Matura [Združena tema]

Od šolanja do uresničitve karierne poti.
Zaklenjeno
wantyka
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a wantyka »

boljše mate vi, ko pa mi letos...Pimlico pa Neznosna lahkost bivanja... ti moderni romani so kar nekaj.... ker je že brat ful težko...se moraš prav malo prisilit... čeprav priznam, da Pimlico mi je skos bolj všeč :oops:
Uporabniški avatar
somebody
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a somebody »

ja, je rekla naša foksa d mamo mi ful srečo d mamo te 4, ne pa tiste dve k sta letos
nvem no, bom povedala k bom kj prebrala, sam sam d slišm cankar mi je mim
urszika
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a urszika »

Jao mene, zdele na ricu gledam naše izpitne pole od matematike in čist nč ne znam več rešt.. Ok neki bi znala, sam ti razni integrali, še vodoravno asimptoto sm pozabla kako se zračuna! Sramota! :lol:
wantyka
Komunikatorka
Komunikatorka

evo matura se uradno začenja pri meni:) upam da se bom danes kaj učila, jutri imamo namreč že prvi del inetrne ocene za zgodovino....prepoznavanje zgodovinskih virov.... :( upam da bo lahko in da ne pogrnem že zdaj na celi črti:(

drugače glede romanov...ravno danes smo na obisku imeli Milana Deklevo.... in zelo je približav ta roman nam:) in ja Pimlico je kar nekaj...ampak ta kar nekaj je skos boljši:)
laram
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a laram »

smotkica_ napisal/-a:Mi smo pa zvedli kere knjige imamo na maturi za slovo naslednje leto :pale:
Prfoksa nam je samo rekla, da se ji smilmo in, da bomo imeli res težko maturo. Imamo pa 4 knjige za predelat :?

Eh, zakaj bi se ji smilili? Pri teh knjigah dobiš vsaj neko zgodbo, ne pa kot pri teh modernih romanih, kjer je notri en kup psihologije, filozofije ... :?
Verjetno je odvisno od človeka do človeka ... naša je prav navdušena (bolj že, kot na letošnjo maturo), ker pravi, da se bo zelo lepo dalo delati za maturo. In ji povsem verjamem, ker so to kratka dela, večina tudi zanimivih. :)
choco.cat
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a choco.cat »

wantyka napisal/-a:boljše mate vi, ko pa mi letos...Pimlico pa Neznosna lahkost bivanja... ti moderni romani so kar nekaj.... ker je že brat ful težko...se moraš prav malo prisilit... čeprav priznam, da Pimlico mi je skos bolj všeč :oops:
Raje bi mela te dve kot pa tiste 4 :) Pol hitro zamešaš kakšne glavne junake pa to (vsaj jaz bi vse pomešala vrjetno)
I laugh at gilded butterflies.
choco.cat
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

urszika napisal/-a:Jao mene, zdele na ricu gledam naše izpitne pole od matematike in čist nč ne znam več rešt.. Ok neki bi znala, sam ti razni integrali, še vodoravno asimptoto sm pozabla kako se zračuna! Sramota! :lol:
Kje si to našla? Daš link?
urszika
Cosmofrik
Cosmofrik

Evo dol poscrollej pa maš predmete in klikneš in dobiš linke do lanskih pol :wink:

http://www.ric.si/splosna_matura/predmeti
Uporabniški avatar
barby*
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a barby* »

http://www.ric.si
Splošna matura, pol maš pa vse predmete pa pač izbereš tistega, ki ga rabiš. ;)
Self-respect is the fruit of discipline; the sense of dignity grows with the ability to say no to oneself.
A. J. Heschel
MoJcHyKa
Debatorica
Debatorica
Kraj: Primorska

Neprebrana objava Napisal/-a MoJcHyKa »

cotkica napisal/-a:jah GPO je pa tko, da morš res med letom dobro delat. Js sm v 1. letniku mela 3, v druge 4, v tretjem 4, v četrtem pa kaže na 5. tko, da mi temu predmetu ne bo treba veliko ponavlat. itak pa že sedaj ponavljamo. ravno zadnjič smo pisali ponavljanje za 1. letnik.

am pa sej tudi mi smo pisali ponavaljanje za 1.letnik pa zdej po počitnicah pišemo za 2.letnik, sam kaj ko se naučiš za test in konc :D pol hmali nč ne ostane v glavi... Me pa zanima, kako ste se oz. se boste učile gospodarsko poslovanje, po vprašanjih ali po starih zapiskih in knjigah?
choco.cat
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

urszika napisal/-a:Evo dol poscrollej pa maš predmete in klikneš in dobiš linke do lanskih pol :wink:

Hvala :)
platoonSLO
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a platoonSLO »

Pri maturi je bilo meni najtežja slovenščina, ostalo je blo lahko. Pri slovi je bil problematičen ustni del, ker moraš imet veliko sreče pri izbiri vprašanj. Lahko dobiš zelo zajebano ali pa zelo lahko (kot jst). Seveda moraš imeti dober dar govora, ker s tem tudi vplivaš na profesorico (boljši končni vtis).

Drugače pa se učite iz priročnikov za maturo. Kakšnih zapiskov sigurno ne rabite.
Boste vidli, da je matura v primerjavi z faksom res lahka. Na EF sem imel tako na kupu te izpite, da je blo že kr preveč. Sm je šlo :)
MoJcHyKa
Debatorica
Debatorica
Kraj: Primorska

Neprebrana objava Napisal/-a MoJcHyKa »

platoonSLO napisal/-a:Boste vidli, da je matura v primerjavi z faksom res lahka. Na EF sem imel tako na kupu te izpite, da je blo že kr preveč. Sm je šlo :)

to mi je rekla tudi prijateljica, ki je na ekonomski fakulteti, da bi takoj šla še enkrt čez maturo :D da je dosti lažje kot izpiti...sam dokler to ne gre mimo ne veš...pa je strah in trepet :?
urszika
Cosmofrik
Cosmofrik

choco.cat napisal/-a:
urszika napisal/-a:Evo dol poscrollej pa maš predmete in klikneš in dobiš linke do lanskih pol :wink:

Hvala :)

Ni kej :wink:
wantyka
Komunikatorka
Komunikatorka

choco.cat napisal/-a:
wantyka napisal/-a:boljše mate vi, ko pa mi letos...Pimlico pa Neznosna lahkost bivanja... ti moderni romani so kar nekaj.... ker je že brat ful težko...se moraš prav malo prisilit... čeprav priznam, da Pimlico mi je skos bolj všeč :oops:
Raje bi mela te dve kot pa tiste 4 :) Pol hitro zamešaš kakšne glavne junake pa to (vsaj jaz bi vse pomešala vrjetno)

prej tukaj zamešaš vsebino, ker je tak čudna:) probaj prebrat:) ker dobesedno rabiš leksikon zraven če hočeš razumet vse:) in še kako knjigo:)
sicer pa teh 4ih knjig nisem brala, ampak kar je govorila naša profesorica pr slovenščini imate kar srečo:)
Zaklenjeno