Matura [Združena tema]

Od šolanja do uresničitve karierne poti.
Zaklenjeno
Tiavanna
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a Tiavanna »

Ma glede Tartuffa in Kralja na Betajnovi se niti ne pritožujte, ker lažje kot tko pa res ne vem kaj naj vam dajo...Rdečo kapico? :P ;) Fizikov nisem brala (sem jih sam gledala v gledališču), Vladimirja pa tut ne. A to je tisto ko neki študentje ubijejo enga modela, itd.? K je tut film posnet o tem?
VaNiLliA
Sramežljivka
Sramežljivka
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a VaNiLliA »

Danes sem se začela učit za maturo.. Je zadnji čas. :)
Kako gre ostalim?
Uporabniški avatar
In Love Girl
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Kranj

Neprebrana objava Napisal/-a In Love Girl »

Ammm, jst se še nisem začela :D edin tisto kar smo pač sproti delal...
...I`m a good girl!...(Only when I`m sleeping!)
Uporabniški avatar
**SiMoN@**
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a **SiMoN@** »

VaNiLliA napisal/-a:Danes sem se začela učit za maturo.. Je zadnji čas. :)
Kako gre ostalim?

Ufff..si pa pridna :D Jst se nisem še nič začela, sploh nevem kdaj se bom. Pa še to, da že čez 14 dni pišemo poskusno...Kuk sm jst lena..Sploh nevem, kdaj, in če se bom začela učit. lenoba moja :evil:
smotkA
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a smotkA »

Jst se bom začela najbrž po prvomajskih počitnicah, mogoče matematiko že konec aprila. :D
Nekak verjamem v to, da bom nardila, kot jih je že miljon pred mano in za mano ... Normalno sem delala gimnazijo 4 leta, znam logično razmišljat in imam kar dober spomin, tko da za učenje 3 mece prej res ne vidim nobenga razloga. :D :D
E una vita sola non pu bastare,
per dimenticare una storia che vale,
dei tuoi occhi che mi stanno guardare, non dimenticare ...
VaNiLliA
Sramežljivka
Sramežljivka
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a VaNiLliA »

Ampak mi nič ne delamo sproti :nixweiss:
Me je strah :roll:
platoonSLO
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a platoonSLO »

Kaj vam je da se učite za poskusne varjante. Se boste pol učile en teden pred tapravimi testi :lol:
uja
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a uja »

hey!
mene pa zanima če je katera/kateri šel na jesenski rok pisat maturo iz angleščine. ker ju3 pišemo poskusno in bo ista...
če ima kdo kakšne informacije..bi lepo prosila, hvala
nihče ni tok popoln...da bi se zaradi njega sekirali!!
MoJcHyKa
Debatorica
Debatorica
Kraj: Primorska

Neprebrana objava Napisal/-a MoJcHyKa »

Mene pa zanima glede katalogov za maturo? kje bi se dalo to dobit? ker pri nas je bilo rečeno, da bomo dobili v šoli...pa nismo dobili nč... a mogoče katera ve?
Uporabniški avatar
miikena
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a miikena »

Uja, a se vm to slučajn kej šteje v šoli, kar bote pisal, al kaj, da bi rada že prej vedla?
Men je boljš da pridem tja brez da bi vedla, kaj točn bo, pa lepo odpišem pa vidm, kok sploh mam pojma. Pa sej verjetn veš kako prbližn vseskp zgleda, no. Bo že. :)
It´s only english.

Jz si bom šla edin zdejle mal čez stvari od LBIA, da bom sposobna esej odpisat, k če bom skoz razmišljala, kaj se je sploh dogajal v knjigi, mi nč ne pomaga, da grem sploh pisat. :)

Mojchyka: klik.
Zastonj vam jih verjetno ne bojo dal, razen če nej bi jih naročili na šoli? ;)
Listen to the energy within. Go confidently in the direction of your dreams. Live the life you've imagined!
urszika
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a urszika »

MoJcHyKa napisal/-a:Mene pa zanima glede katalogov za maturo? kje bi se dalo to dobit? ker pri nas je bilo rečeno, da bomo dobili v šoli...pa nismo dobili nč... a mogoče katera ve?

To se ponavad naroči.. ampak skoraj sigurno jih mate v šolski knjižnici, pa si probaj tiste skopirat. :wink:
MoJcHyKa
Debatorica
Debatorica

Sej ni problem cena, mi je bolj problem to, ker nam so profesorji rekli, da bo kaj več o tem povedala naša pedagoginja pa zrihtala in ni blo nič...
Danes sem pa prof. od mate vprašala pa je rekel, da se da tud nekje naročit, vendar ne ve točnega naslova...zato sprašujem :)
pa hvala za stran miikena ;)
urszika bom šla še v knjižnico povprašat pa pogledat, če imajo...pa upam, da si bom upala skopirat :D hvala, da si me spomnila...
wantyka
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a wantyka »

vse kataloge za maturo maš na internetu, na ricovi strani v pdf. formatu in so zastonj:

http://www.ric.si/splosna_matura/predmeti/

klikni spodaj želeni predmet....in ti odpre novo stran
primer ko klikneš angleščino:

http://www.ric.si/splosna_matura/predmeti/anglescina/

in si tam sam klikneš k maš Predmetni izpitni katalog za splošno maturo 2007 -angleščina in ti odpre v novem oknu pdf. format in si lahko sprintaš:)

upam da sm ti pomagala:)

pa srečno jutri vsem na poskusni maturi:)
MoJcHyKa
Debatorica
Debatorica

Sej nekaj sem že gledala na ricovi strani ampak nisem našla, ker namreč iščem jaz za poklicno maturo...pa ni za vsak predmet posebej, kot pri splošni... Sicer pa hvala wantyka :D
Sem pa danes vprašala pedagoginjo, ko smo imeli poskusno maturo glede teh katalogov pa je rekla, da jim niso poslali na šolo, ker je baje vse objavljeno na internetu, v šolski knjižnici pa tudi da nimajo...
Sicer pa kako vam je šlo na poskusni maturi? kateri predmet ste pisali? :)
Pa mi lahko kaka pove, kaj je sploh point te poskusne mature? :D ker jaz namreč se nisem učila nič za to, kot nekatere moje sošolke, ki so se res pripravljale na to...
cebelcca
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a cebelcca »

Kukr so razložili nam, je point v tem da vidiš potek mature.

Sicer pa se mi poskusna ni zdela neki hudo težkega, pač primerna višjemu nivoju. Sam literarni esej je bil pa mal zafrknjen, ker smo pisali o drami in je blo treba čustva ''ugibat'' na podlagi besed (knige še nismo v šoli predelali).
Sure I can accept that we're going nowhere, but one last time let's go there...
Zaklenjeno