Prva menstruacija
- metuljčica*
- Cosmofrik
Pri 10 letih. Bla sm pr babi in dedku na počitncah, še dobr da je mami bla glih takrat tud tm. Opazla sm na wc-ju, jo poklicala, ji pokazala in je rekla: "A si že bolna?" Smešn je, k sm jo js razumela če sm že "polna", in šele par let kasnej mi je kapnl, da je rekla "bolna".
Nasledn dan smo šli v Avstrijo, in sm povsod skakala na wc. Spomnm se tut, da mi je blo full čudn hodt s tistim vložkom.. K ena račka sm bla. Vglavnem - to mi je bla zelo nadležna zadeva. Odkar so pa KT aktualne, mi pa sploh ni problem. 

Perhaps we all give the best of our hearts uncritically.. to those who hardly think about us in return. /T. H. White/
Jest sem bla pa stara tam nekje 11 al pa 12 let (proti koncu 5. razreda) in sem bla valda vsa panična oz. mi je šlo kr na jok, da sem jo že dobila (jest sem jo kasnej pričakovala). Itak sem mela filing k, da sem edina v razredu, ki jo imam
sm se pa v prvo kr prepričevala, da je to mogoče zato, ker sem se en dan prej na kolesu udarila ravno v tisto območje in, ker sem jo mela samo en dan sem se kr s tem tolažla - da je to pač zaradi udarca. No čez ene 4 mesece je spet prišla in tokrat za več kot en dan tko, da sem mogla mami povedat z krokodiljimi solzami v očeh
Sploh ne vem zakaj mi je bilo tok gadno pa sram do konca?!?
Hvala lepa sam v puberteto pa nikol več v življenju nebi šla.

Hvala lepa sam v puberteto pa nikol več v življenju nebi šla.
Ljubav je kao šah, uvjek te zajebe neki konj dok osvajaš kralja.
Bila sem na začetku 6.razreda. Pa se grem en dan tuširat in spat. Pa pride zjutraj mama, da ko je dala spodnje hlače v pralni stroj, da je videla krvar madež gor in mi je rekla da je to to
In ojej..jaz sem se začela jokati, da ne bom mela menstruacije itd.
Mi je kar en čas trebalo da sem se sprijaznila 

Is sex dirty? Only if it’s done right.
-
- Kofetarica
- Kraj: okolica Ljubljane
Mhm, zanimiva tema.
Moja prva menstruacija je bila pri mojih 12-ih letih. Mami mi je že prej govorila od nje, povedala mi je, kje ima vložke, če je ravno nebi bilo doma, ko bi prišlo do tega, pokazala, kako se jih uporablja.
Včasih sem si zamislila, da mogoče je pa jaz ne bom imela, ja, bilo bi lepo.
Tako kot verjetno večina deklet, sem ugotovila, da sem dobila menstruacijo, ko sem šla na wc in opazila krvav madež. Mami res ni bilo doma, vzela sem vložek, naštimala, ko pa sem to oblekla, je bil pa tako beden občutek, kot neka plenica, pa še cel dan in noč imeti to na sebi
. Ko je mami prišla domov, sem ji povedala, kmalu po tistem me je začelo močno boleti, sledile so krokodilje solze in ... ja ni ji peostala druga tolažba kot da mi pove, da se da pomagati s tabletami proti bolečinam. Prva menstruacija je trajala 14 dni, vsa obupana sem bila, če bo vedno tako. Zelo sem se bala tega, da nebi imela tako močnih, kot jih je imela mami, a me je doletelo ravno to
. Lani sem v prvič preizkusila tudi uporabo tamponov in moram reči, da se jim nikoli več ne odpovem.
Ponoči mi je vedno najbolj grozno, ker vem, da bo šlo vse skup čez in pod sabo podlagam ta velike brisače, fajn prepognjene, že od samega začetka, da ne gre na jogi
.
Na mensruacijo sem bila jezna in prvič ko sem jo dobila in vsakokrat naslednjič ... in še danes sem, nikoli se ne bom sprijaznila z njo
.
Moja prva menstruacija je bila pri mojih 12-ih letih. Mami mi je že prej govorila od nje, povedala mi je, kje ima vložke, če je ravno nebi bilo doma, ko bi prišlo do tega, pokazala, kako se jih uporablja.
Včasih sem si zamislila, da mogoče je pa jaz ne bom imela, ja, bilo bi lepo.
Tako kot verjetno večina deklet, sem ugotovila, da sem dobila menstruacijo, ko sem šla na wc in opazila krvav madež. Mami res ni bilo doma, vzela sem vložek, naštimala, ko pa sem to oblekla, je bil pa tako beden občutek, kot neka plenica, pa še cel dan in noč imeti to na sebi

Ponoči mi je vedno najbolj grozno, ker vem, da bo šlo vse skup čez in pod sabo podlagam ta velike brisače, fajn prepognjene, že od samega začetka, da ne gre na jogi

Na mensruacijo sem bila jezna in prvič ko sem jo dobila in vsakokrat naslednjič ... in še danes sem, nikoli se ne bom sprijaznila z njo

Jaz sem dobila 1. v 7. razredu. Ni bil neki sok, ker jih je ze veliko sosolk imelo. Spomnim se, da smo se z najboljso prijateljico smejale sosolkam, ki so dobile ful hitro
ces, ZE imajo menstruacijo, v resnici pa se je valda slo:" Zakaj je se jaz nimam, kaj je narobe z mano".
Enako je bilo za modrce 

And I''ll take you for who you are
If you take me for everything
I''ll do it all over again...
If you take me for everything
I''ll do it all over again...
jaz sem jo dobila pri 13 letih. vse punce v razredu so jo že imele in se pogovarjale od vložkov in podobnega jaz pa nisem imela kaj povedati. ko sem jo dobila, sem takoj vedela da je to to. naslednji dan sem povedala mamici ki mi je dala vložke. o menstruaciji sem pa že prej vse vedela, tako da mi je bilo čisto kul. na 2. menstruacijo pa sem čakala 5 mesecev 

Jaz sem jo dobla lihk med počitnicami med sedmim in osmim razredom (14let); sem mela srečo da so ble počitnice da sem se mela čas mal privadit na vse skupi. Čeprav sem jo pričakovala, saj jo je večina prijatlc takrat že imelo, sem takrat kar malo paniko zagnala, dokler me ni mami pomirla.
Se pa sploh nisem mogla navadit na vložke (vse mi je blo odveč, pa tko nehigiensko mi je delovalo) zato sem hitro začela s tamponi (15let) in še zdaj uporabljam samo tampone.

Se pa sploh nisem mogla navadit na vložke (vse mi je blo odveč, pa tko nehigiensko mi je delovalo) zato sem hitro začela s tamponi (15let) in še zdaj uporabljam samo tampone.
dobila sem jo v 6. ali 7. razredu... ne spomnim se natančno;
dobila sem jo doma in se spomnim da sm vidla eno packo na spodnjicah in šla mami hitr vprašat, če jo to to
drgač sem pa za menstruacijo zvedla od sošolk, ko me je enkrat ena vprašala, če jo že mam, jst pa sm jo gledala k tele v nova vrata
na začetku sm mela ful močne krče in sm se ful s tabletami filala pa še zlo močno sm mela
sčasoma se krči niso več tok pogosto pojavljal in odkar jemljem KT, jih sploh nimam več, razn tik pred začetkom pa še ti so "blagi" 
dobila sem jo doma in se spomnim da sm vidla eno packo na spodnjicah in šla mami hitr vprašat, če jo to to
drgač sem pa za menstruacijo zvedla od sošolk, ko me je enkrat ena vprašala, če jo že mam, jst pa sm jo gledala k tele v nova vrata

na začetku sm mela ful močne krče in sm se ful s tabletami filala pa še zlo močno sm mela

-
- Cosmopsiho
- Kraj: Lj
Jz sem jo pa dobila pri 11.5letih, kar se mi je zdel nenormalno prekmal; da ne omenjam, da sem bla 1. s to nadlogo v našem razredu..heh, spomnim se enga sošolca(sej mi je čist blesav blo, da je to do njega prišlo, oz. sploh do fantov), ki me je enkrat vprašal "a ti jo res že maš?
", sem se hotela kar v zemljo ugreznt.
Sem bla pa že ful pripravljena, me je mami skoz matrala z vprašanji "a že maš?", "a je že?", ker ona je tud dost zgodi dobila, njena mami pa pozno, in pač moja mamica vsa boga nepripravljena mislila, da bo umrla.
Ja, je blo tud men, kot večini, grozno neudobno in zoprno pleničke nosit.
Enako.

Sem bla pa že ful pripravljena, me je mami skoz matrala z vprašanji "a že maš?", "a je že?", ker ona je tud dost zgodi dobila, njena mami pa pozno, in pač moja mamica vsa boga nepripravljena mislila, da bo umrla.

Ja, je blo tud men, kot večini, grozno neudobno in zoprno pleničke nosit.
Snow flake napisal/-a:Na mensruacijo sem bila jezna in prvič ko sem jo dobila in vsakokrat naslednjič ... in še danes sem, nikoli se ne bom sprijaznila z njo.
Enako.

Jaz se še vedno spomnim, da sem jo dobila enkrat marca, v sedmem razredu.
Zjutraj sem vstala, šla na wc in ugotovila, da je na žalost ta nadloga doletela tudi mene. Bila sem žalostna in jezna hkrati, vzela sem okrvavljene hlačke, šla do mame in ji brez besed samo pokazala hlačke.
Dala mi je paketek svojih vložkov in mi povedala, da je to pač stvar, ki doleti vsako žensko in ne bo nič drugače, če bom jezna, žalostna ali karkoli že in da se naj s tem sprijaznim. Vem, da sem potem v šoli ves čas težila prijateljici, da mi gre vložek na živce, vsak odmor sem letela na wc in poskušala stvar poravnati tako, da bi bila čim manj moteča, ampak se kar nisem in nisem mogla navaditi. No, čez par let sem odkrila čar tamponov in od takrat naprej mi več na kraj pameti ne pade, da bi uporabila kak vložek.
Seveda mi menstruacija gre na živce še danes, ampak ko minejo močni krči, ki spremljajo njen prihod vsak mesec, se spomnim nanjo samo še takrat, ko treba menjati tampon (torej na vsaki 2, 3 ure).
Pač potrpim tistih nekaj dni.

Ful fajna tema.
V bistvu smo se prej, preden sem jo dobila, o tem pogovarjale s sošolkami v osnovni šoli, za tem me je še pa mami malo poučila.
No, dobila sem jo pa en mesec pred 12. rojstnim dnem. Blo mi je grozno, sploh nisem hotla na ulico, ker sem bla prepričana, da vsi vedo, kako je z mano, in da vsi bulijo vame. Pač tisti prvi filing. Imela sem ful močne krče že na začetku, in tud močno krvavitev, kar imam še danes. 

Neka ti Bog podari krila
neka ti nebo podari spas
da pjevaš, pjevaš svima
da zauvijek čuju tvoj glas
Toše R. I. P.
Huh ... jst sm jo dobila med poletnimi počitnicami iz 5. v 6. razred ... Bla sm pa na košarkarskem taboru v Kranjski Gori
In to s samimi fanti, samo ene par punc nas je blo ... groza
In pol nism vedla kaj naj in sm pač povedala svoji turšici za telovadbo, k je bla hvala bogu z nami in sva na hitr letele v trgovino po vložke, pol mi je pa ona tko lepo vse razložila, mislm sva se mal pogovarjali, tko da ni blo tok panike ... Vem pa da sm šla takoj na telefon in maaamiiiii a veš kaj sm dobilllaaaa
Mami pa nč jasn ...
Skratka še zdej jo sovražm, nadlogo bedno ...

In pol nism vedla kaj naj in sm pač povedala svoji turšici za telovadbo, k je bla hvala bogu z nami in sva na hitr letele v trgovino po vložke, pol mi je pa ona tko lepo vse razložila, mislm sva se mal pogovarjali, tko da ni blo tok panike ... Vem pa da sm šla takoj na telefon in maaamiiiii a veš kaj sm dobilllaaaa

Skratka še zdej jo sovražm, nadlogo bedno ...

Nosso amor é como o vento.
Năo posso vę-lo ...
... mas, posso senti-lo.
Năo posso vę-lo ...
... mas, posso senti-lo.