PAP - bris materničnega vratu
aha vidm d ste tud ve do cepljenja pršle...men so se kr očke zasvetile k sm prebrala, da so cepivo našli....sam predvidevam, da je precej drago? zdravstvo ga bo začelo plačevat baje šele čez 5-7let...tok vem o tem, kej več pa že ne...se ga pa definitivno neb branla 

...ples je izziv, iskanje sebe v prostranstvih, hlastanje po lepoti giba, pospeševanje ritma, borba s časom in svoboda v absolutnem...
Angelina! Jst mam tud zdej kmal lasersko evaporacijo..a res nč ne boli?niti pol ko vse opravjo?Kolk časa traja?A si ti tud mela cin1?A veš mogoče kaj to točno pomeni?A po tem posegu naj bi blo pol vse ok al je še vedno lah kej narobe?Leilla vidm da se ti tud zlo spoznaš na vse to!Tko da če mogoče veš...?
Z oznakami CIN (1,2,3) se označujejo predrakave spremembe. Vendar lyna brez panike. Vse to so predrakave spremembe (CIN 1 velikokrat tudi sam "izgine"), tako da se to vse da z operacijo odstraniti in ozdraviti. To so zaenkrat samo predrakave spremembe, ki jih je treba pač pravočasno odstraniti, da potem ne pride do razvoja in z leti do raka. Tako da kar pogumno!
lp
lp
Vceraj sem prek telefonskega pogovora z ginekologinjo izvedela da bris spet ni bil ok in da se moram zglasit ta petek pri njej, da se zmeniva za odščip, ki bo poslan na histološke preiskave. Mene je skor kap... Kasneje sem od sestre v ambulanti izvedela, da imam pap C, to je najvišji razred (v njem so stopnje od 1-5, jaz imam 3!). Rada bi vam povedala, da mi pred tem brisom ginekologinja nikoli ni omenjala rezultatov brisa specifično - le da niso ok. Glede na to da hodim na redne ginekološke preglede in da z mojim brisom nikoli ni bilo vse ok, mi je vse skupaj čudno. Edini razlog ki mi ga je navedla za ponovne odvzeme brisa je bilo vnetje, ki ga je zdravila s Klimicinom. Vem, da PAP III ne pomeni nič dobrega... Ni pa tudi nujno, da bo kaj hudega. Vem le, da jo bom v petek zasliševala dokler ne izvem vsega, tudi če ji bo slučajno odveč.
Zdej me pa zanima, če katera ve kako močno odščip boli? Na voljo imam da mi ga opravijo ambulantno (se pravi pri zavesti), ali pa pod narkozo... Ginekologinja pravi, da bi se ona sama odločila za ambulantni poseg, saj naj ne bi bolelo. Kaj pravite ve?
Zdej me pa zanima, če katera ve kako močno odščip boli? Na voljo imam da mi ga opravijo ambulantno (se pravi pri zavesti), ali pa pod narkozo... Ginekologinja pravi, da bi se ona sama odločila za ambulantni poseg, saj naj ne bi bolelo. Kaj pravite ve?
- Ange|ina
- Komunikatorka
- Kraj: Pred tipkovnico in ekranom :)
jst sm bla na odščipu.. ni tok zlo hudo.. sam za trenutk zaboli.. men je bol nagravžn blo pol tisto gazo k ti preprečuje krvavitev zvečer vn vlečt, k se mi je kr zavrtel k se ni in ni hotla končat..
držim pesti da bo vse ql potem z izvidi..
Angie
držim pesti da bo vse ql potem z izvidi..
Angie
Aye papi eres tan grande y tan duro, Y me lo da tan bueno, Tu eres mi pecado mortal, Coje lo otra vez!!
Hey,
tudi sama imam podobne probleme. V 1 letu in pol mi je ginekologinja naredila že tretji odvzem brisa, na zadnjem pregledu pa mi je naredila tudi odščip delčka kar v ambulanti. Vedno je dejala, da imam vnetje in da če bi bilo kaj resnega, da bi prej poklicali. Nikoli mi ni povedala natančih izvidov, da bi vsaj približno vedela na čem sem.
Tako mi je na nazadnje rekla, da dobim izvide v roku dveh tednov, za bris pa v roku 1 meseca. Po brisu se mi je pokazalo malo krvi, čez dan pa potem več nič. Močnejšo krvavitev sem imela naslednji dan in res ne vem če je to normalno ...
Poleg tega sem jo vprašala ali naj naprej jemljem kontracepcijske tabletke (logest) in je rekla, da zaradi tega kar imam, da ni nujno, da neham jemat. Res ne vem kaj naj naredim, ali naj še jemljem naprej ali naredim kratek premor, dokler ne bodo izvidi jasni ...
tudi sama imam podobne probleme. V 1 letu in pol mi je ginekologinja naredila že tretji odvzem brisa, na zadnjem pregledu pa mi je naredila tudi odščip delčka kar v ambulanti. Vedno je dejala, da imam vnetje in da če bi bilo kaj resnega, da bi prej poklicali. Nikoli mi ni povedala natančih izvidov, da bi vsaj približno vedela na čem sem.
Tako mi je na nazadnje rekla, da dobim izvide v roku dveh tednov, za bris pa v roku 1 meseca. Po brisu se mi je pokazalo malo krvi, čez dan pa potem več nič. Močnejšo krvavitev sem imela naslednji dan in res ne vem če je to normalno ...
Poleg tega sem jo vprašala ali naj naprej jemljem kontracepcijske tabletke (logest) in je rekla, da zaradi tega kar imam, da ni nujno, da neham jemat. Res ne vem kaj naj naredim, ali naj še jemljem naprej ali naredim kratek premor, dokler ne bodo izvidi jasni ...
- razmazena_maca
- Debatorica