Afrika (brez severne)

Popotovanja, izleti, tripi, trekingi, pohodništvo in še in še...
Odgovori
Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Afrika (brez severne)

Neprebrana objava Napisal/-a kr.ena »

V mislih imam Afriko južno od Sahare. Se pravi ne Tunizija, Maroko, Egipt, Alžirija in Libija.

Agencije imajo samo kake bajno drage aranžmaje, ampak tudi, če denar ne bi bil problem, mi ni poanta preživet 14 dni v hotelu s 5 zvezdicami z bazenom v Keniji, recimo. Potem je vseeno, če grem v Portorož (skoraj).
Po drugi strani pa ne bi tvegala s kako samostojno turnejo in spanjem pri domačinih, ... rada bi kako srednjo varianto, moj minimum je kopalnica in wc, pa brez golazni (ščurkov, kač, pajkov v postelji in podobno).

Ima katera kakšne izkušnje?
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
Bershka
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a Bershka »

a si pomislila na Zvoneta Šerugo? moja prijateljica je šla lani z njim za 1 mesec v Namibijo in je bila navdusena. sam Afrika je pač Afrika, in če jo hočeš res doživet v pravi luči, se žužkom pač ne boš mogla izognit....
kamis
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a kamis »

ja tole s šerugo bi znal bit zanimivo.Sej kukr vem ma svojo angencijo stop,nahaja se pa zravn merkatorja na bavarskem dvoru.Jst bi tud Afriko vidla :cry:
Bershka
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Bershka »

aja, a to je njegova ??? jz sm se pa lih zadnjič sparševala kdo dejansko potuje s to agencijo, k prvič slišim zanjo :D

ja bla je res ful zadovoljna, sam je fuuuuuul drago. je pa peljala svojega 10 letnega sina s seboj, tako da za določene standarde je najbrž bilo poskrbljeno, če ne bi ga zihr pustila doma. je pa tako da hodis naokrog in obiskuješ plemena, ki jih Šeruga že dobro pozna in mislim da ni primerljivo z nobeno drugo agencijo. v lastni režiji pa itak da ne greš tja dol - i guess
Sunshine
Cosmo administrator
Cosmo administrator

Neprebrana objava Napisal/-a Sunshine »

misswho
Sramežljivka
Sramežljivka

Re: Afrika (brez severne)

Neprebrana objava Napisal/-a misswho »

kr.ena napisal/-a:Agencije imajo samo kake bajno drage aranžmaje, ampak tudi, če denar ne bi bil problem, mi ni poanta preživet 14 dni v hotelu s 5 zvezdicami z bazenom v Keniji, recimo.

Moj frend hodi z Oskarjem http://www.agencija-oskar.si/, pa je kr zadovoljen. Po njegovih zgodbicah je to prbližno tisto, kar ti hočeš - avantura, ampak pod kontrolo (čeprav ščurki včas menda tut so) ;) Ne vem pa, kako je z njihovimi afriškimi aranžmaji, on je bil bl po Bližnjem Vzhodu ...

Drugač sem pa slišala za Šerugata zelo minus minus minus mnenja (od tistih, k so bli z njim ...), za Fedra pa precej bl pozitivna ...

Ampak jes sem še zmer za kombinacijo - moj dragi + moj ruzak ... pa gremo ... :)
Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a kr.ena »

Ja, Oskar vem, kako zgleda. Jaz sem očitno preveč razvajena.

Za Šerugo sem pa tudi slišala, da je zelo avanturističen. Potovanje brez pravega reda, kjer mu sede, obvisiš za en teden ...

Jaz sem bolj za kak soliden hotel (2-3*), potem pa izleti v okolico (z rent-a-car ali organizirani). Lani sem videla last-minute ponudbo za Kenijo - 14 dni polpenzion plus križarjenje in Zanzibar za manj kot 1000€. Kaj takega sem imela v mislih ...

Samo pri last-minute variantah so problem cepljenja. Naj se za vsak slučaj vnaprej cepim, potem pa sploh ne grem?
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
me,myself&I
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a me,myself&I »

A kera ve kaj o prostovoljnjem delu v Afriki? Veliko sem slišala o tem, ne vem pa kje dobit informacije. Namreč ena najcenej varjant je, da si plačaš pot, potem pa delaš kot prostovoljka (grajenje šole ipd.). Poceni nastavitev in življenje, pa še možnost imaš pomagat ljudem.
Kera ve več o tem (npr. za Kenijo).
smotkA
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a smotkA »

Poglej si na strani od voluntariata - http://www.zavod-voluntariat.si/. ;)
E una vita sola non pu bastare,
per dimenticare una storia che vale,
dei tuoi occhi che mi stanno guardare, non dimenticare ...
mary-kate and ashley bigg
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a mary-kate and ashley bigg »

kr.ena napisal/-a:V mislih imam Afriko južno od Sahare. Se pravi ne Tunizija, Maroko, Egipt, Alžirija in Libija.

Agencije imajo samo kake bajno drage aranžmaje, ampak tudi, če denar ne bi bil problem, mi ni poanta preživet 14 dni v hotelu s 5 zvezdicami z bazenom v Keniji, recimo. Potem je vseeno, če grem v Portorož (skoraj).
Po drugi strani pa ne bi tvegala s kako samostojno turnejo in spanjem pri domačinih, ... rada bi kako srednjo varianto, moj minimum je kopalnica in wc, pa brez golazni (ščurkov, kač, pajkov v postelji in podobno).

Ima katera kakšne izkušnje?

lol, hotel z bazenom v keniji. :lol: :lol: ne obstaja hehe.

drugač pa je šla ena znanka v lastni režiji v namibijo in je bla tm en mesec v eni hiši s tipom. ful navdušena.

ampak preden greš pa v južno afriko se morš cepit prot nevemkokim boleznim (malarija, rečna slepota ...), ker ful hiter kej fašeš. tut en kolega je biu v zambiji pa je z malarijo nazaj pršu. :(
misswho
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a misswho »

smotkA napisal/-a:Poglej si na strani od voluntariata - http://www.zavod-voluntariat.si/. ;)

Ua, to pa tut mene zanima. A je kera že bla ne čem takem?
muffin
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a muffin »

mary-kate and ashley bigg napisal/-a:lol, hotel z bazenom v keniji. :lol: :lol: ne obstaja hehe.

A si ti zihr???

hotel z bazenom v keniji

*Oglej si podrobnejšo ponudbo nastanitev pa ne pozab kliknt na "opis in fotografije hotela" :wink:
Kofetarica
Kofetarica

mislna sem na hotel, ki mu dejansko lahko rečeš hotel.
Kofetarica
Kofetarica

ah, ne , pa so res hoteli. surprised!!
Lai Ming
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Lai Ming »

Zakaj si pa tako presenečena? :?

me, myself&I, kot prostovoljka lahko delaš pri slovenski organizaciji Edirisa, ki je v Ugandi. www.edirisa.org . Slišala sem same pozitivne reči, tako da bo tudi mene tja pot enkrat zanesla.
Tisti, ki pa nimajo prostovoljstva v mislih, pa lahko zasedejo kako od sobic v njihovem hostlu.
Resno odsvetujem organizacijo Humana People to People.

kr.ena, več info o Afriki in počitnicah tam, boš najverjetneje našla na travel.over.net.

Imam pa tudi jaz nekaj takšnega v mislih, samo žal še nisem našla primerne ponudbe.
Odgovori