Kaj se zgodi po smrti?

Klepetalnica, info, humor in ogromno drugih zanimivih reči...
Odgovori

Kaj se zgodi po smrti?

Čisto nič...pač umreš in je vsega konec
46
33%
Reinkarnacija (ponovno rojstvo)
76
55%
Greš v pekel ali nebesa
17
12%

Skupaj glasov: 139

Uporabniški avatar
metron
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: LjUbLjAnA

Neprebrana objava Napisal/-a metron »

Raymond Moody je avtor, ameriški psihiater.
Uporabniški avatar
Ursyna
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: malo tu malo tam

Neprebrana objava Napisal/-a Ursyna »

hvala! :D
aymee
Komunikatorka
Komunikatorka

a

Neprebrana objava Napisal/-a aymee »

js tud upam da obstaja reinkarnacija k se fuuuuuuul bojim smrti....sploh ne vem kako bom prenesla k mi mami umre...drgač me pa zanima kam se to gre da pogledas kaj si biu v prejsnjih življenjih
**bonita**
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Kranj

Neprebrana objava Napisal/-a **bonita** »

Js pa verjamem v karmo in mislm,da je to tut pr tem dogajanju po smrti pomembno...če pogledamo reinkarnacijo-verjetno je tko, da, če si v tem življenju dober...itd. se imaš v naslednjem življenju lepo. Pa tudi, če verjameš v nebesa in pekel-če si dober se ti po smrti godi dobro, če si slab pa prideš v pekle...vse poteka po istem principu.

Js osebno raj verjamem v možnost nebesa/pekel (pa tud reinkarnacija je dobra)sam js mam moje bližnje tok rada pa moja mucka tut in predstavljam si, da, če se jim kaj zgodi, da se namo nkol več vidl-zato upam,da obstajajo ene vrste nebesa, da bomo lahko vsi skupi

Drgač mi je pa ena ful prepričljiva vedeževalka iz Radovljice, ki je res dobra in je tko medij, povedala,da je moja duša na tem svetu stoltja in, da sm zarad tega recimo bolj miroljuben človek, bolj spiritualen kot pa je to recimo moja sestra, katere duša je pa še mlada....

Ne vem, ne vem sam zagotovo pa ni kar konec...energije ni nikoli konec...energija se nikoli ne uniči.. to je znano že iz fizike..

Js mislm, da se zgodi tisto v kar verjamemo...
BHawk
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a BHawk »

Pa to ne moreš verjet!
Tisti ki verjamete v reinkarnacijo, nebesa, pekel in ostali stuff, mi prosim odgovorite na naslednje; S kolkimi "ljudmi/dušami" ste se že pogovarjali da verjamete? Zakaj se potem (če ste že reinkarnirali) ne spomnete prejšnjih življenj, dogodkov? In kako potem če je vse vnaprej določeno, ne veste kdaj bo prišel vaš "konec" v tem življenju?

Mislim kr neki. Upam da še kdo živi na realnih tleh, in da ne fantazira in si ne dela utvar kako in kaj bo po njegovi smrti.

A se mogoče zavedate, da obstajajo ljudje, ki vidijo v neki stvari velik dobiček, in to maksimalno izkoristijo? Samo poglejte si recimo Roswell in vesoljčke. Koliko stavkov, koliko knjig je bilo napisanih na to temo, pa še sedaj se ne ve nič o tem. Ameriško letalstvo, NASA pa te organizacije, ki se s tem "ukvarjajo" pa so še sedaj skoraj na istem nivoju kot pred 50 leti. Če pogledaš majo letala še vedno krila, in še vedno rabijo 2km dolgo pisto da pristanejo, pa tud do Marsa raziskovalne sonde potujejo 9 mesecev.

Tako da po moje je brezveze da se postavljajo teorije o nečem, o čemer ni dokazano da obstaja.

[Se opravičujem če sem koga užalil, vendar to ni bil moj namen]
Uporabniški avatar
kiki*
Debatorica
Debatorica
Kraj: na eni zvezdici
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a kiki* »

ej ti mladič... :roll: dej začni mal brat pa to...če te zanimajo odgovori na vsa ta vprašanja! drugač pa vsak ma svoje...
evonja
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: moravče

Neprebrana objava Napisal/-a evonja »

ja en vem zakaj se je ena pred tole tazdanjo tok razjezila,eni res služjo na tem,kao da majo talente druge so nadarjeni,pa tut z dušo se mora neki zgodit,sej se pomoje z vsako,samo pač je velik teorij ane....
Frenkie
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a Frenkie »

BHawk napisal/-a: Tisti ki verjamete v reinkarnacijo, nebesa, pekel in ostali stuff, mi prosim odgovorite na naslednje; S kolkimi "ljudmi/dušami" ste se že pogovarjali da verjamete?

Z dušami/ljudmi lahko stopiš v kontakt če si to želiš, to ni noben problem. O tem ne bi zdej preveč govorila, ker je predolgo vse skupi. Če te to področje zanima si preber knjigo o reinkarnaciji, nauči se par stvari glede tega.... pol se pa lahko naprej pogovarjamo. Večina ljudi nima razčiščenih dolčenih stvari kako in zakaj reinkarnacija obstaja in zato težko vrjamejo v kej tazga. Verjemi, vsi ki verjamemo, ne vrjamemo kar slepo v to!

BHawk napisal/-a: Zakaj se potem (če ste že reinkarnirali) ne spomnete prejšnjih življenj, dogodkov?

Kdo pa pravi da se jih ne moreš spomnit??? Seveda se jih lahko! Si že kdaj slišal za hipnoregresijo??? Si že kdaj slišal za ljudi ki se odločijo za hipnozo, katera jim omogoči vpogled/vstop v prejšnja življenja? Vse to obstaja! Moj prjatu je šu na to seanso in mu je čist odprlo oči glede določenih stvari. Tud v Sloveniji to izvajajo. Tako da: če želiš dokaze glede prejšnjih življenj jih komot lahko dobiš.

BHawk napisal/-a:Tako da po moje je brezveze da se postavljajo teorije o nečem, o čemer ni dokazano da obstaja.

Dokazov je na milijone, če bi bral mal več literature glede tega področja in poznal nekoga ki ima izkušnje s tem, bi imel drugačno mnenje o tem.

Iz tvojih vprašanj sklepam, da nisi seznanjen niti z polovico kar se tiče reinkarnacije.

Zdi se mi mal čudn, da je nekdo lahko prepričan, da je življenje samo eno. V čem bi bil smisel življenja da živimo samo enkrat? Eno življenje čisto premalo, da bi človek lahko postal bitje kakršno mora biti. Potrebno jih je več. Sploh je pa človeška ozkoglednost prevelika in vse dokler ne bomo razširili svojega umskega pogleda, bomo verjeli le v tisto kar lahko samo z prostimi očmi vidimo. Verjemi, da se da videti še mnogo več, le če nisi tok zaplankan in če ne verjameš samo v tisto kar ti današnja tehnologija in znanost lahko dokažeta.
Taychi
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Središče ob Dravi
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a Taychi »

Men pa se zdi ful dobra izjava nekega filozofa: Če res obstaja življenje po smrti, se nam smrti sploh ni treba bati; če pa življenje po smrti ne obstaja, je talo ali tako vseeno, ker takrat ko umreš si pač mrtev in mrtva oseba oz truplo sploh ničesar ne čuti.
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a Jochie »

purple_rain napisal/-a:Umreš in to je to, vsa umetnost.

ni res...
tisti, ki so najbolj jokali za tabo, se začnejo kregat, kdo bo kaj podedoval! :D :D :D
Mašaaa
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Fox River

Neprebrana objava Napisal/-a Mašaaa »

js mislim,da nič..pač umreš
enkrat sem pa neki gledala o 21-gramih (a jih je 21?)..da tolki tehta duša.. in da si pol za toliko lažji..
welcome to Prisneyland,Fish
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Lj

Neprebrana objava Napisal/-a purple_rain »

Jochie napisal/-a:
purple_rain napisal/-a:Umreš in to je to, vsa umetnost.

ni res...
tisti, ki so najbolj jokali za tabo, se začnejo kregat, kdo bo kaj podedoval! :D :D :D

To se mene ne tiče več potem, je njihov problem. :)
Josephina
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a Josephina »

Jaz verjamem v reinkarnacijo. Energija ne gre nikoli v nič, in tako tudi duša ne.
Težko je nekomu, ki s tem nima izkušenj ali pa s tem ni seznanjem, to razumeti.
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Lj

Neprebrana objava Napisal/-a purple_rain »

Josephina napisal/-a:Jaz verjamem v reinkarnacijo. Energija ne gre nikoli v nič, in tako tudi duša ne.
Težko je nekomu, ki s tem nima izkušenj ali pa s tem ni seznanjem, to razumeti.

...in eni se pač radi hecamo, ker je življenje tko velik lepše.
Ko bom pa vidla/doživela, bom pa verjela.
Odgovori