astra_mb napisal/-a:ne bom nikoli razumela kako brez izkušenj..povrh še z avtom s slabimi pospeški...nekateri izvajajo take bedarije...to je zame precenjevanje...vozi v svojih zmožnostih..sploh pa se uči prehitevat na avtocesti..saj zdaj si najbrž dobro skozi prišla...kaj pa če enkrat ne boš? oziroma drugi, ki ne bo nič kriv?
Ja, to se čisto strinjam...Včeraj sem vidla enega tepca, ki je s kombijem prehiteval tovornjak v hrib in še na eni taki cesti, kjer je že tko ogromno nesreč. Jao, sto let je trajalo preden mu je uspelo prit mimo.

Pa nasploh ne razumem ljudi, ki ne znajo prehitevat, pa se vseeno silijo. Meni recimo inštruktor sploh ni pokazal, kako se prehiteva (sej me je pol fant nauču, sam vseeno) in mi je še vedno malo neprijetno prehitevat, pa že tko prehitevam samo tam, kjer sem 100% sigurna in dobro vidim cesto. Eni ljudje pa sploh ne znajo precenit niti svojih sposobnosti, kaj šele sposobnosti svojega avta. Eni so pa itak bolani na prehitevanje in morajo prehitet vsakega in vse, ker jih bo čene kar konec.
astra_mb napisal/-a:pa glede prometa v italiji...to ni nič prosti arabskemu svetu...
tiste, ki ste v teh deželah že bile..najbrž veste o čem govorim..

sva mislila avto rentat...pa sva si premislila...ker tam pa res nihče nič ne upošteva...še luči ne ponoči...
Tudi s tem se strinjam, ampak Italijani so vseeno bližje in zato bolj preteča nevarnost.

Tle pri nas jih kar mrgoli, ker vsi hodijo v igralnice. In zlato pravilo na cesti, ko srečaš italjana je "predpisi več ne veljajo, samo čakaš in gledaš kaj bo naredil"

Ker jim ni nič jasno. Moj fotr je enkrat doživel, kako je italijanski avtobus vozil v nasprotno smer v krožnem.