Matura [Združena tema]

Od šolanja do uresničitve karierne poti.
Zaklenjeno
no angel
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: vzhodno od LJ

Neprebrana objava Napisal/-a no angel »

Matura sploh ni noben problem, mene je blo sicer ful strah, še posebej matematike ker mi nikol ni šla (sm jo mela 2, razn v 2. letniku 3), ampak potem ni blo nobenih problemov - sm na koncu 4 dobla. Sicer ne vem kak bo letos, ampak pisni del matematike je bil lani celo men smešno lahek (ene par takih nalog da nism vedla če se zajebavajo al je kakšna fora, tak lahko je blo), pa ful se splača dobr naučit za ustnega ker je večinoma teorija in lahk pridobiš neki dragocenih točk. Slovenščina tud ni bla neki ful težka, za test se itak nimaš neki ful za piflat, pač določena pravila morš poznat, edino potem za ustnega sm skor znorela zravn ko je blo tok se za naučit. :? Angleščina tud ni bil problem, na naši gimnaziji so skor vsi dobr pisal, sicer sm pa js še mela nemščino (ful lahka) in zgodovino, pri kateri sta pa bli 2 taki temi ki jih nismo pričakovali, js sm jo sicer potem fajn pisala ampak sicer je blo pa ful slabo povprečje (vsaj na naši šoli, je blo najslabše od vseh predmetov). V glavnem, če mate slučajno zgodovino, predlagam da se naučite vse teme in se ne zanašate na to da npr. kakšna ki je že ful velikrat bla, pa letos ne bo. Mi smo lani mel takšno za katero so bli vsi zihr da ne bo, potem je pa ravno tista bla. V glavnem, ne splača se preveč kalkulirat. :)
little dandelion
let your heart keep time
now the clouds are gone
all of your tomorrows shine
Uporabniški avatar
barby*
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a barby* »

Aha, hvala :). Potem bom tud sama doma malo več naredila ;).
Kolikokrat pa mislite knjige za slovenščino prebrat? Nas ful gonjo, dA jih mormo vsaj 3x :roll:
Self-respect is the fruit of discipline; the sense of dignity grows with the ability to say no to oneself.
A. J. Heschel
MoJcHyKa
Debatorica
Debatorica
Kraj: Primorska

Neprebrana objava Napisal/-a MoJcHyKa »

amital napisal/-a:matematiko morm začet počas.. pa se mi še ne da :oops: pa ekonomijo, samo cajt čist preveč hitro mineva.

Ekonomijo? A to sta uni dve knjigi od Glasa in Hrovatin al kako je že una? kako se pa misliš učit ;) ker jaz pojma nimam...nekaj sicer že znam, glede na to da sem imela pač dve leti ekonomije, ampak kakor sem slišala se rabi zelo dobr navadit sploh knjig od Glasa, ker je večina iz nje 70%...
Uporabniški avatar
amital
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a amital »

od Glasa ja, pa še pole smo dobli za reševat, samo men rge ta predmet tako na živce..
vse se zgodi z razlogom, tako kot se tudi vse vrača in vse plača
freaky
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a freaky »

barby* napisal/-a:Aha, hvala :). Potem bom tud sama doma malo več naredila ;).
Kolikokrat pa mislite knjige za slovenščino prebrat? Nas ful gonjo, dA jih mormo vsaj 3x :roll:

Je priporočljivo, da se 3x prebere, vem da to svetuje tut una komisija al krkol že, kr nm je prfoxa prebrala njihov članek. Mi smo že apriorij mel 3 branja (dnevnik branja, podrobna analiza, pol pa še primerjava). Drgač pa mislm js še obe knjigi enkrat prebrat, kr sm do zdej use bol površno.
How many years can some people exist before they're allowed to be free?
The answer, my friend, is blowin' in the wind.
legally blonde
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a legally blonde »

^^Pol lohk cele dneve sam te knjige bers ;) Js sm lani usako prebrala enkrat, Zlocin in kazen sm celo koncala z branjem dva dni pred esejem pa sm za esej dobila 80% tock (40 od 50 men se zdi).
jemina
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a jemina »

Meni sta teli letošnji knjigi ful težji kot lanski
Dame mas quiero mas
De esa bendita forma en que me miras
Solo tu, solo yo
Caricias que me roben la razon
choco.cat
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a choco.cat »

legally blonde napisal/-a:^^Pol lohk cele dneve sam te knjige bers ;) Js sm lani usako prebrala enkrat, Zlocin in kazen sm celo koncala z branjem dva dni pred esejem pa sm za esej dobila 80% tock (40 od 50 men se zdi).
Knjigo z 150 stranmi komot prebereš v 1 dnevu, pa še izpiske zraven nardiš.
I laugh at gilded butterflies.
cebelcca
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a cebelcca »

Jst zdej drugič berem Neznosno lahkost, sam grem mal bl počas skozi da si še kej spišem, in bom končala v 2 dneh (ma 300 strani). Pol se bom lotila še Pimlica, k pa mislm da bo končan v enem dnevu.

Vse, ki imate zgodovino: kdaj se boste začele učit, pa kok podrobno?
Sure I can accept that we're going nowhere, but one last time let's go there...
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *mala* »

Branje knjig pr slovi prov nč ne pomaga na maturi :p
js sm lan okol 5× prebrala Zločin in kazen in Visoško kroniko, pa mi ni nč pomagal (no, da ne bo pomote, brala sm ju, ker sta mi bli všeč, ne ker bi bla neka blazna obsedenka z dobro opravljeno maturo) in sm pol slovo naredila z 68% (3+1 točk) :-)
pr angli sm sam reševala prejšnje pole, pa za ustnga sm si mal prebrala tekste iz učbenika, pa besede prečekirala...nardila z 8; je pa res da me je angla od nekdaj šla...
pr matematiki sm pa isto reševala stare pole (nardila z 8), pa napiflala se za ustnega :p
skupno narila s 27 pikami...sm bla presrečna :-D pomoje neb tak v red nardila, če bi mela omejitev na faksu, pa bi se posledično zarad tega ful sekirala
Kak bi šla kar še enkrat maturo delat-k pa na tem faksu viset :-(
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
jemina
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a jemina »

Seveda branje knjig pomaga. Ker potem knjigo bolje poznaš in posledično bolje poznaš vsebino like. Sicer je bilo pa lani tako, da si lahko knjigo prebral enkrat, pa ti je bilo vse jasno, letos jo pa lahko trikrat pa ti še vedno kaj ni jasno
Dame mas quiero mas
De esa bendita forma en que me miras
Solo tu, solo yo
Caricias que me roben la razon
Uporabniški avatar
In Love Girl
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Kranj

Neprebrana objava Napisal/-a In Love Girl »

Točn tko, tele knjige so tko zapletene...jst mam zdj med počitncam namen obe prebrt še 1x :) zgodovino se bom pa tut pol po počitncah počas začela učit, vsako temo bom šla lepo skoz...sj če si se med letom učila pol morš met kr velik stvari v glavi :D
edin mal me skrbi ekonomija, ker jo je toooolk velik :?
...I`m a good girl!...(Only when I`m sleeping!)
cebelcca
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a cebelcca »

Ja mi smo pr zgodovini pisal maturitetne teste čez celo leto in več al manj znam teme, sam zadnje 3 teme smo pa dobili sam neke kopije, nč pisal ne razložil...me je pa kr mal groza, ker smo še polovico pomembnih stvari spustil in se bo treba vse sam navadt :?
Sure I can accept that we're going nowhere, but one last time let's go there...
Uporabniški avatar
In Love Girl
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Kranj

Neprebrana objava Napisal/-a In Love Girl »

hja...mi smo 9 tem predelal kokr dobro, mal si bom mogla še pogledat določene podrobnosti+pisal smo maturitetne teste(stare pole) tko da tut to znam, 1 temo pazdj delamo in se nubenmu več ne da, tko da bo mal kriza pr tej
...I`m a good girl!...(Only when I`m sleeping!)
Uporabniški avatar
*NiNa*
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: *** h34w3n ***

Neprebrana objava Napisal/-a *NiNa* »

da ne bom odpirala nove teme...bom kr tukej vprasala; a kera ve, so mel na gimnaziji eurošola (litostroj) ze maturantski ples al ne?
***** UPAJ SI VSE *****
Zaklenjeno