Hm,moje mnenje pa je tako...če bi malo bolje poznali teologijo kot vedo in sveto pismo, bi vedeli,da se sv.pisma sploh NE sme jemat dobesedno!torej nismo nastali iz adama in eve,tudi vse druge zgodbe so napisane z določenim sporočilom oz. vsebujejo načela krščanske vere, ki se jih ne sme jemati dobesedno,ampak jih je treba gledati preneseno, v drugem smislu...kar pa se seveda ne more,če določene zgodbe ne poznamo dobro in jo poznamo le površno. meni je to nekako enako kot če bereš neko pesem od Prešerna recimo in jo tudi jemlješ v prenesenem pomenu in ne dobesedno...
verjamem v to,da se vse zgodi z razlogom...''Bog že ve zakaj.''

Ne verjamem,da te sam Bog,kot neka oseba, lahko reši nečesa...vse je v tebi,vera je samo tista,ki ti daje moč (ali ti jo pa ne), te vodi,ti daje optimizma,entuziazma...kot je že nekdo napisal,Bog zate ne bo naredil nič,če se ne boš sam potrudil...
Sama sem verna,vendar ne hodim pogosto v cerkev...pa ne zato,ker bi mislila,da je to biznis,vlečenje denarja ali karkoli pač (o tem nisem nikoli tako razmišljala,ker te noben ne sili da sploh kaj daš)...preprosto ne potrebujem cerkve kot ustanove, da si potrjujem svojo vero...trudim se živeti po načelih in vrednotah krščanstva in to je to. V nekaj ljudje pač moramo verjeti...jaz pač verjamem v Boga, nekdo pa v kaj drugega.