Menstruacija-žensko prekletstvo
-
- Kofetarica
- Kontakt:
-
- Kofetarica
- Kraj: okolica Ljubljane
Ja, jaz sem jih dobila vsakič, ko se mi je ciklus spet zaustavil oz. sem jih jemala praktično štiri leta vsakič pred mentruacijo, ker se mi brez tablet sploh ni sprožila, jemala pa sem 2 na dan.BIBI21 napisal/-a:Meni je pa ginekologinja predpisala tablete Dabroston, kot sredstvo za vzpostavitev ponovnega ciklusa. Jih je mogoče že katera jemala ali pa kaj podobnega?
Namreč vzeti moram 3/dan, kar se meni zdi preveč in ne vem kaj naj...
Tako je še sedaj .... če je ne dobim par mesecev, dobim spet Dabroston, da mi jo sproži .... to so v bistvu tablete za uravnavanje ciklusa, pomojem no.
-
- Kofetarica
-
- Debatorica
- Kraj: ljubljana
Snow flake napisal/-a:Ja, jaz sem jih dobila vsakič, ko se mi je ciklus spet zaustavil oz. sem jih jemala praktično štiri leta vsakič pred mentruacijo, ker se mi brez tablet sploh ni sprožila, jemala pa sem 2 na dan.
Tako je še sedaj .... če je ne dobim par mesecev, dobim spet Dabroston, da mi jo sproži .... to so v bistvu tablete za uravnavanje ciklusa, pomojem no.
ja a pa je to čist kul da si tko jemala te tabletke, pa tolk let. k to se mi pa res nenavadno zdi, da sploh nis dobla menstruacije brez tega. al so ti rekl da nimaš tega hormona k jo sproži, mislm al kej veš kaj je blo narobe da je nis dobla brez teh tablet
-
- Kofetarica
ne vem, kaj je bilo narobe, sigurno težave z jajčniki in delovanjem hormonov, da je nisem dobila, ampak res je bilo pa par let tako, da sem jo dobila samo s tabletami
to ziher ni v redu - ne zato, ker se menstruacija ne sproži in ne zato, ker gre toliko rablet čez telo
se pa matram z neplodnostjo in imam policistične jajčnike, to je pa sigurno povezano z nepravilnim ciklusom, ker hormonsko ravnovesje ni pravo in vpliva na vse, kar se dogaja v telesu
to ziher ni v redu - ne zato, ker se menstruacija ne sproži in ne zato, ker gre toliko rablet čez telo
se pa matram z neplodnostjo in imam policistične jajčnike, to je pa sigurno povezano z nepravilnim ciklusom, ker hormonsko ravnovesje ni pravo in vpliva na vse, kar se dogaja v telesu
Čimvečji?
Pravazprav mam dost močno krvavitev, uporabljam OB normal. Pa me je strah, da bo kaj skoz priteklo.
Nočem ravno met kakega "fleka" na kopalkah.
Ampak če vi pravite, da ga ne bo, vas držim za besedo
.
Sicer pa upam, da bo do petka postala čisto šibka in bom lahko mela majhne tampone not.

Ampak če vi pravite, da ga ne bo, vas držim za besedo

Sicer pa upam, da bo do petka postala čisto šibka in bom lahko mela majhne tampone not.
"Don't part with your illusions. When they are gone you may still exist, but you have ceased to live.”
~ Mark Twain
~ Mark Twain
Že malo več kot dva tedna mi zamuja menstruacija. Čisto redne, na dan natančno, nisem imela nikoli, ampak toliko časa
Kontracepcijskih tablet namreč ne jemljem več. Čist panična sem naredila test za nosečnost, čeprav sem bila skoraj prepričana, da nisem noseča. Bil je negativen, hvala bogu. Zdej pa ne vem kaj bi bil vzrok tega, res pa je, da me je malo "ščipalo" v jajčnikih kakšna dva ni. Ne bi rada pretiravala in letela h ginekologu takoj 

skinny napisal/-a:Nočem ravno met kakega "fleka" na kopalkah.
Fleka ravno ne bo, ce bos v vodi. Zna pa pritecti kaksen roza curek po nogi

Mene bo tale M zdaj unicila, pa je se sploh nisem dobila

And I''ll take you for who you are
If you take me for everything
I''ll do it all over again...
If you take me for everything
I''ll do it all over again...