*purple* napisal/-a:oprosti, moja mami je fizično delala dvjst let za šivalnim strojem si je posledino vretenca sfukala in ima dve hernije, pa ji noben ni dal darila...

Mimogrede, tudi zdravniško delo, čeprav je videti preprosto, ima lahko zdravstvene posledice. Razkužila za umivanje rok npr razžrejo glasilke, če jih preveč vdihavaš (pa če vzameš, da si dnevno ene 30-40x razkužiš roke ...).
Kako si potem nakurjena šele na policaje in njihov benificiran staž?
*purple* napisal/-a:delo ginekologinje se ne more primerjat s fizičnim delom, kjer delajo ko zmešani...pa nikjer noben ne dobiva daril niti plae ki bi lahko zagotovila normalno življenje vsaj....
mi zdravnikom ne dajemo nič...še preden bi jim kej dala bi vse po spisku na gobec ruknla, ker do zdej mam res abnormalno slabe izkušnje...pa vse čakalne dobe, pa vsi "višji" z manjšimi težavami ki pridejo prek vrste..naše zdravje je cela svinjarija in niti slučajno ne mislm še kterga obdarjat, še najmanj pa sestre...
1. Res je, dela se med sabo težko primerjajo. Kakršnakoli. Ampak teže, ki jo nosi nekdo, ko je na njem, ali bo otrok v tvoji maternici, ali ti, preživel ali ne in teže, ki jo nese s seboj, če se zgodi najhujše, jaz ne bi hotela nikoli nositi. Z zdravniki je problem tudi v tem, da so izven diagnostike kot nesposobni komunikacije z javnostjo in so nesporazumi redni. Potem pa še to, da smo Slovenci pridni, pa se ne pritožimo, ko naletimo na težave - in tisti redki, ki se, izpademo kot osamljeni primeri.
Je pa marsikatero delo zajebano in marsikatero premalo cenjeno. Predvsem pa je problem posploševanja. Ker so povsod lenobe in povsod taki, ki garajo. Je pa logično, čeprav nepošteno, da vedno opazimo tiste, s katerimi imamo neposredne stike. Jaz sem, konkretno, zadnje novo leto še eni kelnarci, h kateri pogosto hodim, nekaj nesla, ker se mi zdi, da je pač vedno ekstremno prijazna, čeprav se ji vidi, da ima mogoče malce slab dan.
2. Naše ZDRAVSTVO je v k* in to bodo prvi rekli zdravniki. Samo tega so tisti, ki dejansko ordinirajo, bore malo krivi. Zavarovalnica tvojemu ginekologu plača, da te ima 15 minut not. S slačenjem, oblačenjem, pregledom in posvetom hkrati. Vse, kar si časa vzame več, je njegova 'dobra volja' (ali strah pred tožbo, ker bo kaj sfalil). In verjetno je pri ostalih pregledih enako. Tako, da ja, roko na srce, je šlo zdej že vse tko k vragu, da je vseeno, če se do konca sprivatizira. Potem bomo šele videli, kaj smo imeli (oz so, tle je marsikdo verjetno premlad).
PS: rekla sem, da boli, ne da sem užaljena. Če bi bila užaljena, ne bi sploh ničesar napisala, ker v takih stanjih ni pametno pisati reči, ki bodo ohranjene v javnosti.