Prva menstruacija
Tvoja 1. mentruacija:)
Res mi je na misel pršla ta tema, ker vem kolk punc se ns je vedno bal kdaj bomo doble 1. menstruacijo, kuko bo, kako se bomo spopadle s tem...pa se mi je zdela kr zanimiva tema:)
kako ste se počutle k ste jo prvič doble, kje, kakšen je bil vaš odziv nanjo, se vam je zdela to pozitivna stvar ali negativna nova stvar u življenju....pri katerih letih...itd.
jst vem da sem bla stara 13 let, zgodl se je pa doma....plus tega sm skupi padla za cca pol minute:) navadt seje blo kr lahko, sicr so mi šli vedno na ku... vložki, zdej ko uporabljam tampone je stvar skoraj neopazna:)
mislm da je to stvar ki nas res dela ženske, čeprav je za večino ena največjih preglavic....in je prav da o tem spregovorimo odkrito.
mnenja, misli, izkušnje...dobrodošle
kako ste se počutle k ste jo prvič doble, kje, kakšen je bil vaš odziv nanjo, se vam je zdela to pozitivna stvar ali negativna nova stvar u življenju....pri katerih letih...itd.
jst vem da sem bla stara 13 let, zgodl se je pa doma....plus tega sm skupi padla za cca pol minute:) navadt seje blo kr lahko, sicr so mi šli vedno na ku... vložki, zdej ko uporabljam tampone je stvar skoraj neopazna:)
mislm da je to stvar ki nas res dela ženske, čeprav je za večino ena največjih preglavic....in je prav da o tem spregovorimo odkrito.
mnenja, misli, izkušnje...dobrodošle

dobila sem jo pri 12ih. seveda sem prej že vse vedela o tem, samo vseeno sem bila v tistem trenutku šokirana
in sem se samo zadrla "mamiiiii!!!" heh
na začetku mi je bilo zelo nerodno in se mi je zdelo, da vsi vidijo da imam vložek in da čudno hodim. no, saj lahko da so
ampak zdaj mi je pa kar fajn, sem vsakič vesela ko dobim menstruacijo - vsaj vem da ni šlo kaj narobe 

na začetku mi je bilo zelo nerodno in se mi je zdelo, da vsi vidijo da imam vložek in da čudno hodim. no, saj lahko da so

to infinity and beyond!
Am jaz mislim, da sem jo dobila pri 13 letnih, ne vem točno...vem samo, da je bilo novembra, naslednji dan po praznovanju rojstnega dneva od frenda
am odziv, ne spomim se...sem pa uporabljala vložke, kot jih še vedno, ker mi tamponi nekako niso ne vem, ne upam jih dat notr, strah me je...kr neki uglavnm
sicer pa imam menstruacijo ponavadi sam 2-3 dni tako, da ni panike. Sem pa bila vedno zelo bleda, ko sej jo dobila, nič nisem mogla, sploh prvič, sem šla kar spat, ker me je vse bolelo, tablete (lekadol) pa mi niso nič pomagale...ampak zdej mi hvala bogu lajšajo bolečine pa tudi nisem več bleda, ko jo dobim, se nit ne opazi, da sej jo dobila 

Dobila sem jo pri 12ih, 13ih in sem seveda vedela, kaj je to. Mami sem ukradla mini vložke iz omare, pa je šlo.
Spomnim se, da sem morala iti naslednji dan na teniški kamp, pa da sem mislila, da bo kaj čudno in komplicirano, pa ni bilo. Ko sem prišla nazaj, je mami videla moje hlačke (takrat mi je še ona prala obleke) pa me je poklicala v utility in bila čisto šokirana. Še danes se spomnim, kako mi je šlo njeno šokirano vedenje na živce takrat 

Js sm jo dubla dost zgodi, mislm, da sm bla stara 11,5let. Blo je polet in vem da je blo prvo, k sm si u glavi misnla: jeb**mti ma*r
vem, da sm si dala un ta debel vložek allways, k takrt unih super plus še ni blo tok tankih in vem, da me je pol u kratkih hlačah ful motu pa zdel se mi je, da vsi vidjo, da mam tisto debelo gazo u gatah
Mami pa nism povedala ene 3 mesce, doklr me ni 1x kao kr tko mal vprašala, če sm jo že dubla- itak je vedla, pa se je mogla mau neumno narest

Mami pa nism povedala ene 3 mesce, doklr me ni 1x kao kr tko mal vprašala, če sm jo že dubla- itak je vedla, pa se je mogla mau neumno narest

-
- Kofetarica
- Kontakt:
Uh ne vem tocn kok sm bla stara ampak mislm da ene 12 let. Seveda sm jo dobila na pocitnicah z mami in ji nisem upala povedat oz. ne upala ampak mi je blo nerodn...pol sm povedala sestri pa je rekla da nej povem mami..no nazadnje sm ji le povedala pa me je sam pogledala pa rekla ja no sj ves kaj pa kako..in sm bla cist sokirana, nakar sm jo pol zvecer se vprasala da kaj zdj a ne pa je rekla ja pizamo das cez hlacke z vlozkom, mi nekak to ni padl na pamet
in ja men je slo blazno na zivce k takrat so bli uni debeliiii tosamini vlozki bl na voljo kt kksni drugi, pa se nedelja je bla pa vse zaprt..tko da sm mela mamine tosama plenice, naslednji dan sm sla pa v eno trgovino tm..itaq da sm bla na pocinicah v enem mickenem kraju z eno samo stacuno in se to uno k si mogu rect da ti prnesejo stvari..kok mi je blo bad

Js sm bla stara okol 11 let se prav jo trpim že osm let? Jao..
Se pa spomnim da sem zvečer v sobi brala Lažnivo Suzi od Dese Muck. Pol pa vstanem in neki ni blo prov, pa pogledam pa kri. Ok valda sm takoj vedla kaj je. Je bla pa fora pol z mami - ona zmer okol devetih že zakomira v dnevni pred tvjem in jo grem budit in povem kaj je blo. Niti ni vstala, sam rekla je nj grem k njej po vložek pa da se bova drug dan pogovorile
Sam ne vem če sva se.. No mi je blo itak približno vse jasno tko da ni blo problema, ji nč ne zamerm, pomojm bi blo še slabš če bi me s tem nadlegvala 
Se pa spomnim da sem zvečer v sobi brala Lažnivo Suzi od Dese Muck. Pol pa vstanem in neki ni blo prov, pa pogledam pa kri. Ok valda sm takoj vedla kaj je. Je bla pa fora pol z mami - ona zmer okol devetih že zakomira v dnevni pred tvjem in jo grem budit in povem kaj je blo. Niti ni vstala, sam rekla je nj grem k njej po vložek pa da se bova drug dan pogovorile

Jaz ko sem jo dobila sem bila stara 13 let in še na tako dober datum se dobila da si bom za vedno zapomnila-na silvestrovo( ob 11 zvečer).Spomnim se da sem bla doma,igrali smo karte nakar sem mogla it na wc.Ko sem zagledla tisto kri sem predvidevala da je to menstruacija kljub temu sem se pa tako ustrašla,da se mi je kar začelo vrtet
Pol pa seveda hitro do mame,ki mi je povedla kako pa kaj..Pa sem dobla tiste debeli vložek in se je tud meni zdelo da mam plenice.Sploh zvečer ko sem šla spat,sem se čist počasi vlegla v posteljo 

-
- Sramežljivka
- Kraj: neverland
Js sm jo pa dubla nek u osmem razredu... In vem, da mi je blo grozn bad, kr sm mogla najprej fotru nekak razložit, zakaj grem sam na suhi trening (on me je usa leta u glaunem furu na trening-plavanje)
Pa vem, da me je sam uprašu, če vem kaj pa kako in sm rekla, da ja... Pa pridem na bazen in frendica prbije, da gre tut sam na telovadbo (iz istga razloga k js, seveda)... In sm bla čis hepi, da sva ble dve, kr je blo laži pol trenerju povedat 

Smell the warm and salty air... see a wave reflect a beam... stop and find a pretty shell... make it real your summer dream...
aaa, prva menstruacija
pr dvanajstih, ravn tist let smo hodil na plavanje z osnovno šolo, jz pa nism mogla it in so me vsi gledal, k da bi iz druzga planeta padla. bla sm full bl razvita kot druge, tud prva sm dobla menstruacijo v našem razredu in sm bla neki "posebnga". mene je pa skor pobral od sramu ane
pa tud doma sploh nism upala povedat, ampak pol sm le nekak. najprej sm se res ustrašla, kaj je to neki rdečga
ampak mi je pol mami razložila, da je to vse naravno za žensko 

pr dvanajstih, ravn tist let smo hodil na plavanje z osnovno šolo, jz pa nism mogla it in so me vsi gledal, k da bi iz druzga planeta padla. bla sm full bl razvita kot druge, tud prva sm dobla menstruacijo v našem razredu in sm bla neki "posebnga". mene je pa skor pobral od sramu ane

pa tud doma sploh nism upala povedat, ampak pol sm le nekak. najprej sm se res ustrašla, kaj je to neki rdečga

Re: Tvoja 1. mentruacija:)
Dobila sem jo pri 12-ih. Nisem bila presenečena, kaj šele šokirana.
O tem sem vedela veliko in tudi nekaj vložkov smo dobili v šoli. Tako da ni bilo nobenih problemov. Povedala pa tudi nisem. Šele čez nekaj dni, ko sem ponesreči umazala hlačke je tudi mami izvedela. (Že od majhnega za svoje probleme raje poskrbim sama kot pa da se drugi vmešavajo tja, kjer se jim ni treba.)