Izpit za avto

Klepetalnica, info, humor in ogromno drugih zanimivih reči...
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
Pink Panterka
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Logatec
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a Pink Panterka »

~NIA~ napisal/-a:usakmu se lahk nardi pač, in noben mi nebo reku da se usi skos vozte po predpisih in omejitvah itd.. :roll:

Danes je en teden ko imam izpit in lahko rečem, da vsakič ko sem pelala, sem vozila po omejitvah. Men ni problema vozit po mestu 50 na uro,če je taka omejitev...sej se mi nikamor ne mudi,če mi kdo pizdi,pol naj me prehiti,jst ne bom plačvala kazni zrd nekoga k je živčn. Ok,priznam,da sm na avtocesti potegnla do 135,ampak 130 al pa 135 ni take razlike!
Tko da ja,mas eno k vozi po omejitvah.Vsaj dokler ne bom mela tok velik izkusenj,bom tko vozila.
Tiavanna
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a Tiavanna »

astra_mb napisal/-a:ne bom nikoli razumela kako brez izkušenj..povrh še z avtom s slabimi pospeški...nekateri izvajajo take bedarije...to je zame precenjevanje...vozi v svojih zmožnostih..sploh pa se uči prehitevat na avtocesti..saj zdaj si najbrž dobro skozi prišla...kaj pa če enkrat ne boš? oziroma drugi, ki ne bo nič kriv?

Ja, to se čisto strinjam...Včeraj sem vidla enega tepca, ki je s kombijem prehiteval tovornjak v hrib in še na eni taki cesti, kjer je že tko ogromno nesreč. Jao, sto let je trajalo preden mu je uspelo prit mimo. :? Pa nasploh ne razumem ljudi, ki ne znajo prehitevat, pa se vseeno silijo. Meni recimo inštruktor sploh ni pokazal, kako se prehiteva (sej me je pol fant nauču, sam vseeno) in mi je še vedno malo neprijetno prehitevat, pa že tko prehitevam samo tam, kjer sem 100% sigurna in dobro vidim cesto. Eni ljudje pa sploh ne znajo precenit niti svojih sposobnosti, kaj šele sposobnosti svojega avta. Eni so pa itak bolani na prehitevanje in morajo prehitet vsakega in vse, ker jih bo čene kar konec. :roll:

astra_mb napisal/-a:pa glede prometa v italiji...to ni nič prosti arabskemu svetu...
tiste, ki ste v teh deželah že bile..najbrž veste o čem govorim.. :D sva mislila avto rentat...pa sva si premislila...ker tam pa res nihče nič ne upošteva...še luči ne ponoči...

Tudi s tem se strinjam, ampak Italijani so vseeno bližje in zato bolj preteča nevarnost. :D Tle pri nas jih kar mrgoli, ker vsi hodijo v igralnice. In zlato pravilo na cesti, ko srečaš italjana je "predpisi več ne veljajo, samo čakaš in gledaš kaj bo naredil" :D Ker jim ni nič jasno. Moj fotr je enkrat doživel, kako je italijanski avtobus vozil v nasprotno smer v krožnem. :roll:
Uporabniški avatar
Tammy_De
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a Tammy_De »

nia - razn če bi bil otrok na avtocesti bi bila ti kriva če bi ga zbila, ker po zakonu si kriva, če lahko predvidevaš, da bi se kaj takega zgodilo!
Tko da res nisi še dosti zrela za vožnjo
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *mala* »

Men res ni jasn kak so nekateri (npr. Nia) naredili izpit...sama sm ga padla kar nekajkrat, ampak sm pa sigurna v svojo vožnjo, in se mi v enem mescu in pol ni zgodil še nč "nevarnega"-oz. kaka nezgoda...pa vozim čez vikende po 300 km...in to ponoč in podnev (vedno trezna :-)) resda kdaj prekoračim hitrost, ampak le ko vem da ne ogrožam sebe in drugih v prometu...
no, edino prehitevat se ne upam (razen na avtocesti al pa traktorje ali pa kolesa), ker je prešvoh avto, pa skoz bi mela strah da ne pride kdo nasprot...
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Damyanchyka
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Poletje

Neprebrana objava Napisal/-a Damyanchyka »

Nia kaj greš sploh prehitevat če pravš da še ne znaš dobr menjat :?: :!: omg..pa sej ne morm verjet kaki ljudje se podajajo na cesto pa pr usem tem še izzivajo..bouno!
Uporabniški avatar
Tonja
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Tonja »

~NIA~ napisal/-a:če bi mi otrok skoču pred avto pa bi do cajta ustavla alpa ga zbila pa nebi bla ubistu nč kriva (če nebi blo na prehodu) pa bi sm napisala bi spet bla jst una k nezna vozit in tud slučajno ne mamica ki se zravn pogovarja po telefonu (kar se mi je že nardil in sm do cajta ustavla) - sam tko kot primir

OPA deklina, gotovo si tukaj TI in SAMO ti kriva!!! Povsod, kjer so hiše, ali pa prostori za piknike ipd. MORAŠ pričkovati, da ti lahko tam na cesto prileti otrok! Na cesti, ni važno, ali je glavna, stranska, gozdna,... moraš biti VEDNO pozorna na vso okolico in VNAPREJ predvidevati, kaj se lahko zgodi oz. kdo vse se lahko tam nahaja. Če tega ne boš predvidevala, boš lahko delala samo in samo za avto. Vožnja z vozilom zahteva veliko skoncentriranosti ter pazljivosti, pa še tako se ti lahko kaj zgodi. Zdaj, ko se prične sezona, bo na cesti x otrok, x biciklistov in x motoristov (verjemi, da ga ne vidiš, ko se pripelje 200km/h za teboj!). Ne želi si imeti človeka na vesti, ne po svoji, ne po njegovi krivdi! Premisli malo deklica zala, pleh je lomljiv, a se ga da popravit, človek pa ni nujno, da bo še kdaj takšen, kot je bil pred nesrečo. Vožnja z vozili ni šala, verjemi mi. Vozim tovornjak, avtomobil in motor in verjemi, da se ni za igrat na cesti.
Josephina
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a Josephina »

Glede na to da si še mladi voznik, bi bila ti kriva. Pa tudi, kot so ze prej napisale punce, moras stvari predvidevat. To bi te mogla naucit v avto soli.
Karja
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Karja »

pa ti nis resna no, pa kko loh pol to še sm pišeš kašne delaš, js bi bla modro tiho pa upala bi da me nben ni vidu ker bi se resno sramvala tega... sploh pa una od otroka jah bi ga pa zbila an sj ni fore... važn d ti nis kriva :eek: :roll: sori ampk res mi ni jasn kko si dobila ti izpit... pa tko z lepmu se hvalš...
Uporabniški avatar
Tonja
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Tonja »

Določeni ljudje pač imajo nezrelo in neodgovorno razmišljanje, pa se ne zavedajo resnosti posledic pri takšnih zadevah. Ampak ponavadi tudi takšne kakšna realna in prekleto kruta izkušnja postavi na realna tla.
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a Jochie »

Tonja napisal/-a:Določeni ljudje pač imajo nezrelo in neodgovorno razmišljanje, pa se ne zavedajo resnosti posledic pri takšnih zadevah. Ampak ponavadi tudi takšne kakšna realna in prekleto kruta izkušnja postavi na realna tla.

ampak ponavadi so oni nepoškodovani, nekoga nedolžnega pa ni več....
MilkyWay
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: ...en tu corazón..

Neprebrana objava Napisal/-a MilkyWay »

Tiavanna napisal/-a:Moj fotr je enkrat doživel, kako je italijanski avtobus vozil v nasprotno smer v krožnem. :roll:

hahaa :D po moje se spomnš k je en italijan vozu u kontra smer na krožnem na grčni (z avtom) in se zabil v drog :) prow smešno je blo videt ku so eni idioti!!ma ne mi reč d italijani nimajo krožnega...pa še cesta je tko lepo speljana d JA zapelješ proti desni!! :)
jagodka85
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a jagodka85 »

Jochie napisal/-a:
Tonja napisal/-a:Določeni ljudje pač imajo nezrelo in neodgovorno razmišljanje, pa se ne zavedajo resnosti posledic pri takšnih zadevah. Ampak ponavadi tudi takšne kakšna realna in prekleto kruta izkušnja postavi na realna tla.

ampak ponavadi so oni nepoškodovani, nekoga nedolžnega pa ni več....

žalostno ampak resnično. ne vem, zakaj folk dobi izpit, potem pa voz tko neodgovorno. ok, se zgodi, da spregledaš kakšn kot na parkirišču in butneš sosedov avto al pa ne vem kaj... kej malga pač... ne pa da na cesti divjaš, prehitevaš, menjaš, karkol pač že, brez da to znaš.
in ja, se strinjam... folk se z res lepimi stvarmi hval po forumih :roll:
Tiavanna
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a Tiavanna »

MilkyWay napisal/-a:
Tiavanna napisal/-a:Moj fotr je enkrat doživel, kako je italijanski avtobus vozil v nasprotno smer v krožnem. :roll:

hahaa :D po moje se spomnš k je en italijan vozu u kontra smer na krožnem na grčni (z avtom) in se zabil v drog :) prow smešno je blo videt ku so eni idioti!!ma ne mi reč d italijani nimajo krožnega...pa še cesta je tko lepo speljana d JA zapelješ proti desni!! :)

Ne, tega se ne spomnim...Me pa ne čudi, ker je blo že ene 9863984 podobnih primerov. :roll: In tut js ne bom nikoli razumela, kako lahko greš v napačno smer...Mah, italjani. Ni druzga za rečt. :roll: :cool:
satan28
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: mb

Neprebrana objava Napisal/-a satan28 »

Evo moje razmišljanje.Imam izpit malo več kot 11 let.V tem času (še) nisem imela nesreče,niti nisem popraskala avta,nič.
Vedno vozim po predpisih,vsakodnevno mi trobijo,ker kjer je 50 vozim 50,pa če se na glavo postavijo.In potem mi še en mulc pribije na semaforju(prej me je prehiteval),potem pa sva skupaj stala pred rdečo,da zakaj imam audija,če ne upam vozit!! :roll:
Mislim,no.

Tako,da vozniki,voznice po pameti,zato da boš 5 minut prej na cilju,se ne splača vozit kot bedak,tvegat svoje in življenja drugih udeležencev v prometu.
"Kaj je prijatelj?
Duša v dveh telesih..."
Aristotel
aymee
Komunikatorka
Komunikatorka

a

Neprebrana objava Napisal/-a aymee »

eh js sm pa ze 7 padla.. :(
Zaklenjeno