Em... torej grem 1x za 15 minut, nato se ven hladit, pa spet noter? Kolikokrat pa to potem ponovim? Pa a ni to prevelik sok za telo, ce si najprej v savni, nato pa v bazenu?
And I''ll take you for who you are If you take me for everything I''ll do it all over again...
po mojem je bol, da greš najprej v bazen mal se zrekreirat, pol pa v savno, da si lepo prečistiš pore.
drgač so pa osnovna pravila taka: največ 3x greš v savno, po največ ene 15 minut. greš pa od švohne savne k močnejši (oz. bolj vroči). vsaj toliko časa se ohlajaš zunaj, kolikor si bila noter, po možnosti v ledenem bazenu (po želji). vmes zaužiješ tekočino, ker ni point savne da dehidriraš.
v glavnem se zrelaksiraš. sam ne pa letat iz savne v savno brez ohlajanja in tega, da se umiriš vmes, ker s tem si pa lahko bolj škoduješ, kot koristiš.
no mi mamo doma finsko savno in mi je ful dobra! Ko sem bla v Turčiji,sem šla v turško savno,ampak mislim,da nisem bila notri niti minuto,ker mi je postalo zelo slabo. V finski mi je pa ful fajn.
jest ti priporočam, da se najprej odpraviš v aroma savno, to je mokra savna z aromami, ali pa infrardečo savno, ki je suha, ampak ni tko močna kt navadna finska! Pa najprej valda bl mal cajta not bodi, ene 10 min. pol pa počas več. Predvsem je pa najbolj pomembno, da se sprostiš! Uživaj!
Jaz imam v kratkem tudi namen it v savno, se pa še odločam ali naj grem v finsko ali katero drugo... Večinoma slišim same pohvale o savnah, tako da bom še sama to izkusila.
Ja meni je super infrardeča savna...ki zleze tudi ta infrardeči žarek pod kožo...Meni je super...v une morm pa še it...
...poraunej vooolan!!! Bencin, bel dim, črna črta po sredin, okn dol, vroč krom, prletim čez ovink, rada mam k zacvil, rada mam k drsi, rada imam vonj po gumah, naj se kadi...
Ker še nikol nisem bila v savni, pa sem pred kratkim dobila bon za savno me zanima, če si v savni (finski, turški, infra rdeči) gol ali si ovit v rjuho? Kako prakticirajo drugi in recimo ve a ste gole al ovite v brisačo? Sprašujem zato, da ne bom neki neumno izpadla tam pa da me ne bodo vsi Jasno mi pa je, da nisi notri v kopalkah in da se prej stuširaš.
Pa v ta ohlajevalni bazenček lahko greš gol al kako.
Kaj pa je vse potrebno imeti v savni? Ali dobiš vse tam? -velika brisača -mala brisača -natikači -kopalni pašč
Verjetno je odvisno od tega kaj nudijo. Pred leti sem hodila v eno savno pa sem imela svojo brisačo in svoje natikače, sedaj ko sem bila drugje sem dobila copatke, dve veliki brisače, neomejeno količino vode, sadja.
Po savni greš gol v ohlajevalni bazenček ali pod tuš.
Notri v sami savni si lahko ovita v brisačo ali pa ne, kakor ti najbolje ustreza. Jaz sem gola, si dam brisačo samo pod rit oz. če ležim si jo raztegnem.
Ninasara, sicer sem bila do sedaj v dveh termah, kjer imajo savne, in v savnah si brez kopalk, ponekod tudi piše, da so kopalke prepovedane, tako da greš iz savne v ohlajevalne bazenčke in jakuzzije (sorry, če sem narobe napisala) gol.
V turško savno (parna) vstopiš brez brisače, sicer bi le-to imela čist mokro. V finsko in infrardečo pa greš z brisačo, položiš jo pod sebe, potem se pa ali usedeš ali pa uležeš nanjo (ali pa si zavita vanjo), odvisno, kako ti paše in koliko je savna takrat zasedena.
V obojih savnah, kjer sem bila, ni dovoljeno biti v natikačah, lahko pa vprašaš, preden vstopiš, kako imajo tam, kjer boš šla. Ravno tako se pred vstopom pozanimaj, ali imajo brisače oz. rjuhe, seveda pa lahko svojo brisačo ali pa kopalni plašč vzameš s seboj.
ah dej no MilkyWay, vsi bomo enkrat na tem, sevede mladim ne paše pogled na telesa starejših, ampak takšna je narava in tako jo moraš vzet, konec koncev pa ne rabiš toliko gledati po ljudeh, kakšni so ... ... samo vedi, v starejših letih verjetno tudi zelo paše savnanje in tisti, ki si tega želijo in si lahko privoščijo, predvsem z namenom, da se potem počutijo bolje, bodo to tudi storili, pač ne moramo pa imeti terminov, kdaj bo za mlade, kdaj bo pa za starejše ...
Jaz hodim v finsko savno (80-90 stopinj) pa moram it po 10-15 minutah obvezno ven ker bi skupaj padla. Pol navadno ne grem več not ker sem že čisto out. Najbrž je to čisto odvisno od posmeznika, ker so eni tam noter po 20min kot da jim nič ni. Bom pa naslednjič poskusila najprej malo finske, potem pa še turško pa bomo videli.
^^ saj za savno je mišljeno, da si not 10-15 minut, potem greš pa za 30-45 min počivat. tako je tudi najbolj zdravo. 20 min in podobna pretiravanja sploh niso v redu, ker se mora telo vmes spočiti. najbolj smešne so mi pa kakšne močnejše gospe, ki ležijo v savni po pol ure potem se grejo pa takoj tehtat...na tak način hujšajo, da zgubljajo vodo