Prva menstruacija

Za dušo in telo.
Odgovori
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *purple* »

jst pa v 6 razredu :D
in priznam, takrat sem komaj čakala da jo dobim, ker sem par mescev prej zakrvavela (ni bila menstruacija) in sem šla v bolnico zarad tega, predvsem zato ker me je tolk trebuh bolel-jajčniki, da so najprej misll da se mi je razlil slepič :?
potem pa sem čez par mescev jo le dobila...sicer na zelo neugoden trenutek (ravno preden smo šli smučat na roglo) pa nism nč paničarla, ker sm več ali manj že vse vedela od tega že iz bolnice...
lepo sm vzela vložek, ga naštimala in sem šla :D po telefonu sem povedala mami, ki je kar skakala od veselja...takrat namreč, zarad cist na jajčnikih, sploh niso vedeli kdaj jo bom dobila..lahko bi jo tud šele nevem pri tridesetih :? tko da smo vsi skakali od veselja...
pa sošolka, takrat moja najboljša prijatlca mi je na rogli častila pizza sendvič, na račun tega da sem že skoraj ženska...še junfr se je manjkal zgubit :D
choco.cat
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a choco.cat »

Jaz pa sem jo dobila kr pozno, pri 14h letih. Sem jo kr že težko pričakovala po eni strani (le kaj mi je bilo? :D ) ampak sem bla vseeno ful presenečena, ko sem jo dobila :D Pa meni se je tudi ful zdelo da vsi vidijo da mam tisti hjuđ vložek gor :D
I laugh at gilded butterflies.
plesalčica
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: heaven,tretji oblaček na južni strani

Neprebrana objava Napisal/-a plesalčica »

stara sem bila 13 let.dobila sem jo doma.
...itak mi vse diši po tebi...
wantyka
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a wantyka »

bla sm stara 13 let ...blo je pa 17.novembra na bratov rojstni dan.... pa mama je pršla v sobo pa prašala zakaj jokam...mene je blo pa tak sram :oops: nism upala it vložkov kupit.... :oops:
Ancha18
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Velenje

Neprebrana objava Napisal/-a Ancha18 »

prvič sm jo dobila 26.1.99 :D na sredini 5.razreda. bli smo pa v šoli v naravi na smučanju. in js sm jo dobila 2. dan :?

ampak je tolažim s tem,da jo je še ena sošolka dobila prvič na isti dan k jest :)
pol sva pa povedle tršici,pa nama je mal povedla kk pa kaj,pa klicale domov,kjer je pršla pol pošiljka z gatami in vložki :D

uglaunem bedno...
freaky
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a freaky »

Prvo menstro sm dubila u 5. razredu, tm okol 10 sm bla stara. Dobila sm jo pa na športnm dnevu. Vem da smo se glih s kolesi pelal, js sm mela pa tak čudn občutek, kr mi je use kr vn lil. Pol ku sm pa pršla domov sm pa opazla de mam menstro. Sam nekak sm si hotlla to zanikat in sploh nism mami takoj povedala. Naslednji dan sm se pa zbudila in nesrečno ugotovila, da menstra ni izginla. Tko de sm mogla povedat mami.
lp :)
How many years can some people exist before they're allowed to be free?
The answer, my friend, is blowin' in the wind.
¤MiSsY¤
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Litija
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a ¤MiSsY¤ »

Jz sm bla stara lih komi 11let, dobila sem jo pa 8.3. - dan žena :lol: al kaj je ze.......
ubistvu sploh nism tocn vedla ce je to to, k je bil kr sam en rjav flek.. in sm mami klicala, ceprou sm vedla kwa morm narest, no pa mi je se ona povedala.... pol k je pa mami dam prsla sva pa obe bulle v une hlačke, a je to to al ne :D :D :D haha prou smesn je blo.
×mishy×
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Maribor

Neprebrana objava Napisal/-a ×mishy× »

uf. stara sem bila 13 let - čez 1 mesec 14. dobila pa sem jo na morju :x
Sanchy*
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Kranj

Neprebrana objava Napisal/-a Sanchy* »

Jst sem jo dobila 17. oktobra, bla sem u 6. razredu...13 let? Neki tazga. In blo je u bistvu res smesn. Zjutri sem se zbudila, uzela knjigo v roko, da bom mal brala, preden ustanem, nato sem kihnila...in dobila mesntruacijo. U bistvu...nisem takoj vedla, ampak mela sem filing, da je neki drugac. Zato sem ustala, pogledala...in to je blo to. Tekla sem po stopnicah do mami, ji pokazala hlace od pizame, mami se je sam zasmejala, mi dala vlozek in to je blo to. Na zacetku je blo res super, ker ni blo nc bolece, bla je sam par dni...zdej me pa tok boli trebuh, da padam skupi, jem tablete, lezim cele dneve...brezveze. Ah ja...to spada k zenskosti. :roll:
laram
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a laram »

Jao, prva menstruacija. :lach:
Sama sem jo dobila precej pozno; (še točen dan vem, haha) 19. avgusta; na koncu 7. razreda.
Vedno sem se počutila nekako manj vredno, ker je še nisem imela :stupid:. Ko pa sem zagledala madež na spodnjicah sem v
momentu poklicala (takrat) najboljšo prijateljico (mame ravno ni bilo doma) in sem ji povedala, kaj se je zgodilo, zraven pa sem jokala, ker si je kar naenkrat nisem več želela. :D
slivica
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a slivica »

Uf, jaz sem jo dobila v 6. razredu, malo pred mojim roj. dnevom. Ceprav sem vedela kaj se dogaja in sem bila na to nekako pripravljena me je to cisto potoklo in sem kr jokala. Hvala mami, da me je "resila" :D
*loNely soul*
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a *loNely soul* »

uh. zgleda da sem bla jaz najbol pozna:D v 1.letniku, med zimskimi počitnicami. pa ravno pri frendici v kranski gori sem bla takrat cel teden. sem pa na srečo mela pleničke s sabo ker se mi je en dan preden sem šla k njej pojavi en rjau flekec pa sem si že misnla da bo to to :D
@smrketka@
Debatorica
Debatorica
Kraj: ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a @smrketka@ »

jst sm jo pa dobla 1.1. ne vem kerga leta že. pač stara sm bla pa 12 let pa se neki mesecev. se mi zdi da je to glih ena zlata sredina, kdaj jo ponavad dobiš.

nism pa na začetku mela nč problemov, ampk z leti je blo pa zmer huje, zj pa k sreč jemljem tabletke
ŽuŽa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a ŽuŽa »

Jst sm bla stara 14 let :D Blo je pa to 5.maja,spomnem se ker ma takrat ena prjatelca rojstni dan. Blo je zvečer, glih neki sm po omari pospravlala in pol me je kr neki tko zmrazil grem na wc in menstra :D Pa tko mtki povem ona mi pa reče: dj pokaž gatke d vidm..omg mami ne bom ti kazala sj sama vem kaj je to :eek: No in tako sm postala ženska hehe
psenica
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: sončna pega

Neprebrana objava Napisal/-a psenica »

jas sem pa bla pa v 6.razredu (12let se mi zdi) in sem mela trening. in sem med treningom fuuul čudno počutla, pa sem šla na wc in pač vidla na hlačkah. valda da pa nisem mela vložkov pa tega zraven ker nisem ravno tisti dan pričakovala :D no in potem sem uporabila wcpapir namesto vložka (sej ni blo ravno veliko krvi), ker mi je blo preveč nerodno komu tam povedat :D sej zdaj mi je smešno, ker to res ni nič takega.samo takrat pa sem se htela pogreznit v zemljo.
Odgovori