Metoda umika ala coitus interruptus

Zadovolj(e)n/a v postelji.
Odgovori

Ali ste že kdaj prakticirale metodo umika ?

Ne
169
44%
Da, uspešno
195
51%
Da, neuspešno
18
5%

Skupaj glasov: 382

LARIKA
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a LARIKA »

Midva vedno sexava po tej metodi. Kondoma ne marava, tabletk jaz nočem in do sedaj je bila vedno uspešna :D. Ne paziva na varne in nevarne dneve. Pač sexava ko nama paše. Zaenkrat se je pokazala kot uspešna :D. Je pa vprašanje časa hehe kdaj bo zatajila. O.K. če bo pač zatajila se niti ne bova preveč sekirala, ker stara sva dovolj, je pa itak želja po naraščaju vsak dan večja.
Ženske moramo biti lepe, da nas moški ljubijo, in neumne, da lahko ljubimo njih.
Coco Chanel
Uporabniški avatar
brunett
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a brunett »

Js nisem nikoli igrala te igre na "srečo".
Tabletke ali kondom, rajši kot pa da bi mogla delat splav...
..::never make somebody your everything, cause when he's gone you've got nothing::..
Applebitecc
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a Applebitecc »

Midva to delava že ene 6 let, pa nikol ni blo čist nobene panike. :D
Zdej ne vem al mava probleme, da je kater slabo ploden, al pa sam obvladava, :lol:
Sporočim potem, ko se bova spravila h delanju naraščaja. :wink:
thaly
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a thaly »

Mene ta metoda zanima zato kr slabo prenašam tabletke in kondome tudi.

Pri tabletkah se počutm drugače, libido mi pade, vlažnost vagine mi ZELO pade, depresivna sm, jezik se mi zapleta... poleg tega se zavedam dolgoročnega vpliva KT, recimo na trombozo in raka (če preberete navodila za logest recimo, piše da uporabnice logesta imajo še po DESETIH letih prenehanja jemanja večjo možnost za raka na dojki.. to pove kako močne so dejansko KT.. ) zato če bi se le dalo ne uporabljala.

S kondomi je tako da sem nekako zelo občutljiva na plastiko, že takoj po začetku odnosa me začne pečt in mi sploh ni več do seksa,,.. če uporabm lubrikant je sicer malo bolše samo vseen .. it sux. Poleg tega so mi kondomi že zatajili (počil je) in sem mogla vzet postkoitalno zaščito- morning pillse.

Zato pač malo raziskujem še druge metode in če obstaja katera alternativa, zakaj ne...

Nekaj razmišljam sedaj mogoče o varianti metoda umika ob varnih dnevih in uporaba ultra tankega kondoma ob nevarnih dnevih s tem da tudi tako da bi zunaj mene končal.
Uporabniški avatar
Maychy
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Se selim...

Neprebrana objava Napisal/-a Maychy »

thaly napisal/-a:... (če preberete navodila za logest recimo, piše da uporabnice logesta imajo še po DESETIH letih prenehanja jemanja večjo možnost za raka na dojki.. to pove kako močne so dejansko KT.. )

Tega sploh NE piše. Piše zgolj, da je bil odstotek žensk, ki so bile diagnozirane z rakom na dojki nekoliko višji pri tistih, ki so jemale tabletke. In da ta razlika izgine po 10ih letih jemanja. Nato pa je še navedeno, da NI dokazano, da se to zgodi zaradi jemanja tabletk, ampak je možno tudi, da so te ženske večkrat prišle na pregled in so tako tudi raka večkrat odkrili bolj zgodaj. To samo toliko v pojasnilo, da ne bo kake panike. Napisano si pa lahko razlagaš tako, ali pa tako. :?

Thaly, jaz bi rekla, da če ti tako tabletke kot kondomi ne ustrezajo, potem res nimaš neke velike izbire. Druge metode (med njimi tudi prekinjen odnos) so pač manj zanesljive. Priporočala pa bi ti, da se pogovoriš z ginekologinjo, da ti da mogoče še kak nasvet. Pa čim bolj mirne živce pri uporabi metode umika ti želim.
--- Evil Is Just A Point Of View ---

--- Don't tell me the sky is the limit, there are footprints on the moon! ---
Uporabniški avatar
ela85
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: na lepem
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a ela85 »

glasovala sem za DA, USPEŠNO.

vsaj zaenkrat je bilo tak. na to nisem ravno ponosna, ampak trenutno je tak. sem dolgo bila na tabletah, zdaj pa skoraj eno leto že s kondomom ali pa brez - na srečo. saj ne rečem, da pogosto brez zaščite, ampak ko zmanjka, pač zmanjka...
Uporabniški avatar
metuljčica*
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a metuljčica* »

še nikoli, ker sem prevelik ''ziheraš''. čeprav sva zdaj že oba dovolj stara in otrok nikakor ne bi bil več odveč.
sem pa tudi jaz opazila, da po tabletkah libido pade...
Uporabniški avatar
nutella
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Trbovlje

Neprebrana objava Napisal/-a nutella »

Nikoli. In tut ne mislim. Tabletke in pika.
Never pick a fight with an ugly person, they've got nothing to loose.
meli c
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: kranj

Neprebrana objava Napisal/-a meli c »

do pred enega meseca sem uporablajala to metodo, in sicer uspesno,poj so mi pa kolegice tolk "strašile" da sm začela tabletke jemat. bomo vidl, kako se bom počutla...
@smrketka@
Debatorica
Debatorica
Kraj: ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a @smrketka@ »

midva tega ne prakticirava k se nama zdi ta metoda zlo neodgovorna. k še zmerej gre lahko kej narobe, nikol ne morš rečt da je to za zih. in ne bi rada nč tvegala.k nekak nama trenutno še ni do tega da bi se kej zalomilo in če je glih tko, tud sex pač premakneva.k res nočeva tvegat, pa tud če je tveganje minimalno
Palčica_
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Palčica_ »

Midva prakticirava to metodo...zaenkrat uspešno. Sva pa uporabljala tudi kondom vendar malokrat (ni isti filing), pa tabletke (preveč stanskih učinkov), ...no sedaj pa greva eno postajo prej dol :D
Uporabniški avatar
ice-red
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: primorska

Neprebrana objava Napisal/-a ice-red »

jest tud nism za to metodo, pa tud če bi bla sila. pa rejši nebi. ka to ma lahko take posledice. :cry: sem kr za tablete al pa kondom.
gaby_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a gaby_ »

samo enkrat in nikoli več. je mene preveč strah (pa tudi njemu ni lih vseeno). bova raje na tabletkah + kondomu. :cool: sva še premlada, da bi karkoli zibala. :?
“Fashion does not only exists in dresses;
fashion is in the air, it is brought in by the wind,
one feels it coming, breathes it in,
it is in the sky and on the pavement,
it depends on ideas, customs, and happenings” - Coco Chanel
Anona
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Anona »

No, jaz sem ena tistih, k se jim je ponesrečilo z metodo umika. Ene 7 mesecev je blo uspešno, pol se je pa zgodilo. Pa sem pol pač splavila, ker ni blo šans, da bi mela otroka. Pa se je izkazalo za še kako pravilno odločitev. V glavnem metoda ni zihr.
Ni vse zlato, kar se sveti.
muffin
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a muffin »

Nikol ne bi prakticirala kej tko neodgovornga :?
Odgovori