sara 22 napisal/-a:Zmotilo me je tudi pisanje, da so fdv-jevci nekaj manj kot pravniki. Po vašem razmišljanju bi bili potem vsi novinarji, politiki, sociologi navadni bebci- pa so v resnici razgledani, imajo govorniške sposobnosti in znajo operirati s podatki, ki so na voljo.
dej mi lepo prosim povej, kje to piše. nihče ni rekel, da so fdvjevci bebci, meni se sploh vedno bolj zdi, da so še prekleto pametni, da so si izbrali lažji faks in se ne matrajo kot črna živina.
ja, od tega, da je fdv lažji od prava pač ne odstopam. nihče ni ničesar govoril o naravoslovnih smereh, ker je tam sistem študija čisto drugačen, tako da pomoje sploh ni primerjave. pravo in fdv se pač lažje primerja kot pravo in strojno.
lahko ti tudi povem, zakaj je en faks lažji od drugega.
1. predmeti na fdvju so večinoma enosemesterski, zato je snov za posamezen izpit toliko manj obsežna. sicer to hkrati pomeni večje število izpitov, ampak še vedno mislim, da je lažje narest januarja 6 enosemestrskih in junija 6, kot pa junija 7 dvosemestrskih izpitov. da se v dvojčke in podobno svinjarijo sploh ne spuščamo.
2. precej predmetov na fdvju ima tak sistem, da ti pol ocene prinese seminarska naloga/referat/domača naloga iz statistike
3. nekatere izpite se da delat po kolokvijih
pa btw, ne posplošuj. ravno toliko kot je pravnikov, ki spominjajo na leksikon, je tudi nerazgledanih fdvjevcev brez retoričnih sposobnosti. po eni strani se razburjaš nad tistimi, ki se vpišejo na določen faks samo zaradi ugleda in podobnih traparij, v naslednjem stavku pa na podlagi dveh kolumnistov in treh stalnih gostov v trenjih ugotoviš, da te fdv med vsemi faksi absolutno najbolje pripravi na življenje.