Izpit za avto

Klepetalnica, info, humor in ogromno drugih zanimivih reči...
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
Pink Panterka
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Logatec
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a Pink Panterka »

Dons sm mela tekmo v LJ in mi mami spet ni pustila vozit,ker prav da jo je strah,da mi ne zaupa :roll: no ko smo sli pa nazaj,sm jo pa kr prsilla,da mi je dala plac na voznikovi strani in sm pelala domov.vse lepo in prov,pol pa na zadnjem kriziscu v doma nism mogla nikakor spelat. Trikrat zaporedoma mi je crknu avto k sm dala premal gasa.Jooooj :(
Uporabniški avatar
Enschede
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a Enschede »

Kok je zdej ena ura v avtošoli? :D
urszika
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a urszika »

Jaz dam 16€ za uro, ampak sem vzela paket. Pol so pa npr. od 17 ali 18€ naprej... ful drago je ratalo :?
platoonSLO
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a platoonSLO »

Pa tudi več kot 20€. Odvisno katera avtošola in kje to voziš.
Uporabniški avatar
FairyAngel
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Svet mojih sanj :)
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a FairyAngel »

Joj, zdaj ko berem, koliko vas piše, da vam starši redko pustijo voziti in vam ne zaupajo ... :? Škoda res, kot pravi choco.cat, potem so res denar vstran vrgli. Moji domači so se na začetku tudi malo bali, ko je zima minila pa sem se lahko vozila v šolo in nazaj (vse skupaj okrog 40 km) in kamor sem pač želela iti. Pa tudi njih večkrat kam peljem (v trgovino, kam na obisk, itd.). Meni se zdi zelo pomembno, da mladi vozniki veliko vozimo, ker le tako dobimo prepotrebne izkušnje. Tiste ure v avto šoli ne pomenijo nič, prav tako pomembno, koliko jih je kdo imel, ker se najpomembnejše izkušnje pridobijo šele takrat, ko ni zraven tebe inštruktorja, in se moraš zanesti sam nase. Pa zdi se mi pomembno tudi to, da tu in tam voziš tudi kakšen drug avto. Meni je bilo težko, ko sem po skoraj enem letu od kar sem imela izpit lahko peljala dedkov avto, ker je popolnoma drugačen od maminega ...

Vsi ki delate izpit - le pogumno! :)
Tu stojim ponosno s teboj, ti povem misli jasno na glas ... Saj veš, ljubim te do neba.
~NIA~
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a ~NIA~ »

riš
Zadnjič spremenil ~NIA~, dne 05. Dec. 2010 23:04, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Tonja
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Tonja »

:D V Italiji še niso slišali za prometno signalizacijo, to je normalno :D . Če kdo hodi kam po Italiji (npr. shoping v Trstu močno priporočam, da se pripeljete z avtom malo preko meje, parkirate avto in greste z vlakecem do Trsta, je še najbolj ziher).
Uporabniški avatar
Tonja
Kofetarica
Kofetarica

:? FairyAngel, zakaj pa bi ti morali starši ali pa kdorkoli avto posojat? Če si zaslužiš denar, si ga kupi. Jaz sem naredila izpit, pa sem si s svojimi žulji kupila rabljen avto, na katerem sem pričela nabijati prve kilometre vožnje. Po 5 letih, odkar imam izpit, sem si kupila pa popolnoma nov avto. Vozil od drugih (razen službenega vozila) ne vozim. Res je, da je potrebno čimveč voziti, da si pridobiš izkušnje, ampak na cesti je preveč pleha, nepazljivosti, nevarnosti,... in nikoli ne veš, kaj in kdaj se lahko pripeti. In če imaš "tuj" avto v rokah, to ni ravno prijetno.
Ampak, dame, verjemite, 1000x večji užitek je voziti tovornjak!
Uporabniški avatar
Tonja
Kofetarica
Kofetarica

Jaz sem šlaparja prehitevala s šleparjem na Rebernicah (cesta Podnanos-Nanos) :D . Noro dobro. Z avtom pa je malo bolj riziko, če greš šleparja prehitevat, ker je dolg preko 18m in če imaš avto, ki ima slabe pospeške, potem se raje prepričaj, da imaš veliko prehitevalnega prostora :) .
the big red machine
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: gozd

Neprebrana objava Napisal/-a the big red machine »

^^prejšn petk sm mela res srečo ko sm šleparja prehtevala.
avto mi ni hotu potegnt in sm ga tooook cajta prehtevala in sm mela res srečo da ni kdo pršu nasprot k bi biu tak čeln trk
in pol ko sm ga končo prehtela sm dohtela še enga in sm še tizga prehtela in mi je tud glih za glih zneslo da nism čelno trčla.
Res prehtevat neznam, sm mela 2x res srečo, pomojm se nikol več nebom niti lotila kr me je tok prestrašlo

Dej ženska ustavi se pisat te tvoje cestne dogodivščine,ker vsakič ko jih berem se čudim kako prideš domov z avtom v enem kosu :eek: .
ginjoy
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: pod milim nebom

Neprebrana objava Napisal/-a ginjoy »

no jz sm se pa glih danas v bistvu včeri,pičla z enmu z ogledali :roll:
life is very fun,only if we wont to!
astra_mb
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a astra_mb »

meni se v petih letih kaj takega še ni pripetilo...je pa res, da sem zaradi enega takega kot si ti, ki je prehiteval tovornjak....morala zapeljati s ceste...če bi se takrat ustavil...pa je imel srečo, da se ni..bi se mu najbrž slabo pisalo.. :evil:
ne bom nikoli razumela kako brez izkušenj..povrh še z avtom s slabimi pospeški...nekateri izvajajo take bedarije...to je zame precenjevanje...vozi v svojih zmožnostih..sploh pa se uči prehitevat na avtocesti..saj zdaj si najbrž dobro skozi prišla...kaj pa če enkrat ne boš? oziroma drugi, ki ne bo nič kriv?

pa glede prometa v italiji...to ni nič prosti arabskemu svetu...
tiste, ki ste v teh deželah že bile..najbrž veste o čem govorim.. :D sva mislila avto rentat...pa sva si premislila...ker tam pa res nihče nič ne upošteva...še luči ne ponoči...
...i still believe in your eyes...
there is no choice, I belong to your life...
because I will live to love you someday...
you'll be my baby and we'll fly away....
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a Jochie »

jaz bi dal v pogoje za vozniški izpit tudi kakšne psiho teste...

tako veliko Nij sploh ne bi smelo za volan... :roll:
Uporabniški avatar
Tammy_De
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a Tammy_De »

Jochie napisal/-a:jaz bi dal v pogoje za vozniški izpit tudi kakšne psiho teste...

tako veliko Nij sploh ne bi smelo za volan... :roll:

Se popolnoma strinjam!!!

In za tiste, katerim gre na živce samo podpis pod citati prilagam še utemeljitev mojega mnenja: Izpit za avto je zelo lahko narediti. Tudi tistim, ki so bolj ali manj čustveno/mentalno/psihično stabilni. Taki pa lahko ogrožajo promet. Res ne bi bilo slabo dodati izpitu za avto tudi kakšne take teste.
Uporabniški avatar
Tonja
Kofetarica
Kofetarica

Psiho testi niso nič posebnega in nič ne dokazujejo.
Jaz sem opravljala psiho teste, ko sem delala izpit za tovornjak (C in E kategorija). Noben psiho test ne bo pomagal, če človek nima poštimanih zadev v glavi oz. če gre preko svojih sposobnosti!
Na cesti pa se zgodi marsikaj, na to se je treba navadit, saj je vedno več pleha na cestah, prav tako pa je vedno več mladih, ki si kupujejo avtomobile, ki imajo pod havbo preveč konjev za njihove možgane! Vedno je več je izsiljevanja, smerokazi so na avtomobilu očitno samo za to, da je avto dražji, ne pa za to, da se jih uporablja, da ne govorim o voznikih, ki vozijo/vozimo pod vplivom alkohola ali še česa slabšega.
Za moje pojme so kazni še vedno premile, kontol je še vedno premalo.
Zaklenjeno