Kontaktne leče

Za dušo in telo.
Odgovori
mily
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a mily »

Pomoje lahko takoj začneš z lečkami. No sej itak boš tudi očala rabla, sploh na začetku, predno se oko navadi na lečko. Pa tudi kasneje je fajn, če si zvečer malo dlje brez lečk, da se oči spočijejo. Sej ti bo itak on svetoval kako pa kej :wink:
inchy84
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Trbovlje

Neprebrana objava Napisal/-a inchy84 »

Jst mam pa eno vprašanje glede barvnih leč. Zanima me katere barvne lečke res spremenijo barvo (zdej mam rjave - imela bi pa zelene...samo, da nebi zgledale preveč umetne)

Prav tako sm slišala, da naj bi barvne leče bile ful slabe oz. da naj bi večale dioptrijo ob rednem nošenju - katera kaj ve o tem??
Somebody save me
I don't care how you do it
Just save, save me
Come on
I've been waiting for you
Uporabniški avatar
Sookie
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: ČrniRevirji

Neprebrana objava Napisal/-a Sookie »

inchy84 napisal/-a:Jst mam pa eno vprašanje glede barvnih leč. Zanima me katere barvne lečke res spremenijo barvo (zdej mam rjave - imela bi pa zelene...samo, da nebi zgledale preveč umetne)

Prav tako sm slišala, da naj bi barvne leče bile ful slabe oz. da naj bi večale dioptrijo ob rednem nošenju - katera kaj ve o tem??

Lej, inch, jaz nosim lečke Focus Visitint Monthly (Ciba Vision) že skor deset let.. Več al manj sem mela barvne (zelene), pa se mi dioptrija ni nč poslabšala. Ah, ne - lažem, se mi je na eni očki za 0,25 sam to je normalno, glede na to da sem kratkovidna.
Zdej, te lečke naj ne bi ble tok močno obarvane. Jaz mam drgač plave oke, in ko sem mela zelene mi jih je lepo obarval, na soncu mogoče že skor preveč spookie zeleno :)
Jaz ti svetujem da greš h optiku, pa tm probaš več vrst lečk in boš vidla kere ti bojo prekrile tvojo rjavo barvo. Jaz hodim v Zagorje h Ireni (Optika Optikus) in sem ful zadovoljna. Pa vedno mi da gratis kakšno tekočino za leče :)
Slika

edit: pa men se zdi da zelene niso ble preveč umetne (sem kr dost folka nahecala da je to moja naravna barva :twisted: )
inchy84
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Spet jst ... ponovno mam eno vprašanje :D
Tiste, ki nosite mesečne lečke ... a se držite točnega datuma za menjavo lečk. Nap. 17.2. ste odprle lečke po takem bi mogle 17.3. odpreti nove ?

Ali greste kdaj čez datum ... ?
Somebody save me
Just save, save me
Come on
mily
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a mily »

Jst se kukrtuk držim. Največ en teden sem jih mela dlje.
Kika
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a Kika »

Jst pa grem čist po filingu. Itak jih ne nosim vsak dan in jih zamenjam takrat, ko začutim, da ni več to to. Ponavad jih mam kakšen mesec pa pol.
inchy84
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Jst jih tudi ne nosim skos ... med tednom ja ... med vikendom pa poredko. K mogla bi jih menjat 17.2. sam men se zdijo še čist vredu ... tko da mam še vedno iste

Kako pa pravzaprav veš, da niso več dobre oz. da je čas, da jih zamenjaš??
Somebody save me
Just save, save me
Come on
Kika
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Men se začnejo hitrej sušit, oz. jih hitreje začutim (ker mam drugač tut kr dost občutljive oči in recimo v močno klimatiziranih prostorih mi jih čist zasuši,...).

Al pa recimo mal bl pekoč občutek, ko si jih dam ven, kot ponavadi. Kukr da začutš večje olajšanje nekak...

Tko je pr men. Sam pr enih pa recimo ni nč takih znakov, se jim niti ne sušijo leče in jih lah nosjo non-stop po 16 ur na dan, kar pri meni pač ne gre.

Probi ocenit pač stvar sama pri sebi, glede na tvojo občutljivost oz. neobčutljivost... :)
jokica
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: za 9 gorami

Neprebrana objava Napisal/-a jokica »

jest jih mam lahk brez problema notr tud po ene 14 ur... če nism skoz pod klimo... drugač, pa resnično nimam težav z nošenjem leč
Zakaj moški ne vrjamejo ženskam?
Kdo bi vrjel človeku, ki krvavi vsak mesec pa ne umre
Uporabniški avatar
BLUBABY
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a BLUBABY »

A ima mogoče ktera izmed vas dnevne lečke?Zanima me ali jih moram nujno ko jih dam vn, vrči stran, četudi sem jih nosila npr. tisti dan samo dve ure?Sm že brala navodila, pa nč ne piše..mogoče ktera ve? :wink:
Uporabniški avatar
rinca
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a rinca »

pomoje ni ravno nujno, ni pa priporočljivo to skoz delat. aja, pa lečKe NI beseda :wall:
Blue-eyed boy meets a brown-eyed girl.
Uporabniški avatar
BLUBABY
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a BLUBABY »

rinca napisal/-a:pomoje ni ravno nujno, ni pa priporočljivo to skoz delat. aja, pa lečKe NI beseda :wall:

Oki...hvala :wink: ..aja pa Lečke JE beseda, sicer pomanjševalnica ampak vseeno.. :P
Uporabniški avatar
rinca
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a rinca »

sej vem...ampak men gre ful na živce :wink:
Blue-eyed boy meets a brown-eyed girl.
buffy-ann
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a buffy-ann »

inchy84 napisal/-a:Kako pa pravzaprav veš, da niso več dobre oz. da je čas, da jih zamenjaš??

Mene ponavadi glava začne bolet pogosteje če preveč podaljšam. Pa kolegica mi je isto rekla da se ji to dogaja.

Neka ti Bog podari krila
neka ti nebo podari spas
da pjevaš, pjevaš svima
da zauvijek čuju tvoj glas

Toše R. I. P.

Kika
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

buffy-ann napisal/-a:
inchy84 napisal/-a:Kako pa pravzaprav veš, da niso več dobre oz. da je čas, da jih zamenjaš??

Mene ponavadi glava začne bolet pogosteje če preveč podaljšam. Pa kolegica mi je isto rekla da se ji to dogaja.

Mene tudi :) Je pa res, da me tut, če jih mam predolgo not al pa če se ne vlažijo dobr (kar je tut ponavad posledica dolgega nošenja).
Odgovori