Metoda umika ala coitus interruptus
-
- Sramežljivka
- Kraj: povsod malo...
midva skoz uporabljava tole metodo umikanja... in se mi zdi kar ok! vem, da bi kot 'intelektualka' morala dobro vedet, da se malo igram in me je občasno strah posledic... ampak, then again, mi tabletke niso všeč, kondomi še manj... nasploh pa se mi zdi da ljudje mal pretiravajo s strašenjem s to neželjeno nosečnostjo in se mi zdi, da ne obstaja tako velika možnost zanositve (s to metodo + da malo preračunaš kdaj ovuliraš)!!!!
večji problem so spolno prenosljive bolezni...
večji problem so spolno prenosljive bolezni...
...if it hurts, it's probably worth it...
To metodo sem prekticirala preden sem začela jemati tabletke. Je pa res, da je v zraku veliko nesproščenosti - jaz sem si ves čas dopovedovala, da nisem noseča (hja, miselne mantre). Ko pa enkrat ene 40 dni (!!) nisem imela menstruacije, sem šla pa kupit test za ugotavljanje nosečnosti. Rezultat je bil negativen.
Zdaj jemljem kontracepcijske tablete, zato partner doživi izliv v meni in ne več zunaj. metodo "pazi" uporabljaava le takrat, ko jemljem kakšna druga zdravila (na primer antibiotike), ki lahko zmanjšajo zanesljivost kontracepcijskih tablet.
Zdaj jemljem kontracepcijske tablete, zato partner doživi izliv v meni in ne več zunaj. metodo "pazi" uporabljaava le takrat, ko jemljem kakšna druga zdravila (na primer antibiotike), ki lahko zmanjšajo zanesljivost kontracepcijskih tablet.
Midva sva metodo CI uporabljala khmm... skoraj deset let, (občasno so bile v igri tudi tabletke - mogoče vsega skupaj pol leta).
Menim da je metoda umika (CI), lahko resnično varna. Seveda ob dejstvu, da partnerja zaupata sama vase in eden drugemu ali po domače rečeno, da vesta kaj delata.
Seveda pa zagovarjam stališče, da se naj predvsem mladi in tisti, ki radi eksperimentirajo z menjavanjem partnerjev, še dodatno zaščitijo.
Menim da je metoda umika (CI), lahko resnično varna. Seveda ob dejstvu, da partnerja zaupata sama vase in eden drugemu ali po domače rečeno, da vesta kaj delata.
Seveda pa zagovarjam stališče, da se naj predvsem mladi in tisti, ki radi eksperimentirajo z menjavanjem partnerjev, še dodatno zaščitijo.
če se zavedaš kaj počneš..in si pripravljen nositi posledice...potem je to ok...
če vse to nisi pripravljen...je tako početje neodgovorno..
če vse to nisi pripravljen...je tako početje neodgovorno..
Zadnjič spremenil astra_mb, dne 26. Apr. 2007 15:28, skupaj popravljeno 1 krat.
...i still believe in your eyes...
there is no choice, I belong to your life...
because I will live to love you someday...
you'll be my baby and we'll fly away....
there is no choice, I belong to your life...
because I will live to love you someday...
you'll be my baby and we'll fly away....
Prvo sva s kondomom.. Zdaj s tabletkami. Tega, da bi pa prekinla odnos ne prakticirava. Ni dovolj procentno in zadnja stvar, ki bi jo zdaj hotela bi bla nosečnost (ki pa je zaenkrat še nazeželena). Ko si starejši in bi te če slučajno zanosiš to ne bi motilo pa se mi zdi to kar uredu.
And if your head explodes with dark forebodings too
I'll see you on the dark side of the moon.
I'll see you on the dark side of the moon.
Hja, tut js se že ves cajt poslužujem te metode, pa nikol nism nobene panike zganjala, nikol ni šlo čis "za las", da bi se za karkol ustrašla, tko da... To sm počela s taprvim fantom, k je biu precej iskušn in sm mu čis zaupala, z dvema sm s kondomom (probala, nč več), sam je muka totalna (alergična na določene vrste I guess) in raj sploh ne seksam, z zdejšnim pa tut brez usega. In ne, se ne bojim. Mulca sicer ne planeram še ene par let, če bi se pa "ponesrečl", bi ga mela pač mau prej 

Smell the warm and salty air... see a wave reflect a beam... stop and find a pretty shell... make it real your summer dream...
Jest zaenkrat ne odobravam te metode in je nism še nikol..sam če so zdej tabletke za plačvat, pa kondomi bodo ratal dragi pol bomo pa to odobraval
no mal šale..
Se mi zdi če maš stalnega partnerja pa da so stvari pošlihtane pol ni probleme to počet, jest sm pa taka da bom to počela samo takt k se bova odločla za babya

Se mi zdi če maš stalnega partnerja pa da so stvari pošlihtane pol ni probleme to počet, jest sm pa taka da bom to počela samo takt k se bova odločla za babya

Za dežjem vedno posije sonce!!
Jst te metode nikol nism uporabljala ... sm že od 17 leta na tabletkah, tko da ...
Pa totalno preveč paničn človek sm, da bi to lahko počela ... ne vem no, samo mene bi sigurno psiheral pol cel mesec
Jst sm rajš bl za ziher ... poleg tabletk mam jst še umik ponavad.
Pa totalno preveč paničn človek sm, da bi to lahko počela ... ne vem no, samo mene bi sigurno psiheral pol cel mesec

Jst sm rajš bl za ziher ... poleg tabletk mam jst še umik ponavad.
Nosso amor é como o vento.
Năo posso vę-lo ...
... mas, posso senti-lo.
Năo posso vę-lo ...
... mas, posso senti-lo.
Prej ko nisem imela resnega fanta sem uporabljala kondom in včasih metodo umika (ja vem - budala!), zdaj pa čvakam tabletke 2 leti. Če pa pogledam nazaj ne bi NIKOLI več uporabljala metodo umika-js sm preveč napsiherana zarad tega-pomoje tudi zato, ker sta tako moje dve prjatlce zanosile, in da nisem pobiksala še jaz... raje jem tabletke...!!!