Kontaktne leče
Jst mam pa eno vprašanje glede barvnih leč. Zanima me katere barvne lečke res spremenijo barvo (zdej mam rjave - imela bi pa zelene...samo, da nebi zgledale preveč umetne)
Prav tako sm slišala, da naj bi barvne leče bile ful slabe oz. da naj bi večale dioptrijo ob rednem nošenju - katera kaj ve o tem??
Prav tako sm slišala, da naj bi barvne leče bile ful slabe oz. da naj bi večale dioptrijo ob rednem nošenju - katera kaj ve o tem??
Somebody save me
I don't care how you do it
Just save, save me
Come on
I've been waiting for you
Just save, save me
Come on
inchy84 napisal/-a:Jst mam pa eno vprašanje glede barvnih leč. Zanima me katere barvne lečke res spremenijo barvo (zdej mam rjave - imela bi pa zelene...samo, da nebi zgledale preveč umetne)
Lej, inch, jaz nosim lečke Focus Visitint Monthly (Ciba Vision) že skor deset let.. Več al manj sem mela barvne (zelene), pa se mi dioptrija ni nč poslabšala. Ah, ne - lažem, se mi je na eni očki za 0,25 sam to je normalno, glede na to da sem kratkovidna.
Zdej, te lečke naj ne bi ble tok močno obarvane. Jaz mam drgač plave oke, in ko sem mela zelene mi jih je lepo obarval, na soncu mogoče že skor preveč spookie zeleno

Jaz ti svetujem da greš h optiku, pa tm probaš več vrst lečk in boš vidla kere ti bojo prekrile tvojo rjavo barvo. Jaz hodim v Zagorje h Ireni (Optika Optikus) in sem ful zadovoljna. Pa vedno mi da gratis kakšno tekočino za leče

edit: pa men se zdi da zelene niso ble preveč umetne (sem kr dost folka nahecala da je to moja naravna barva

Spet jst ... ponovno mam eno vprašanje
Tiste, ki nosite mesečne lečke ... a se držite točnega datuma za menjavo lečk. Nap. 17.2. ste odprle lečke po takem bi mogle 17.3. odpreti nove ?
Ali greste kdaj čez datum ... ?

Tiste, ki nosite mesečne lečke ... a se držite točnega datuma za menjavo lečk. Nap. 17.2. ste odprle lečke po takem bi mogle 17.3. odpreti nove ?
Ali greste kdaj čez datum ... ?
Somebody save me
Just save, save me
Come on
Just save, save me
Come on
Jst jih tudi ne nosim skos ... med tednom ja ... med vikendom pa poredko. K mogla bi jih menjat 17.2. sam men se zdijo še čist vredu ... tko da mam še vedno iste
Kako pa pravzaprav veš, da niso več dobre oz. da je čas, da jih zamenjaš??
Kako pa pravzaprav veš, da niso več dobre oz. da je čas, da jih zamenjaš??
Somebody save me
Just save, save me
Come on
Just save, save me
Come on
Men se začnejo hitrej sušit, oz. jih hitreje začutim (ker mam drugač tut kr dost občutljive oči in recimo v močno klimatiziranih prostorih mi jih čist zasuši,...).
Al pa recimo mal bl pekoč občutek, ko si jih dam ven, kot ponavadi. Kukr da začutš večje olajšanje nekak...
Tko je pr men. Sam pr enih pa recimo ni nč takih znakov, se jim niti ne sušijo leče in jih lah nosjo non-stop po 16 ur na dan, kar pri meni pač ne gre.
Probi ocenit pač stvar sama pri sebi, glede na tvojo občutljivost oz. neobčutljivost...
Al pa recimo mal bl pekoč občutek, ko si jih dam ven, kot ponavadi. Kukr da začutš večje olajšanje nekak...
Tko je pr men. Sam pr enih pa recimo ni nč takih znakov, se jim niti ne sušijo leče in jih lah nosjo non-stop po 16 ur na dan, kar pri meni pač ne gre.
Probi ocenit pač stvar sama pri sebi, glede na tvojo občutljivost oz. neobčutljivost...

inchy84 napisal/-a:Kako pa pravzaprav veš, da niso več dobre oz. da je čas, da jih zamenjaš??
Mene ponavadi glava začne bolet pogosteje če preveč podaljšam. Pa kolegica mi je isto rekla da se ji to dogaja.
Neka ti Bog podari krila
neka ti nebo podari spas
da pjevaš, pjevaš svima
da zauvijek čuju tvoj glas
Toše R. I. P.
buffy-ann napisal/-a:inchy84 napisal/-a:Kako pa pravzaprav veš, da niso več dobre oz. da je čas, da jih zamenjaš??
Mene ponavadi glava začne bolet pogosteje če preveč podaljšam. Pa kolegica mi je isto rekla da se ji to dogaja.
Mene tudi