Matura [Združena tema]

Od šolanja do uresničitve karierne poti.
Zaklenjeno
smotkA
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a smotkA »

Ma ne morte se že zdej začet učit za maturo no ... :razz: Je še časa dovolj.
Najbolj se sekiram zarad matematike, ker je res nimam blage veze, pa zgodovine se mi zihr ne bo dal kej ful učit tistih 10 tem, tko da ne bom tolk dobr nardila, kot bi hotla... Itak en rabim neki blazno velik pik, tko da se niti ne sekiram.
Socilogija, slovenščina in angleščina pa bodo že. :D
E una vita sola non pu bastare,
per dimenticare una storia che vale,
dei tuoi occhi che mi stanno guardare, non dimenticare ...
Uporabniški avatar
tmis_
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a tmis_ »

--
Zadnjič spremenil tmis_, dne 05. Feb. 2009 11:19, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
miikena
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a miikena »

Ja mene je tut mate najbl strah. K nimam filinga, kok znam oziroma mam filing, da ne znam nič.
Sploh k kak veleumen sošolc prvleče vprašanja iz interneta, k se jih še prfoksu ne da reševat, k bi si mogu cajt vzet, jz se pa pol itak ne trudm več napenjat možganov, da bi mi blo jasn, kaj bi sploh radi.
Tko da če mi bo le ratal (ampak kukr sm butl, mi ne bo, ker skoz sam pravim, kaj bom, pa pol vsak dan, vikend prebluzim, če se le da) , si bom probala mal mate pred poskusno maturo pogledat. Bomo videli.

Drgač pa za dojčo me je še mal strah, k ful ne delam sproti, mogla bi pa na polno .. Sam dobr, bo že.

Ostalo pa eh, bomo že sfural. :)
Listen to the energy within. Go confidently in the direction of your dreams. Live the life you've imagined!
estrella19
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Novo mesto

Neprebrana objava Napisal/-a estrella19 »

js sm mela lani maturo. začela sm se učit med po prvomajskih praznikih. mi smo mel takoj po praznikih že esej pol pa konc maja mislm da matematko najprej. to sm se največ učila, za ostalo pol umes zmanjka časa, ker maš dost natrpano. torej priporočam da si piflarije pogledate že par tednov prej :razz: drgač sm mela sociologijo pa geografijo na maturi pa anglo višji nivo..najmanj sm se učila sociologije, ker smo ful čez leto sproti delal. angla mi je bla najlažja - reševala sem stare pole par dni prej. matematka je bla lani res čist u izi - js sm mela u tretjem letniku enkrat celo opomin --> čisti antitalent!, na maturi sm pa za 3 % zgrešila 5. :eek: uglavnm..geografije je bale, zmanjkal časa, slovenščina pa..mi leži, tko da nisem preveč časa porabila zanjo. sm pa v glavnem reševala pole. ratal mi je 28 pik :D

matura = u izi, samo začnite se učit kakšen mesec prej, da dobr razporedite na 5 predmetov:P moj predlog..
wantyka
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a wantyka »

mene pa matura čaka letos.... najbolj pa me skrbi izbirni...zgodovina...ker je res ogromno vsega....sociologija niti ne, matematika malo mogoče, ang pa slo pa sploh ne...
ampak zgodovina...mi je kar malo žal :?
smotkA
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a smotkA »

Men je isto za zgodlo žou, da sm jo vzela. Pa sploh ne tolk zarad količine snovi al pa težavnosti, ampak čist samo zarad moje lenobe, ker vem da se bom učila en teden prej, še to ne verjamem ... Tolk stvari se pa ne morš v enem tednu naučit + še 4 predmete zraven.
No, bom že. :D
E una vita sola non pu bastare,
per dimenticare una storia che vale,
dei tuoi occhi che mi stanno guardare, non dimenticare ...
wantyka
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a wantyka »

jaz se prpravljam tak kaki mesec da bi se lotila učit....ma zgleda da mi ne bo uspelo do kakega tedna pred maturo :roll: najraj bi tepla samo sebe, ker se ne morem in ne morem spravit
Uporabniški avatar
miikena
Cosmofrik
Cosmofrik

Isti razlog pr men pa dojči (k pr vas pa zgodli). K se mi enostavno ne rata prpravt do tega, da bi sproti delala. Pol naokoncu nadoknadit vseskupi je pa mal težko.
Ampak .. Recimo da sm smarty :angel:, sej bo šlo. :? :)

Btw: še tri mesce pa 19 dni :D (do konca pouka)
Listen to the energy within. Go confidently in the direction of your dreams. Live the life you've imagined!
legally blonde
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a legally blonde »

miikena napisal/-a:Ja mene je tut mate najbl strah. K nimam filinga, kok znam oziroma mam filing, da ne znam nič.
Sploh k kak veleumen sošolc prvleče vprašanja iz interneta, k se jih še prfoksu ne da reševat, k bi si mogu cajt vzet, jz se pa pol itak ne trudm več napenjat možganov, da bi mi blo jasn, kaj bi sploh radi.
Tko da če mi bo le ratal (ampak kukr sm butl, mi ne bo, ker skoz sam pravim, kaj bom, pa pol vsak dan, vikend prebluzim, če se le da) , si bom probala mal mate pred poskusno maturo pogledat. Bomo videli.

miikena: res se ne sekerat zarad mate k je res lahka, osnovni nivo je prou smesn. K smo mi lani odprl polo je ceu razred padu u smeh, ker je bla prva naloga taka:

1 _ 5 _ 9 _ 13
d=_

vpise manjkajoce stevilke in ugotovi d (razmerja pac)
in smo mel tri take primere :roll:

Mogoce sta ble 2 naloge od 12 mal bl za premislt, sam res lahko no.

Vecina ns je sla po pou ure vn, ceprou smo mel velik vec casa.
Visji nivo mors pa ze kej znat, sam ni nc tazga, kar ne bi delal. Js sicer nism mela vasga prfoksa, sam visji nivo ni biu dost tezji od nasih testov u soli.
Mahagonij
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: LJ

Neprebrana objava Napisal/-a Mahagonij »

Eh ne rabite se ze zdej ucit. Jst sm edin za slovo par dni porabu ker je velik enih del. Ostalo mi je bilo bl dzabe. Mata, angla en dan. Gefa in fizika en dan skupi. In pod en dan mislim 4 ure. Uni k bi se rabl ze zdej ucit, ne vem kako vam bo slo na faksu, ker je dosti tezje.
Men and women agree on one thing: they both distrust women.
***Ally***
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Maribor

Neprebrana objava Napisal/-a ***Ally*** »

^^ se strinjam da se je za izpit dosti težje pripravit kot za maturo

ampak je to bolj kot ne enkratna šansa, tako da se splača potrudit

Jaz sem se zelo malo učila matematiko in angleščino, pogledala sem si pač vsa pravila pa rešla stare mature. Matematika je bla dosti lažja od naših testov in tudi tistim ki so meli ful probleme je vredu šla.
Za izbirne sem mela sociologijo in umetnost, to smo tak ful delali čez leto, tako da sem že dosti znala, edino za soc. mi je vzelo kar nekaj časa, pa še pol se mi je zdelo da ful premalo znam.
Edino za slovenščino mi je zmanjkalo časa. Za slovnico najprej nisem vedela kaj naj se učim, ker smo meli ful malo tega pri pouku, književnost pa sem se učila samo med pisnimi in ustnimi, pa mi je na koncu že krepko zmanjkovalo časa, ker je res ful nekih del.
No na koncu mi je vredu uspelo in sem bla zelo zadovoljna, edino slovenščina je bla bolj bad in mi je žal da ji nisem posvetila več časa.
Houd de wereld tegen
Uporabniški avatar
miikena
Cosmofrik
Cosmofrik

Hehe, legally, hvala za tolažbo. ;)
Ma sej na en način se ne sekiram sploh, k vem, da ni krize .. Sam po drugi strani mam pa pr tej mati še vseen filing, da bo joj (zato k nisem nikol nč sproti delala - razen vmes kšnga obdobja, k sm se nekak naterala, da sm kake 2tedna clo kšno nalogo za sprot nardila -, ampak je blo vedno uno, zadn dan pred testom šla enkrat čez zapiske/kopije, smo odpisal in je blo to to .. in mam filing, da mam take luknje v glavi, da kriza). Sej k bom začela mal migat pa mi bo ratal kako polo mal pregledat, bo verjetn boljš.
:)
°tanchyka°
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a °tanchyka° »

ni mi jasn kako se bom naučila gpo za vsa 4leta.. res ne.. :x
Sherry
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Sherry »

gpo?
°tanchyka°
Komunikatorka