glih 140 če ne ki majn

zakaj pa tako poudarjaš višine konjev??a ni vseeno :roll:

glede na to, da imaš konja doma, kupi western sedlo in jahaj z njim. čim več po terenih...jahaj,jahaj in jahaj...le tako se boš naučila...
...sicer pa imaš tudi ti *purple* konjčka in zakaj bi za to plačevala drugim??vaja dela mojstra,brez afnanja :D
LoLLypoop=))
Komunikatorka
Komunikatorka

*purple* napisal/-a:se pravi, da neglede na to da jst plačam eno uro jahanja in sm pol tm dve ure glede na to da konja čistim in vse skupaj, plačam samo tisto eno uro al potem dve?k če bi mogla dve ure plačvat je to kar velik finančni minus zame tkole takoj :?

predn konja poštimaš in se spravš nanj, potem zlezeš dol in počistiš za njim itd. itd. ...eno uro dejansko jahaš in to tudi plačaš...nekako so toliko bolj srečni če kdo namesto njih pokida boks :D :D :D
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *purple* »

ah, jst ne znam jahat, nebi šla kr tko sama nekam...sam pol govorim čez as, ko bi že znala, če posojajo konje...jst mam mojadva 140 km stran od ljubljane tko da jih bore malo vidm... :?

aha, zdej mi je jasno to z urami.... :D sam dejansko sem prašala zato ker so eni res taki da bi še tist seno k bi naga stopi ti zračunal :?
LoLLypoop=))
Komunikatorka
Komunikatorka

ammm...to ne gre glih tako, da nrdiš tisto šolo jahanja 20 ur, greš na kak teren in misliš da znaš...
in...na konju ni prostora še za prenosnika :wink: :D
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

ja sej vem da ne gre tko..sej ne mislm jahat sam tok mal...bi šla bolj intenzivno a ne, ker bi sčasoma ko bi se tud stalno zaposlila kupla konja za tlele doma in bi ga pač rada znala ornk jahat ne kr neki n pol....
ne nimam prenosnika, mam kišto :)
LoLLypoop=))
Komunikatorka
Komunikatorka

bolje da šparaš za nov računalnik kot za konja...za oba bo bolje :wink:
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

mislm, da ne :) rajš za konja :)
Uporabniški avatar
LovelyM
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a LovelyM »

Ja, plačaš eno uro u bistvu si pa tam 2 uri... Pa tud ne pucaš konja lih eno uro no lol... 15 minut mogoče, ostalo si pa na konju.

Jz osebno se sama ne bi nikoli upala na teren že zaradi lastne varnosti, pa tud če bi bla izkušena jahačica, ker konji so nepredvidljivi kot sem videla že zadnjič na terenu. Od tega moškega ki mene uči jahat konj se je tako ustrašil tiste oranžne gradbeniške ograje, da je začel kar skakat naokol in mene bi sigurno dol vrgu lol
LoLLypoop=))
Komunikatorka
Komunikatorka

LovelyM napisal/-a:...na teren že zaradi lastne varnosti, pa tud če bi bla izkušena jahačica, ker konji so nepredvidljivi kot sem videla že zadnjič na terenu...

konj mora zaupati jahaču...in mora ga znati jahati...zato pride do nesreč, ker so najbolj nepredvidljivi jahači, ker s strahom, paniko, neresnostjo ziher ne boš daleč jahal...

mislm, da malo premalo veste sploh o konjih... :?

*purple* najprej štalca pol pa kravca :D

vsaj za začetek si preberte kaj osnov na forumu konji.info...
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

teoretične osnove nimajo kaj dosti profita če jih ti ne združiš s fizičnimi...
tud verjamem, da ti ne veš vsega o konjih...konji so pač res nepredvidljivi, lahko zaupajo, lahko so mirni, ampak se jim vseen lahko enkraqt sfrtajčka v glavi in pride do nesreče..

nevem kaj skos nekej okol kište, okol štalce..kako pa ti veš kaj imam jst in kaj nimam..štalca je, brez skrbi, sam valda se nom odločla za nakup nečesa s čimer ne znam upravljat, a ne? :wink:
LoLLypoop=))
Komunikatorka
Komunikatorka

whatever... :roll:

srečno (pa karkoli že boš) :wink:
africangirl
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a africangirl »

lolypop se ne poudarjam višine konja ampak sn rekla da je usen kak so vlki ker se da na vseh jahat (jas mam rajši take okol 160 ker so mal majnši)

pa glede westerna jas bi se rad prau učila tud z western uzdo pa vsem zato sprašujem če obstaja kaki tečaj

pa mislim da bi na moji kobilci mal težko prakticirala western
LoLLypoop=))
Komunikatorka
Komunikatorka

če imaš mladega konja ga lahko že začneš učit na western način, zato ne rabiš tečaja, če pa bi se rada ti naučila, pa kot sm ti rekla, western sedlo gre na vsakega konja, jahanje brez žval oz. samo na aftro pa lahko tudi poskusiš sama, če pa bi se ti resno učila western jahanja, kar pomeni obvladovanje in tekmovalni način, pa lahko povprašam...ampak "Pravo" western jahanje ne zgleda dosti drugače od "rekreacijskega" western način jahanja...kar bolj priporočam :wink:
LoLLypoop=))
Komunikatorka
Komunikatorka

najraje bi pa zlezla na tvojo ritko *purple* :D
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

pa kok si ti stara, trinajst al kaj?
in ne hvala, nism lezbika :wink: