Jahanje konj

Vse od navijačev pa tja do primarnega športnega užitka.
Odgovori
LoLLypoop=))
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: =)) kr tuky

Neprebrana objava Napisal/-a LoLLypoop=)) »

no punce, fantje...povejte iz kje ste,se bomo kdaj dobili za "skupne interese" :D

jst sm mela zdj dva dni športni dan...in toooook je blo fajn :twisted:
kaatjaa
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a kaatjaa »

Jz se pa zdj s5 mislm spravt na konja. Sm začetnica drugače :) ma kdo izkušnje z jahanjem na hipodromu v Lescah?
LoLLypoop=))
Komunikatorka
Komunikatorka

jst sm iz dolenjskega konca...pa jahaš na konjenice??
kaatjaa
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a kaatjaa »

Ne ne. Sj pravm, da sm čist začetnik sm jahala 4 mesece 1x na tedn pol sm pa nehala k je kobila klučnco dobila in pol še ni blo časa, dnarja. Tko da sm bla do zdej še v lonži še mal pa bi šla v manežo pa sama (saj tko mi je učitlca pravla, da mi je šlo dobr) pol sm pa nehala. :cry: zdj je treba še zobe stisnt za šolo pol pa na konja:)
epona
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: mb

Neprebrana objava Napisal/-a epona »

Jahati sem pričela pred malo več kot 10-imi leti, zaradi želje po druženju s temi plemenitimi živalmi, v tem času sem imela priložnost jahati v različnih klubih tudi v tujini, pa mi še zmeraj najbolj ustreza Jahalni klub Maribor v Kamnici, kjer se počutim kod doma. V skupini "Rekreativna" nad 18 let se jahači imamo zmeraj fajn, tukaj se srečujemo izkušeni jahači kot tudi manj izkušeni jahači in začetniki.

Če ima kdo kakšno vprašanje mi lahko piše.

Lep pozdrav!
LoLLypoop=))
Komunikatorka
Komunikatorka

v mariboru pa še nism bla... :gruebel: če bom imela pravo ekipo morda kdaj kakšno poletje :wink:

jst bom pa tko rekla...sm jahala veliko konj, na različne načine...ni ga pa čez mojega konjčka... :love:
Uporabniški avatar
LovelyM
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a LovelyM »

No, da nadaljujem temo, ki sem jo odprla. :D
Zdej jaham že od Februarja pri konjeniškem klubu PIP v Ljubljani. Zaenkrat sem zelo zadovoljna in je to edini šport, ki ga z veseljem izvajam :D
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *purple* »

Khm...Jst tud razmišljam da bi se včlanla v ta klub...
Kje je pa razlika med samim tečajnikom in članom?Vem da imajo člani cenejše ure, ampak verjetno je treba še kej doplačat za članstvo?
Uporabniški avatar
LovelyM
Komunikatorka
Komunikatorka
Kontakt:

*purple* napisal/-a:Khm...Jst tud razmišljam da bi se včlanla v ta klub...
Kje je pa razlika med samim tečajnikom in članom?Vem da imajo člani cenejše ure, ampak verjetno je treba še kej doplačat za članstvo?

Mislim, da kot član lahko tudi najameš konja, maš pa 10% popust na vse, pa neki je treba plačat ja. Jz nism članica, ker se mi itak ure ne zdijo tok drage glede na to, da mam ponavad namest ene ure, dve ure, tko da mam nakonc plačanih 10 ur, narjenih pa 20.
Sej to se itak pol odločiš če se misliš sploh s tem ukvarjat ipd.
P.S. Na strani piše da je 10 ur 104€ jz sm pa dala 130€ tko da zgleda da so se podražil al se pa šteje to, da so v bistvu individualne ure z učiteljem.
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

LovelyM napisal/-a:
*purple* napisal/-a:Khm...Jst tud razmišljam da bi se včlanla v ta klub...

Mislim, da kot član lahko tudi najameš konja, maš pa 10% popust na vse, pa neki je treba plačat ja. Jz nism članica, ker se mi itak ure ne zdijo tok drage glede na to, da mam ponavad namest ene ure, dve ure, tko da mam nakonc plačanih 10 ur, narjenih pa 20.
Sej to se itak pol odločiš če se misliš sploh s tem ukvarjat ipd.
P.S. Na strani piše da je 10 ur 104€ jz sm pa dala 130€ tko da zgleda da so se podražil al se pa šteje to, da so v bistvu individualne ure z učiteljem.

se pravi da ti ure zastonj podarijo al kako? :D
ne, ful bi šla zdej ko imam vse možnosti za te zadeve...
mogoče se mi zdi mal drago, ampak sej če sproti ure plačuješ ni tok panike verjetno...pa dobro tud tistih stoevrov je vrednih za jahanje...rajš dam tok za jahanje kot za en bedn dosadan fitnes pol manj :roll:
veš kaj me še zanima...recimo ti ko si začela jahat, če ste tud vi začetniki pucal konje, pa hlev pa tko*?
dva konja mam doma in se morm nekak znebit strahu do njih, ker se res ne upam zraven njiju v ogrado stopit, tud zato ker pač nism vešča konjskega obnašanja in vsakič skočem ko se kej pemakne, kar je pa sicer zlo narobe....
kaj pa recimo jhanje kasneje ko že znaš, da si sam konja sposodš?je ista cena kot pa učenje z učiteljem?
LoLLypoop=))
Komunikatorka
Komunikatorka

*purple* napisal/-a:pa recimo jhanje kasneje ko že znaš, da si sam konja sposodš?je ista cena kot pa učenje z učiteljem?

odvisno, kam pa bi ti s konjem šla??
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

ja tm okol mal, pa tko, kaj jst vem :D
mau v center :D (hecam se)
africangirl
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a africangirl »

mene pa zanima če kera ve ki bi se dalo western jahanje učit, tak z jahanjem mam kar izkušnje mamo dve kobilci pa žrebčka doma vsi spadajo pod slovensko toplokrvno sam za mojo vem da je pol hoštanjka po očetu pa mislim da je po mami ko jo mamo tud doma mal angležinja. nebi glih rekla da znam jahat, lahk rečem da mam z bol z mladimi konji izkušnje ko jih je treba redno jahat da se jim vse mišice izoblikujejo pa pridobijo kondicijo, sem ene parkrat tud probala skakat pa dol sn tud že padla večkrat

no u glavnem mene zanima če obstaja tak tečej western jahanja ki u okolici maribora, ker me ful to zanima sam ne vem če bi blo to glih dobro kr jas bi še naprej jahala tud navdno al kak naj rečem mislim je kaj možnosti da bi to zamenjevala

aja pa usi kak jahate neke vlke konje sej je usen kak je vlki moja kobilca je okrog 165 pa je čist vredu sam zaj je ne jaham, nimam placa, pa jaham tud kastrata ko je vlki tak 190(toplokrvni pa vem o čem govorim da nebodo pol komentarji da to ni možno, ker z njim tud skačejo) pa sn se tud navadla pa je vredu sam mal rajši skače, sn pa mela enkrat priložnost jaht ko smo ga meli glih na klubu enga male ga lipicanca mislim da ja mel glih 140 če ne ki majn
Uporabniški avatar
LovelyM
Komunikatorka
Komunikatorka
Kontakt:

*purple* napisal/-a:se pravi da ti ure zastonj podarijo al kako? :D
ne, ful bi šla zdej ko imam vse možnosti za te zadeve...
mogoče se mi zdi mal drago, ampak sej če sproti ure plačuješ ni tok panike verjetno...pa dobro tud tistih stoevrov je vrednih za jahanje...rajš dam tok za jahanje kot za en bedn dosadan fitnes pol manj :roll:
veš kaj me še zanima...recimo ti ko si začela jahat, če ste tud vi začetniki pucal konje, pa hlev pa tko*?
dva konja mam doma in se morm nekak znebit strahu do njih, ker se res ne upam zraven njiju v ogrado stopit, tud zato ker pač nism vešča konjskega obnašanja in vsakič skočem ko se kej pemakne, kar je pa sicer zlo narobe....
kaj pa recimo jhanje kasneje ko že znaš, da si sam konja sposodš?je ista cena kot pa učenje z učiteljem?

V bistvu če bi bil samo eno uro tam bi bilo zelo malo ker na začetku ure konja tudi očistiš, osedlaš ipd. in to kr traja, tko da jz sm ponavadi tm ene 2 ure. Hleva ne pucamo, samo konje preden gremo jahat. Tko tud nekak dobiš nek stik s konjem, če se bojiš.
Kolk stane kasneje ko že "znaš" ne vem, pomoje je nižja cena. Je pa super okolica tam, ob Savi, smo šli ravno zadnjič na izlet in je blo fenomenalno, naslednji dan so me pa tudi primerno mišice bolele lol
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

se pravi, da neglede na to da jst plačam eno uro jahanja in sm pol tm dve ure glede na to da konja čistim in vse skupaj, plačam samo tisto eno uro al potem dve?k če bi mogla dve ure plačvat je to kar velik finančni minus zame tkole takoj :?
Odgovori