strah pred vožnjo

Klepetalnica, info, humor in ogromno drugih zanimivih reči...
Uporabniški avatar
LaBonita
Komunikatorka
Komunikatorka

strah pred vožnjo

Neprebrana objava Napisal/-a LaBonita »

odpiram novo temo ker nisem dobila podobne....imam namreč problem ki me vedno bolj moti...izpit za avto imam že nekaj let, in zmeraj manj poguma za vozit....s tem mislim sledeče: bojim se vozit po območjih, kjer nisem vozila še nikoli, počutim se vozit le tam, kjer se že prej s kom bila oz. kjer vem kako izgleda kakšno križišče in kam vodi kakšna cesta....to me ful moti, nevem kako premagati strah pred neznanim....da bi šla sama vozit v Ljubljano....no way, pa čeprav vem, da bom nekoč mogla....kako naj si pomagam??? kako ste rešili vi tak problem..a ste se res recimo tisti, ki ste šli študirat v Ljubljano usedli v avto in se odpeljali v prometno konico ter v vsa tista križišča brez da bi vedeli kam pelje določena pot??
saj vem da obstajajo zemljevidi, ampak jaz se po njih nič ne znajdem.... :roll:

v bistvu bojim se, da zalutam, se izgubim, ne najdem poti nazaj, se v koga zabijem z avtom ali pa kdo vame....ni problem v tem da premalo vozim, ker vozim vsak dan po 50 km, problem je v tem da vozim samo tam kjer "znam" :oops: :oops:
AbbA
Debatorica
Debatorica
Kraj: Somewhere over the rainbow

Neprebrana objava Napisal/-a AbbA »

Sprosti se... Pa kaj če se v kakem križišču narobe odpelješ...A ni to super? No, za take primere pa ne smeš nikoli zadnji trenutek od doma oz. naj bo zadnji trenutek zate pred tem, ko bi bil zadnji trenutek za kakšnega izkušenega voznika.
Uporabniški avatar
LaBonita
Komunikatorka
Komunikatorka

Sestavljanka napisal/-a:Sprosti se... Pa kaj če se v kakem križišču narobe odpelješ...A ni to super?

v bistvu mene bolj prime panika kot pa da mi je super :ertrink:
Uporabniški avatar
Zvoncica
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a Zvoncica »

Veš kaj naredi. Vzemi si v avto eno dobro glasbo, pa se zapelji eno nedeljo v LJ. Ful je manj prometa, pa vzemi si par ur časa, pa se malo vozi naokrog. Zgubit se nimaš kej... sej so na vseh glavnih cestah table za avtocesto. Za vsak slučaj lahko vzameš s sabo zemljevid ulic, al pa pač vprašaš koga, kje je center ;)
MoJcHyKa
Debatorica
Debatorica
Kraj: Primorska

Neprebrana objava Napisal/-a MoJcHyKa »

Moja mami ima isti problem in ji je tud npr. problem vozt v LJ (zato zmeri vozi kdo drugi namesto nje), ker pač ne pozna in se boji, da bi se zgubila... In se je tud že zgodilo, ker ni poznala pa je bila zmedena je zapeljala v enosmerno in ko so ji trobili, se je čudila zakaj ji... :? am se pač zgodi...mogoče pa ima tudi zaradi tega mal več straha...
Prijateljica, pa če ne pozna poti in jo je strah, npr. ko greva žurat, se zmenva npr. pol urce al pa eno urco prej pa gremo lepo na izy, da spozna pot, da potem drugič ni več problema ;)
Druga pa odkar ima izpit (3 leta) ful malo vozi in jo povsod vozijo starši, fant...in res zelo redko vozi, najbrž ima strah...pa zaradi tega noče, ampak najbrž ji bo potem z leti vedno težje... prej, ko premagaš strah boljše je ;) čeprav verjamem, da je težko...
in naj te potolaži dejstvo, da nimaš samo ti takega "problema" in se to dogaja tudi drugim ;) drugega, ne vem kaj ti reči... :?
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a sončk »

Zvoncica napisal/-a:Veš kaj naredi. Vzemi si v avto eno dobro glasbo, pa se zapelji eno nedeljo v LJ. Ful je manj prometa, pa vzemi si par ur časa, pa se malo vozi naokrog. Zgubit se nimaš kej... sej so na vseh glavnih cestah table za avtocesto. Za vsak slučaj lahko vzameš s sabo zemljevid ulic, al pa pač vprašaš koga, kje je center ;)

Sam ne na Celovško v nedeljo :D Ji bo živce pobral.
~NIA~
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a ~NIA~ »

ZIIII..
Zadnjič spremenil ~NIA~, dne 05. Dec. 2010 23:35, skupaj popravljeno 1 krat.
Tigi
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: kjer diši po bencinu in zažganih gumah...
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a Tigi »

Nesme te bit strah ker je res brez veze...nima bit kej narobe saj voziš po pravilih (križišča) pa gledaš lepo smerokaze...jaz sem šla bez problema v LJ ko pa nism vedela na katerem koncu je kaj (še zdaj včasih) pa lepo pokličem kolega ali kolegico in je problem rešen...Sploh ni panike...

Če ne pa koga vzemi v avto pa bosta šla skupaj seveda, da bi ti peljala...no drugače pa je fajn, da zbereš čim prej pogum in greš kamorkoli saj boš tako neustrašljiva...moja teta je katastrofa nikamor neupa drugam kakor samo po svojem kraju se vozi :roll:

Good luck...
...poraunej vooolan!!! Bencin, bel dim, črna črta po sredin, okn dol, vroč krom, prletim čez ovink, rada mam k zacvil, rada mam k drsi, rada imam vonj po gumah, naj se kadi...
Uporabniški avatar
LaBonita
Komunikatorka
Komunikatorka

~NIA~ napisal/-a:prepriči se da je vožnja neki najbl fajn.. :)
jst tut grem u petk prvič sama z avtom v Lj in ... jebeš, sej vidiš kako grejo drugi, neki pravil poznaš... na avtocesto grem prvič. če mi je usojeno narest totalko jo bom pa :) U IZIIII..

ful si pogumna :respekt:
Uporabniški avatar
LaBonita
Komunikatorka
Komunikatorka

jaz sem zmeraj sekiram, da bom nervirala druge voznike...pa saj drugač sem dobra voznica in vozim hitro, samo na neznanih območjih je bog pomagej z mano :oops: in potem se bojim da bom koga spravla ob živce...sej vem da se preveč sekiram za druge okoli sebe...
Tigi
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: kjer diši po bencinu in zažganih gumah...
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a Tigi »

Ah kje nimaš se kej sekirat za druge....bodo že počakal...sigurno se bo kje našel prov pameten in živčen ampak glaven je da nevem kaj ne bluziš po križiščih...

Jaz sem sama šla v MB pa tako naprej...morš kr it...

Pogum... :wink:
...poraunej vooolan!!! Bencin, bel dim, črna črta po sredin, okn dol, vroč krom, prletim čez ovink, rada mam k zacvil, rada mam k drsi, rada imam vonj po gumah, naj se kadi...
@smrketka@
Debatorica
Debatorica
Kraj: ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a @smrketka@ »

sj jst sm tud mela te probleme.nikamor nism upala sama pelat. ampk enkrat je treba, tukej nimaš kej. enkrat morš premagat ta strah pa it.drgač pa najslabš v prometu je da živce zgubiš. če je recmo gneča, daš radio bl na glas pa musko poslušaš, če folk grozn vozi sploh ne razmišljaš o tem.
men se le zdi, da maš ti take probleme k preveč razmišljajš o vožnji. k če prevoziš 50 km na dan, verjemi da se pri taki kilometrini znajdeš povsod in v vsaki situaciji, k navajena si avta, navajena vozit in to je to.
Uporabniški avatar
LaBonita
Komunikatorka
Komunikatorka

@smrketka@ napisal/-a:sj jst sm tud mela te probleme.nikamor nism upala sama pelat. ampk enkrat je treba, tukej nimaš kej. enkrat morš premagat ta strah pa it.drgač pa najslabš v prometu je da živce zgubiš. če je recmo gneča, daš radio bl na glas pa musko poslušaš, če folk grozn vozi sploh ne razmišljaš o tem.
men se le zdi, da maš ti take probleme k preveč razmišljajš o vožnji. k če prevoziš 50 km na dan, verjemi da se pri taki kilometrini znajdeš povsod in v vsaki situaciji, k navajena si avta, navajena vozit in to je to.

a ti si potem kar zbrala pogum in se sama nekam odpeljala....neznano....sem zej če si iz ljubljane že en tolk obvladaš vsa križišča pa to...men se od ljubljanje zdi edin še Trst hujši...tja pa res nevem če bom kdaj sama vozila...brrrrrrrrr kaos :ertrink:
Uporabniški avatar
LaBonita
Komunikatorka
Komunikatorka

Tigi napisal/-a:Jaz sem sama šla v MB pa tako naprej...morš kr it...

Pogum... :wink:

a kar šla si....pa se nisi nč bala? jaz bi se požrla...po moje eno noč prej sploh ne bi spala...joj punce kok ste ve pogumne...men gre kar na jok ker se počutim kot en bebec :grosseaugen: kšne trapaste probleme imam jaz tam, kjer jih drugi sploh ne vidijo...pa tako rada vozim in uživam v vožnji...tam kjer poznam pot :nixweiss:
Zadnjič spremenil LaBonita, dne 21. Mar. 2007 11:14, skupaj popravljeno 1 krat.
AbbA
Debatorica
Debatorica
Kraj: Somewhere over the rainbow

Neprebrana objava Napisal/-a AbbA »

Trst je obup, ja. Ampak zgubljat se po mestih je zlo lepo, če imaš čas... In ja, meni se to zdi super, če imam dovolj časa. In kdaj po pomoti tud kam drugam zapeljem. Ali pa nalašč :)
Sploh je zabavno ko kdo zraven mene sedi pa mi reče zavij na levo, jaz pa ga prašam na katero levo? (ne ločim leve in desne kaj preveč :P) Pa se kdaj v napačno levo odpeljemo :D
Odgovori