Gastroskopija

Za dušo in telo.
Odgovori
jagodka85
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a jagodka85 »

aaaa... bla en tedn nazaj... grozn :? nikol več-upam da ne no... grozn mi je blo, res... tisto cevko skoz usta v želodec pa dvanajsternik pa kaj jz vem, kam še vse... ok, sj zdravnik pa sestra sta bla u ibr prjazna, pa omrtvičla sta mi ustno votlino... pa kaj to men pomaga, če se pol začnem dobesedno davt, k gre mal globje ta cevka... ni prijetno in nobenmu ne prvoščm tega spljoh :nein:
Snowgirl
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Snowgirl »

No, jst sem bla dons na tej preiskavi. Pred tem sem slišala vse mogoče informacije, od tega da sploh ni nič posebnega do tega, da je obupno. Po mojem mnenju je pa resnica nekje vmes. Niti slučajno ni res, da "ni nič posebnega". Precej je neprijetno. Sam ni pa spet tok zlo hudo. Se preživi. Jst morm rečt, da sm mela super zdravnico in sestro. Ful sta ble prijazne in potrpežljive z mano. Bla sm pa v medicinskem centru Lipa. Me pa še zmer mal grlo boli. Upam, da bo hit minil.
Uporabniški avatar
metuljčica*
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a metuljčica* »

@ursula@ napisal/-a:pa še medvedka so mi oblubl pa ga pol nisem dobila! :lol:

:rofl:

Jaz pa s tem zaenkrat še nimam izkušenj in zelo upam, da jih tudi nikoli ne bom imela :?
n4stk4
Komunikatorka
Komunikatorka
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a n4stk4 »

Sošolka mi je prav'la, da ko je "šlauf požirala", torej bila na gastgroskopiji, so ji kr solze tekle ... :cry:
curly me
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a curly me »

no glede na to da sm jz ze cist use mozne preiskave, ki so povezna s prebavnim traktom dala cez vam lahko povem en zanimiv podatek, ki ga zdravniki valda logicno ne izdajo...bolnikova pravica je da lahko zahteva anastezijo med preiskavo, to pomen da vam nastimajo iglco v roko prek katere vm spustijo to tekocino not in zaspite za cirka 5min in nc ne boli. Povejo pa ne zarad tega, ker je predrago, ker primankuje anastezistov itd. vse te preiskave v tujini ze delajo pod narkozo, pri ns pa zau ne, ker recejo da je to samo neprijetna stvar. Zame je blo to use prej kot neprijetno...lp
Uporabniški avatar
amital
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a amital »

n4stk4 napisal/-a:Sošolka mi je prav'la, da ko je "šlauf požirala", torej bila na gastgroskopiji, so ji kr solze tekle ... :cry:

meni so tud, občutek je prehud, solze se same od sebe ulijejo. drugač pa, ko so meni delali, so se zgubli pa zataknali v želodcu :? in pol tam pred mano govori da sploh ne ve kje je pa kje je zaštekalo :?
vse se zgodi z razlogom, tako kot se tudi vse vrača in vse plača
peter
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a peter »

Jaz sem bil dva krat, sem preživel, ni mi bilo tako hudo, prijetno pa tudi ne, čim bolj se je potrbno sprostit.....moj nasvet !
Lev_inja
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Lev_inja »

Jaz sem tudi bila pred enim mesecem in bilo je zelo hudo.Solze so kar same od sebe tekle.Pa komaj sem dihala.Bolelo je tudi zelo.Na koncu me je sestra vprašala če vem kako mi je ime.Jas sem bila taka, da sploh en čas nisem mogla k sebi priti,in sploh nesen vedla kdo sem.Še tri dni po tistem me je želodec bolel.Ne privoščim nikomur, da to doživi.
peter
Sramežljivka
Sramežljivka

Zdaj me pa resno zanima, kakšna je bila pol diagnoza - zdravnika, a je kaj narobe, ker pri men je bilo vredu razen malo več imam želodčne pene ! (pregledan sem bil v mb-bolnišnici ).
Lep pozdrav !
Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a kr.ena »

curly me napisal/-a:no glede na to da sm jz ze cist use mozne preiskave, ki so povezna s prebavnim traktom dala cez vam lahko povem en zanimiv podatek, ki ga zdravniki valda logicno ne izdajo...bolnikova pravica je da lahko zahteva anastezijo med preiskavo, to pomen da vam nastimajo iglco v roko prek katere vm spustijo to tekocino not in zaspite za cirka 5min in nc ne boli. Povejo pa ne zarad tega, ker je predrago, ker primankuje anastezistov itd. vse te preiskave v tujini ze delajo pod narkozo, pri ns pa zau ne, ker recejo da je to samo neprijetna stvar. Zame je blo to use prej kot neprijetno...lp

Hm, jaz sem pa slišala, da gastroskopije ne morejo delat v anesteziji, ker moraš sodelovati - požirati. Samo lokalno so mi nekaj našpricali v grlo.
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
peter
Sramežljivka
Sramežljivka

To špricanje je zato, da ti delno omrtvijo grlo, da nečutiš ko ti porine cev skozi grlo, ampak to delajo bolj poredko v Mb-u, men niso nič šprical, dobil sem ustnik v usta, pol pa kar cev...! (moraš pa obvezno sodelovat..!). :cry: :cry: :cry: :eek: :eek:
herba
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: lj

Neprebrana objava Napisal/-a herba »

Grlo ti našpricajo zato da ti omrtvičijo predel (požiralnik) in v kliničnem centru v lj to delajo vsem odraslim, otrokom pa sploh. otroke mlajše tut uspavajo z splošno anastezijo. Sicer je pa tle tko da majo otroci manjšo cev kot odrasli. Ni pa prijeten sej nobena preiskava ni (kri je men teži vzet) .

Je pa navadna laž da gastroskopija boli. To sploh ni res. In moje mnenje je da bi ljude laži to skos dal če nebi skos sam poslušal kok je to grozen in da boli pa nevem kaj še vse. Ker pol se vsak boji it pa je napet pa še teži prenaša

če bi pa men ponudil, da bi lah dubu anastezijo (splošno) bi jo odvrnu ker teži to prenašam.
Uporabniški avatar
amital
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a amital »

mene je vse bolelo, sploh ko je trgala vzorce iz želodca :? če praviš da gastroskopija ne boli, se motiš al pa je možno da je odvisno od posameznika do posameznika.

si jo dal skozi?
vse se zgodi z razlogom, tako kot se tudi vse vrača in vse plača
Uporabniški avatar
mala punci
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a mala punci »

Mene je tut bolelo ko so mi odščipnili vzorec. Čeprav so bile sestre prijazne z mano je blo vseeno hudo hudo grozno in če ne bo res življensko smrtno nevarno al kaj podobnega mene živo ne bojo več vidli s tisto k****** cevko v ustih.
peter
Sramežljivka
Sramežljivka

Jaz ne bom trdil, da ne boli, ampak mene ni bolelo ni pa prijetno in niso mi vzeli nobenga vzorca v želodcu, to pa menda res boli, verjamem, boli tudi tiste, če imajo kakšne rane na požirarniku in v želodcu, to je men razumljivo..!
LP
Odgovori