Evo, mal obujam staro temo...
Še kdo na tem forumu z laktozno intoleranco?
Jz sicer nimam zdravniško potrjene, ampk sm kr 99% da je to to.
Vse se je začel s tem da me je "matrala kislina" po kakavu, pol je blo pa vedno slabše, po vedno več hrane so se mi zmerej hujše stvari začele pojavlat v prebavnem sistemu (od slabosti, kisline, napenjanja, bolečin v trebuhu, driske itd...) Dokončna potrditev mi je bla pa, ko sm v šoli jedla pire+špinačo in pol cel dan sam čakala da vse skup prebavm da me neha toooolk nemarno trebuh bolet.
Od takrat se striktno izogibam takim jedem in sm pač na alpskem mleku brez laktoze in rastlinski smetani. Z drugimi mlečnimi izdelki na srečo ni problemov (ajd, pustmo jogurt, tega že tko al tko ne obožujem) npr. siri, skuta, kisla smetana, maslo, margarina...
Me pa zanima kako se ostali lak.intoler. borite poleti s skušnjavo po sladoledu?
Do sedaj edini da vem da delajo sladoled brez mleka so v Ljubljani v Zvezdi.
Pa drugje po Sloveniji? Obstaja še kaj?
Pa kakšna firma k se v trgovini pojavlja? Ker ti sladoledi od Valsoie (al krkol pač že je) so sicer ful dobri, ampak tut FUL dragi... 7eu za 3 navadne kornete pač ne dam...
Mogoče kakšn predlog za restavracije kjer uporabljajo rastlinsko smetano? (tudi slaščičarn se nebi branla

) Mogoče kavarno kjer majo na razpolago sojino/riževo mleko?
No skratka, se priporočam za kakšno uporabno informacijo/nasvet