Julia, jaz sem ista. Midva se sicer konkretno ne kregava, ker ni nobeden od naju pretirano vzkipljive narave. Ampak vseeno se cuti tista napetost, ko pokne med nama... Se ne dereva, ampak prefinjeno 'napadava' drug drugega. Kar lahko se bolj boli oz. iritira, ker potem debatirava o naju sem in tja, vcasih vec nobeden od naju ne ve ali nama je preprosto dolgcas in si izmisljujeva neke probleme ali sva oba (ali le jaz) pretirano nagnjena k perfekcionozmu in pricakujeva tip in top odnos ali pa.. je res kaj narobe in nisva za skupaj? Slednje me malo mori in potem sem se bolj pozorna na vsako njegovo besedo oz. odziv, skoz analiziram, ga zivciram, preizkusam... Ne vem od kod mi take otrocje finte, predvsem pa dejstvo, da vecina takih dejanj povzrocijo lastni problemi. Torej problemi, ki so MOJI in ne NAJINI. Preveckrat pol mislimo, da je nekaj narobe v zvezi... Nobena zveza ni popolna, tako kot ni noben clovek idealn, ampak se da, ce se trudis in predvsem delas ogromno na sebi. Slisi se neumno, ampak dejansko je treba vlagati... tudi v lastno pocutje, ker fanta nimam zato, da bo noc in dan on skrbel za mojo rit... In, da bo on moja zrtev, ko sem tecna.
Avtorici teme pa... Ne delaj panike! Lej, nista skupaj pol leta, da bi reagirala tako eksplozivno, spokala kufre in sla. Vsi imamo vzpone in padce, ocitno sta pac naletela na problem, ki ni majhen, ampak se da resit. Pogovor, pogovor, pogovor, ampak sele po rahlem oddihu drug od drugega. Ni se pametno pogovarjat s partnerjem, dokler nimas popucanih misli pri sebi. In, ko bosta malce zadihala, potem bo pac treba zacet delat... Od pogovora, do spolnosti... Samo od sebe se nic ne zgodi. Razen joka in jamranja