Romi - Ambrus
odkar so romi - teli ambruski v lj, imamo vsak cetrtek predstavo-show pred bloki v naselju ob 11h zjutraj ali 16-17h popoldne, z njihovo harmoniko, dretjem in podobno... sej ne morem verjet da je mozno celo tako fehtarjenje, k gre ze precej cez mejo... tako da sem cist proti romom kjer koli bliz mene... briga me za kakrsnokoli nestrpnost, glede na to da se sploh nocejo prilagoditi normalnim razmeram na tem podrocju kjer smo, bi lahko sami ostali tam kjer so bili prej (govorim za vse rome nasploh) prou na zivce mi gre ta harmonika ob cetrtkih ze zadnje 2 meseca
in pa se danasnji dogodek - s fantom se voziva v avtu, ob cestiscu plocnik, cigo pa roko vn, pred avto da bi ga ja nekdo zbil... sej nisem mogla verjet.. ce bi bila sama bi umrla od strahu (ja, od strahu pred nevarnim ciganom), ker bi zihr znal tud vrata odpret in mi s sovoznikovega sedeza tobico vzet... sej vem, boste rekl da bi to znal bit tud ne-cigan, sam ne; oni so dejansko nagnjeni h kriminalu in to sam zarad tega ker smo jim sami dovolil da nas lahko ustrahujejo...
in pa se danasnji dogodek - s fantom se voziva v avtu, ob cestiscu plocnik, cigo pa roko vn, pred avto da bi ga ja nekdo zbil... sej nisem mogla verjet.. ce bi bila sama bi umrla od strahu (ja, od strahu pred nevarnim ciganom), ker bi zihr znal tud vrata odpret in mi s sovoznikovega sedeza tobico vzet... sej vem, boste rekl da bi to znal bit tud ne-cigan, sam ne; oni so dejansko nagnjeni h kriminalu in to sam zarad tega ker smo jim sami dovolil da nas lahko ustrahujejo...
Ja no sej kaj sva midva s fantom vidla.. pršla sva z Broda, in čakala pr semaforju za na desno za Celovško. Na najini desni pa Romkinja in en froc zravn, sta premetavala cunje iz unih zabojev v katere daš svoje obleke ki jih ne rabiš več in jih pol oni odnesejo ne vem kam.. Zdej ne vem, se mi zdi da naj bi te cunje pobiral pooblaščeni za to? Al jih loh vsakdo ven vzame??
Aja Strojanovi trenutno stanujejo 500m od kraja tega dogodka..
Aja Strojanovi trenutno stanujejo 500m od kraja tega dogodka..
-
- Sramežljivka
-
- Kofetarica
-
- Kofetarica
- Kraj: gozd
No očitno so Strojanovi edini združili baje skregane prebivalce Ambrusa in Dečje vasi.Sicer pa še zdej ne razumem kako lahko člani neke družine ki živijo na črno,so vpleteni v več kazenskih postopkov uživajo toliko zaščite in privilegijev s strani vlade in policije?
Sicer pa je ta družina res hecna,posebej gospa Jelka ki na vsakem posnetku uživa ob domače pripravljenem đžointu,in kaže svoje "prelepe" zobe
Sicer pa je ta družina res hecna,posebej gospa Jelka ki na vsakem posnetku uživa ob domače pripravljenem đžointu,in kaže svoje "prelepe" zobe

bejbika napisal/-a:Cigani so problematični samo na Dolenjskem .. ker prekmurski cigani so se lepo "zlili" z družbo in so kultivirani ... imajo urejene domove, službe, otroci hodijo v šolo itd.
teli dolenski pa sam kradejo ...
Ne vem koliko se spoznas na prekmurske Rome, samo vsi niso tako pridni kot trdis ti.
V prekmurju imam babi, natancenje v Trnju in par vasi pred njo je cela vas Romov, ki ne delajo, kradejo, imajo hise, ki so sezidane na crno, se pretepajo z vascani in delajo nemir. Tako, da ne moremo reci, da so prekmurski Romi pridni, ker niso - vsi.
Se pa strinjam z Tiavanninim postom

Josephina napisal/-a:V prekmurju imam babi, natancenje v Trnju in par vasi pred njo je cela vas Romov, ki ne delajo, kradejo, imajo hise, ki so sezidane na crno, se pretepajo z vascani in delajo nemir. Tako, da ne moremo reci, da so prekmurski Romi pridni, ker niso - vsi.
Kako pa se imenuje ta vas? Mislim, da je to nekoliko pretirano kar si napisala in ne verjamem da resnično poznaš razmere v tem delu Prekmurja.
Ne napadam te. Samo verjmeni, da tako slabe razmere niso. Seveda, nekateri so nezaposleni in delajo marsikaj, večinoma pa so kultivirani in socializirani. Hm pa tudi te gradnje na črno so mi sumljive. No ja, ti samo napiši kak se ta vas imenuje pa se pol dalje pogovarjave, ker ne vem točno katero misliš.

As the shadow follows the body,
As we think, so we become.
No ok, če ne veš imena pol pa tudi jaz ne vem nič točnega povedati...
Je pa res da se pač ne da posploševat. Nekateri Romi so dobro socializirani, drugi spet odklonski...
Pa Josephina, ne mojega posta jemat kot nekaj slabega proti tebi. Verjamem, da si ti tako slišala kot si napisala.. Pač ni popolnoma resnično. Ljudje pa si itq izmislijo vse mogoče.
Je pa res da se pač ne da posploševat. Nekateri Romi so dobro socializirani, drugi spet odklonski...
Pa Josephina, ne mojega posta jemat kot nekaj slabega proti tebi. Verjamem, da si ti tako slišala kot si napisala.. Pač ni popolnoma resnično. Ljudje pa si itq izmislijo vse mogoče.
As the shadow follows the body,
ok mal offtopic, ampak če mi država vsak mesec trga 23% od plače zakaj potem nebi jst kdaj profitirala s strani države...in veliko ljudi BI HOTELO delat legalno vendar NIMA možnosti delat legalno...jst tud delam in garam za tistih tririndvejst jurjev ki mi jih država pobere..a tega pa noben ne vid?
drgač pa romi..jah končno da se ne sliš o njih več skoraj nič, ker so mi šli že tok na jetra...in me prov zanima kakšno bajto jim bodo podaril..

drgač pa romi..jah končno da se ne sliš o njih več skoraj nič, ker so mi šli že tok na jetra...in me prov zanima kakšno bajto jim bodo podaril..