Glede na vse dokumentarce ki sem jih gledala na to temo in par knjig ki sem jih na hitro preletela, sem skorajda prepričana da so američani, in nihče drug, imeli prste v vmes pri tem napadu. Za tiste tisoče mrtvih pa se jim takorekoč jeb*, saj so američani pripravljeni sesut cel planet, če jim je v cilju doseči svoje interese.
Vendar prepričana pa sem, da se bo enkrat zvedlo vse. Vse enkrat pride na plano. In stvari so bolj enostavne kot jih prikazujejo na TV-ju, politični komentatorji, in še kaki pisci kompliciranih zarot. Mam tudi občutek, da Bush sploh ne ve kdo je v resnici kriv... njega usmerjajo drugi... on je le marjoneta.
Ameriški vladi očitno dobro uspeva prikrivanje resnice (oz. resnic). Po njihovem mnenju so za vse krivi islamski skrajneži in njihova organizacija Al Kaida. ZDA na vsake toliko časa objavijo novo stopnjo nevarnosti terorističnega napada, vedno na podlagi verodostojnih podatkov CIE. Da ne govorim o tem, da je nadaljne raziskovanje o 11. septembru s strani ameriških oblasti celo ovirano. Prvo vprašanje je, zakaj sta se "dvojčka zrušila vase". Požar nebotičnika v Madridu je eden zadnjih dokazov, da tudi po nekajdnevnem požaru jeklena konstrukcija ne popusti. Dvojčka sta se zrušila v stilu implozije ki se vrši vodeno (kot je že Frenkie v uvodnem postu napisala).
Veličina tragedije ob zrušitvi dvojčkov je povsem "zakrila" še eno rušenje, zopet samo vase, in to stavbe št. 7 v kompleksu WTC-ja, v katero
se ni zaletelo nobeno letalo, na katero ni padel nobeden del letala, ne deli stavb dvojčkov. Pa vendar je bil opažen in fotografiran požar v tej stavbi in to v spodnjih nadstropjih še pred zrušitvijo dvojčkov. Še nekaj je vprašanj, ki nimajo odgovora saj jih tudi nihče, hote ali nehote ni postavil uradnim raziskovalcem. Če pa že, so odgovori neprepričljivi. Pa še videnje laika in njegovo razmišljanje. Verjetno ste videli slike "Ground zero" oz. jame, ki je ostala po očiščenju ruševin. Fotografija ali pa TV posnetek ne prikaže realne veličine te jame - predvsem globine. Dvojčka sta stala praktično na stebrih, kajti v podzemlju je bilo nekaj nadstropij garaž, nakupovalni center, podzemna železnica itd. V primeru da bi se iz kateregakoli razloga porušilo statično ravnotežje enega ali obeh nebotičnikov je zaradi višine obeh obstojala možnost, da se eden ali oba nagneta in zrušita. Koliko stavb v okolici bi pokopala? Koliko ljudi?
Zadeva danes praktično še bolj smrdi kot tistega dne ko je bil napad izpeljan.
- The masters of september 11th
- 9/11
- Answers for the 9/11
- The Basic Questions of 9/11