Koliko vas prakticira metodo umika in predvsem ali je uspešna metoda zaščite za vas (če ste z njo zanosile, me zelo zanima ali je bila izvedena pravilno ali ne ?
Bila bi zelo vesela če napišete koliko časa vam že služi in pa zanima me tudi če pri tej metodi kaj pazite na varne oz nevarne dneve (ovulacija).
Na internetu večinoma statistike pravijo da v enem letu s to metodo zanosi vsaka 4. ženska, vendar na mnogih straneh o predsemenski tekočini piše, da so raziskave pokazale da v njej ni aktivnih spermijev. Na wikipedii tako piše, da je metoda umika če prakticirana PRAVILNO zanesljiva v 96 %.
Pravilno prakticirana metoda umika pomeni troje:
-da tipu ne pride vate
-da je tip čist, to pomeni da nima na sebi sledov sperme od prejšnje ejakulacije, zato je zelo važno da v tem primeru gre po tuš in da LULA saj se v urethri (ne vem kak je slovenski izraz) zadržijo ostanki od prejšnje ejakulacije;
-da je čista tudi ženska, recimo če je kje na njej sled sperme od prejšnje ejakulacije tipa..
in prosim brez pripomb v stilu kako sem neodgovorna ker tega ne rabim. jaz se samo informiram