Prva menstruacija

Za dušo in telo.
Odgovori
Frenkie
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a Frenkie »

Men se zdi, da sem bla 14 let stara.

Nobene panike nism delala, ker sem vedla zakaj se gre. Pač, šla sem se umit, pol pa normalno vložke kupit. Čeprav se spomnem, da mi je blo prvič ful nerodno it v trgovino po vložke :D
Uporabniški avatar
*~Liesl~*
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a *~Liesl~* »

Hehe, pr men je blo ful smešno. Cel dan v šoli (men se zdi da sm bla v sedmm razredu) sm se ful čudn počutla. To so opazle tut moje sošolke pa so me vse sprašvale če sm v redu,če mam menstro. Sm rekla d jst sploh še nimam menstruacije pa so me ful čudn gledale. Ena mi je rekla, da jo bom zdej v 13. letu zihr dubla. Pridm domov in kaj vidm. Mami nism takrt povedala. Itak je trajala sam dva dni pa sm misnla da bo kr zginla :oops: . Pol je čez ene par mescov spet pršla, sam sm ji povedala šele čez kkšne pol leta. Tokl časa sm si sama kupvala vložke pa se skrivala pred mami. Sploh ne vem zakaj me je blo tko sram :( . Tamponov pa še zdej ne maram, ful mam čudn filing če jih nosm :? .
Uporabniški avatar
metuljčica*
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a metuljčica* »

*~Liesl~* napisal/-a:Tamponov pa še zdej ne maram, ful mam čudn filing če jih nosm :? .

OT: mogoče pa ne kupiš pravih (velikost), tamponov se naj namreč sploh ne bi čutilo. Jaz jih uporabljam ravno zato: nimam občutka, da imam menstro.
Latte
Debatorica
Debatorica
Kraj: New York

Neprebrana objava Napisal/-a Latte »

Prva je bla točno 10.5.2000 :rofl:
How blind can you get and still have eyes?
Arielle
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Arielle »

uff js sm jo dubla nekje pr 14...ful pozn ampak men je blo to čist fajn... :D lah bi komot še kšn let al pa 2 zamudila, nab mela nč proti :D dubla sm pa tm nekje marce al aprila s emi zdi...mami je šele čez 3 mesce zvedla, kr mi je blo tok bedno in se ful ne maram pogovarjat z njo o takih stvareh...niti s enisve kej dost pogovarjale...dost hmal (še tist let polet k sm jo glih na morju dubla) sm odkrila tampone, postavla svetišče u moji sobi in se zaobljubla njim in samo njim :D drgač me je mt takrt polet neki dubla da jemlem njene tampone in kr neki morila da to še ni zame...ja samo..''ja mami...riiiight :stupid: '' skratka ne pipnem se več vložkov...drgač sm pa skoz mela neki normalno menstro, ne kej dost močne, 1 tedn, skoz redno (daaaamn :? ) brez kšnih bolečin...tko da ja...im lucky enough kar se tega tiče :)
MilkyWay
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: ...en tu corazón..

Neprebrana objava Napisal/-a MilkyWay »

js sm jih mela 12...in smo ble lih s sestro pr noni (babici :wink: ) k so ble poletne...sm šla n wc in sm vidla neki rdečga...ma ful malo...sm si misnla d to itk ni neč...pole k je biw že večjr in sm bla že u pižami me je sestra poklicala u eno sobo na samo...k sm mela hlače na reti use umazane :eek: in mi je rekla d je to menstra, js pa kr smeh :D ...pole pa jok, pole spet smeh...pole mi je pomagala dat vložk gor n gate...pole k sm bla spet "čista" sm laufala do none in ji zjala d sm dobila fešto...pole sm takoj klicala mamo domu in ji itk mogla takoj povedt...ma fora je bla d js sm bla cela u ewforiji, moja mama pa ful na kalma...in pole sm bla jezna n njo k se je tko odzvala :razz: ja no...to pa če si še mičkin :cool:
malavila
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a malavila »

Jaz sem jo pa dobila na 25.12., dva meseca pred svojim 11. letom - ful zgodaj :x sem bila kar malo šokirana in se kar še ene par let nisem sprijaznila.

Pa valjda sem jo dobila prva v razredu in me je bilo sram takrat - svoji frendici sem šele po par mesecih povedala :?
Mami pa takoj, ko sem jo opazila :oops: na srečo sem ji lahko vedno vse zaupala in mi je najprej ona prišla na misel, da ji povem.
Pol se pa prov spomnim, da sem jokala, pa je brat vprašal, zakaj jokam (star je bil 7 let) pa seveda mu jaz nisem hotla povedat... :oops:
Je bila cela zmeda doma tisti dan :lol:
***Ally***
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Maribor

Neprebrana objava Napisal/-a ***Ally*** »

Joj...prva menstra :D mislim da sem bla stara okrog 13 let pa spomnem se da sem bla pri babici na počitnicah in da sem se zadnji dan ful čudno počutla, pol pa sem šla na wc in vidla ful krvi na hlačah...itak da sem vedla kaj se dogaja ampak mi je bla ful panika doma povedat. Pol sem bla še do večera brez vložkov ker nisem upala mami rečt, ko mi je blo že ful bad pa sem samo padla v jok. In pol mi je mami dala nek debel vložek, ker ji je ravno zmanjkalo normalnih, in se mi je celo noč lepil na rit :D Takrat se mi je zdelo da tega ne bom prenesla, potem pa sem dobila neke bolj normalne vložke in kasneje še tampone, tako da je postalo kar znosno :)
Se pa spomnim ene grozne situacije kasneje poleti, ko sem bla spet pri babici in sem mela ravno menstro. Soseda pa njen foter sta prišla vprašat, če se grem z njimi kopat, moja babica, ki je očitno videla vložke v smeteh in je vedela kako je na stvari, pa jima je rekla da najbrž ne bom mogla, ker mam ravno menstruacijo. Takrat se mi je to zdelo tako grozno da sem se cel dan jokala v kopalnici :(
Houd de wereld tegen
MiLLy
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a MiLLy »

No pa še js... Dobila sm jo januarja v zadnjem razredu OŠ. Pozno ja, sej mislim, da sm bla zadnja v razredu. Točno se spomnim, da smo se šli ravno tisti dan kopat s šolo na bazen, in ko sem se tam preoblačla iz kopalk nazaj v oblačila, sem opazla na gatkah nek rjavkast flek. Takrat nism niti pomisla, da je menstruacija, ko sm prišla domov, mi je blo pa čist jasno. Seveda sm že prej vedla vse o tem, najprej sem povedala mami brez vsakih zadržkov. Prvi dan sem bila še celo vesela (??), vem, da sm vsake tok časa pogledala, če še vse funkcionira :D
Že naslednji dan je bil pa katastrofa. Mami mi je priporočila nek vložek normalne velikosti, je bla pa menstra tolk močna, da je tist vložek 5x premoču, da sm mela na riti rdeč flek in sem bla taka v šoli, in takrat sm mogla prvič in zadnjič prosit sošolko za vložek. Blo me je sram, res sram.

Že od prve mestruacije mam probleme. In tak ko ste ene že rekle... Še nism čist sprijaznjena s to nadlogo in nikol ne bom :?
...
muciiika
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a muciiika »

jst sm jo dobila ko sem bla stara 12 skoraj 13. Mislim da je blo na treningu sam mi na srečo ni čez pršlo. :D drugač pa nimam nobenih krčou sam me je pa kr groza, ko pomislm na to da jo lohk dobim na morju k pol gre ceu dopust. Sicer mi je pa mami že use prej razložila mislm da ene par mescou k smo šli s šolo v naravi na morje v savudrijo in mi je za vsak slučaj dala sabo tut neki vložkou. Tamponou pa ne uporablam mam raj vložke, čeprav me mot, k nekateri "šumijo" ko hodš in je res čudn.. Bla sm pa ena treta v razredu k sm jo dobila.. in zdej se tut če tema glih nanese na to pogovarjamo o tem pa nismo nč sramežlive... sicer je pa zanimivo to, da jo ene pet sošolk dobimo isti cajt pol se pa med seboj sprašujemo: "ej dej pls poglej če mi je slučajn kej čez pršlo". :D :D
Beth
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Beth »

jst sm jo dobla lih par dni po mojmu 14. rojstnmu dnevu, kt smo s familijo lih nekam u hribe prov visok lezl, pa je blo tok mal, sam ene tri kaplce dug dan pa čist nč več, tko d sploh nism bla zihr d je to menstra, pa mi je mami pol povedala da je to to :)
pomoje d sm jo jst dobila tazadna u razredu, ene so jo res mele že najdl, men je blo pa tok bedno kt jo še nism :oops:

drugač pa tut raj nosm vložke, tamponi mi nekak niso lih prijetni....
bedno mi je tut to kt pr men traja najdl možn, ponavad ene 7 do 9 dni, pa še ful močna je... morm skor usako uro zamenat vložk na začetku :( sploh se ne morm sprjaznt s temu :(
n4stk4
Komunikatorka
Komunikatorka
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a n4stk4 »

31.7.2004 :D
fun
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a fun »

js sm bla pa stara 14 ko sm jo dobila. Zvečer me je fuul bolel trebuh, da sva se z mami zmenile, da ne grem v šolo naslednji dan... Ko sm zjutrej pršla v kopalnico, sm vidla da sm čist krvava, tko da sm takoj planila v jok, pa začela mami klicat. :oops: Pa smo potem skupej vložke poiskale itd...
Še bolj me je pa šokiralo, k sm vidla da je tut postelja vsa od krvi.

Sem si kar oddahnila ko sem dobila menstruacijo, ker sem bla zadnja v razredu:). Pa so vse ful govorile o tem pa kak nemorjo telovadt itd, men pa nč jasno.
Še zdj me pa pred tem tko boli trebuh za znoret. :?
mirella
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a mirella »

kolko sm prebrala poste sm js dobila najmlajsa...
stara sm bla 8 let in nism mela poooooojma kaj je to.. ustrasla sm se ful ko sm vidla prvic :(
spomnem se samo da je bla mami ful sokirana.. celo 1x me je razrednicarka k sebi poklicala in rekla ce bom mela kake probleme okoli tega naj se oglasim pri njej (vseeno sm bila 2. razred.. sanjalo se mi ni o tem..) :)
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a sončk »

...
Zadnjič spremenil sončk, dne 07. Nov. 2010 4:19, skupaj popravljeno 1 krat.
Odgovori