Tigi napisal/-a:Se držite kaj posta na veliki petek?
nikoli

) - kristusovo vstajenje iz groba

kr.ena napisal/-a:MilkyWay napisal/-a:mene tud moti k eni sploh ne vejo pomena Velike noči in Božiča...kej ni lepo d veš, zkej praznuješ in d se tega tud veseliš?
Jaz vem pomen teh praznikov in prav zato ju ne praznujem
pole pa odvisno od osebe...js pa lhko za sebe povem, d prow zrd tega, k vem zkej so, d jih še bol rada praznujem... 
kr.ena napisal/-a:Ne praznujem.
Te dni me je prav razjezil en tip na tv, ko je rekel, da bi morali tudi tisti, ki ne praznujejo velike noči, razmisliti o tem, da bi praznovali, ker bi bilo potem manj pomladanskih depresij![]()
Jaz nisem prav nič bolj depresivna, čeprav ne verjamem v vstajenje Jezusa. Hrena in trdo kuhanih jajc ne maram, nad šunkami in potico tudi nisem preveč navdušena, ribe pa rada jem, ampak takrat, ko meni pašejo, ne pa ravno v petek.
Vsem, ki praznujete, pa seveda želim vse lepo.
...mogoč mal bedno z moje strani, ampak nekak sm pač z leti priela verjet v to da je cerkev neka farsa in z njo celotna zgodovina ki so nam jo natvezili...nekak ne verjamem v te zadeve okol velike noči, niti vsega skupej okol jezusa ne..nekak mam neko čist drugačno mnenje, vseeno pa vem da nekej je moglo bit...ampak ne bom na glas razmišljala tukej kaj in kako....